Πολιτική

Πέτσας: Φέτος, ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό

Για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε τα σενάρια αυστηροποίησης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας ο Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας πάντως ότι η πλειονότητα των πολιτών συμμορφώνεται στους περιορισμούς. Φέτος το Πάσχα θα είναι αλλιώς, επανέλαβε. 

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λίγη ώρα ύστερα από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι αλλιώς: «Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας. Φέτος, ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Click4more Μητσοτάκης στη Βουλή: «Μένουμε σπίτι σαν ελεύθεροι πολιορκημένοι που επιλέγουν να είναι πολιορκημένοι γιατί είναι ελεύθεροι»

Δεν έδωσε, ωστόσο, λεπτομέρειες για τα νέα περιοριστικά μέτρα, αλλά επιβεβαίωσε τις σκέψεις για λιγότερες και χρονικά καθορισμένες μετακινήσεις, παραπέμποντας για αποφάσεις στα επόμενα 24ωρα.

Όμως, ο Στέλιος Πέτσας ξεκάθαρα επισήμανε ότι το ήδη ισχύον πλαίσιο δεν επιτρέπει τις μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία το Πάσχα, ενώ είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θ’ αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με την Εκκλησία. Χαρακτήρισε πάντως ως υπεύθυνη και μετρημένη την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών από την Κυριακή των Βαΐων κι έπειτα, δείχνοντας προς την κατεύθυνση που πιθανότατα θα κινηθεί και η κυβέρνηση.

Στέλιος Πέτσας για μειώσεις μισθών και συντάξεων

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο περικοπών μισθών στο Δημόσιο και συντάξεων απάντησε μονολεκτικά «όχι» και με τον ίδιο τρόπο απέρριψε τις εκτιμήσεις για νέο μνημόνιο προκειμένου η οικονομία να ορθοποδήσει. Για τον τουρισμό, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι αυτή που έχει αρχικά εκτιμηθεί, τότε υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για σταδιακή ανάκαμψη από τον Ιούλιο κι έπειτα. Σε διαφορετική περίπτωση, επισήμανε, η στάση της κυβέρνησης για τον τουρισμό θα επανεκτιμηθεί.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η κυβέρνηση τις άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά οι περισσότερες αφορούν σε ζητήματα που απάντησε η κυβέρνηση και το παραδέχθηκε νωρίτερα στη Βουλή και ο Αλέξης Τσίπρας. Προανήγγειλε, επίσης, ότι σήμερα ή αύριο το Υπουργείο Υγείας θα παρουσιάσει το σχέδιο για την ένταξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη μάχη κατά του κορονοϊού, ενώ χαρακτήρισε ως πρώιμη τη συζήτηση για μαζικά τεστ στον πληθυσμό. Τέλος, τόνισε ότι η άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς και τις ευπαθείς ομάδες μπορεί να συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειαστεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αθήνα καλεί Βρυξέλλες: Πιέσεις για κοινά μέτρα στήριξης από την ΕΕ και το «αγκάθι» της ηλεκτρικής ενέργειας
«Επιτρέψτε μου να πω κάτι. Υπάρχει ένας "ελέφαντας στο δωμάτιο". Πρόκειται για τις ανισότητες στις τιμές χονδρεμπορικής της ηλεκτρικής ενέργειας» υπογράμμισε ο Σταύρος Παπασταύρος
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
ΠΑΣΟΚ: Πρώτος σε συνέδρους ο Ανδρουλάκης – «Συνωστισμός» στη 2η θέση για Δούκα, Γερουλάνο, Χριστοδουλάκη – «Παρών» και ο Κωνσταντινόπουλος
Απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες για την ανάδειξη συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ, άγγιξε τις 175.000 περίπου, αφήνοντας πίσω της τους πάντες …νικητές
Εκλογές για τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ 7
Βουλή: Πέρασαν από την Επιτροπή Εξοπλιστικών τα αμυντικά προγράμματα για την «Ατζέντα 2030» – «Ναι» από τη ΝΔ, «παρών» και «όχι» από την αντιπολίτευση
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν με το «παρών» σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Ασπίδα του Αχιλλέα» πλην του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας που τα καταψήφισαν
Η επιτροπή Άμυνας της Βουλής
Είμαστε δεύτερη δύναμη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ λέει η πλευρά του Χάρη Δούκα με περίπου 900 συνέδρους
Θέτουν το εξής δίλημμα για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «Θα επιλέξει το κόμμα να ηγηθεί ως κύρια δύναμη της Πολιτικής Αλλαγής με προοδευτικό πρόσημο ή θα αφήσει ανοιχτό ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία;»
Χάρης Δούκας
Έντονη αντιπαράθεση Παπασταύρου με την Σουηδή υπουργό Ενέργειας για τα τελεσίδικα της Στοκχόλμης στην ΕΕ
Η Σουηδή ΥΠΕΝ πρότεινε να μπλοκαριστούν όλα τα νέα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης με τη Σουηδία, δηλαδή να απομονωθεί ενεργειακά αν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν συμφωνήσουν με τις σουηδικές θέσεις
Ο υπουργός Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου