Πολιτική

Πέτσας: Φέτος, ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε τα σενάρια αυστηροποίησης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας ο Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας πάντως ότι η πλειονότητα των πολιτών συμμορφώνεται στους περιορισμούς. Φέτος το Πάσχα θα είναι αλλιώς, επανέλαβε. 

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λίγη ώρα ύστερα από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι αλλιώς: «Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας. Φέτος, ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Click4more Μητσοτάκης στη Βουλή: «Μένουμε σπίτι σαν ελεύθεροι πολιορκημένοι που επιλέγουν να είναι πολιορκημένοι γιατί είναι ελεύθεροι»

Δεν έδωσε, ωστόσο, λεπτομέρειες για τα νέα περιοριστικά μέτρα, αλλά επιβεβαίωσε τις σκέψεις για λιγότερες και χρονικά καθορισμένες μετακινήσεις, παραπέμποντας για αποφάσεις στα επόμενα 24ωρα.

Όμως, ο Στέλιος Πέτσας ξεκάθαρα επισήμανε ότι το ήδη ισχύον πλαίσιο δεν επιτρέπει τις μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία το Πάσχα, ενώ είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θ’ αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με την Εκκλησία. Χαρακτήρισε πάντως ως υπεύθυνη και μετρημένη την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών από την Κυριακή των Βαΐων κι έπειτα, δείχνοντας προς την κατεύθυνση που πιθανότατα θα κινηθεί και η κυβέρνηση.

Στέλιος Πέτσας για μειώσεις μισθών και συντάξεων

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο περικοπών μισθών στο Δημόσιο και συντάξεων απάντησε μονολεκτικά «όχι» και με τον ίδιο τρόπο απέρριψε τις εκτιμήσεις για νέο μνημόνιο προκειμένου η οικονομία να ορθοποδήσει. Για τον τουρισμό, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι αυτή που έχει αρχικά εκτιμηθεί, τότε υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για σταδιακή ανάκαμψη από τον Ιούλιο κι έπειτα. Σε διαφορετική περίπτωση, επισήμανε, η στάση της κυβέρνησης για τον τουρισμό θα επανεκτιμηθεί.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η κυβέρνηση τις άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά οι περισσότερες αφορούν σε ζητήματα που απάντησε η κυβέρνηση και το παραδέχθηκε νωρίτερα στη Βουλή και ο Αλέξης Τσίπρας. Προανήγγειλε, επίσης, ότι σήμερα ή αύριο το Υπουργείο Υγείας θα παρουσιάσει το σχέδιο για την ένταξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη μάχη κατά του κορονοϊού, ενώ χαρακτήρισε ως πρώιμη τη συζήτηση για μαζικά τεστ στον πληθυσμό. Τέλος, τόνισε ότι η άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς και τις ευπαθείς ομάδες μπορεί να συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειαστεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Τον ακούγαμε και ήταν σαν να ακούμε τον Μητσοτάκη» – Βολές για «νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΕΛΑΣ για τη 13η σύνταξη και τις οικονομικές του θέσεις - «Έταξε τα πάντα στους πάντες για να κάνει τα ακριβώς ανάποδα»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία Χαριλάου Τρικούπη
Αλέξης Τσίπρας: «Έχουμε την πιο διεφθαρμένη και άδικη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση από τον πρόεδρο της ΕΛΑΣ στη συνέντευξή του στο TRT - Η παραδοχή για τη μεσαία τάξη, οι καταγγελίες για το δημόσιο χρήμα και οι προτάσεις για αναδιανομή, ενέργεια και παραγωγική ανασυγκρότηση
Ο Αλέξης Τσίπρας
18
Νίκος Παππάς: «Καλούμε τη νεολαία να βγει στον δρόμο» – «Οι μαζικές διαδηλώσεις είναι ανάσα για τη δημοκρατία»
Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ συνδέει το κύμα κινητοποιήσεων στην Ευρώπη με το αυξημένο κόστος ζωής και ζητά μαζική συμμετοχή, μακριά από περιστατικά βίας
Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ 13
Τσίπρας: «Υπ’ αριθμόν ένα παράγοντας αποσταθεροποίησης ο Μητσοτάκης» – Αιχμές για το αδιέξοδο της νέας γενιάς
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΕΛΑΣ περιέγραψε την πρόθεσή του να επικοινωνήσει με πολίτες, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να ακούσει τις εμπειρίες και τις αγωνίες τους
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ