Πολιτική

Πέτσας: Φέτος, ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε τα σενάρια αυστηροποίησης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας ο Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας πάντως ότι η πλειονότητα των πολιτών συμμορφώνεται στους περιορισμούς. Φέτος το Πάσχα θα είναι αλλιώς, επανέλαβε. 

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λίγη ώρα ύστερα από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι αλλιώς: «Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας. Φέτος, ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Click4more Μητσοτάκης στη Βουλή: «Μένουμε σπίτι σαν ελεύθεροι πολιορκημένοι που επιλέγουν να είναι πολιορκημένοι γιατί είναι ελεύθεροι»

Δεν έδωσε, ωστόσο, λεπτομέρειες για τα νέα περιοριστικά μέτρα, αλλά επιβεβαίωσε τις σκέψεις για λιγότερες και χρονικά καθορισμένες μετακινήσεις, παραπέμποντας για αποφάσεις στα επόμενα 24ωρα.

Όμως, ο Στέλιος Πέτσας ξεκάθαρα επισήμανε ότι το ήδη ισχύον πλαίσιο δεν επιτρέπει τις μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία το Πάσχα, ενώ είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θ’ αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με την Εκκλησία. Χαρακτήρισε πάντως ως υπεύθυνη και μετρημένη την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών από την Κυριακή των Βαΐων κι έπειτα, δείχνοντας προς την κατεύθυνση που πιθανότατα θα κινηθεί και η κυβέρνηση.

Στέλιος Πέτσας για μειώσεις μισθών και συντάξεων

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο περικοπών μισθών στο Δημόσιο και συντάξεων απάντησε μονολεκτικά «όχι» και με τον ίδιο τρόπο απέρριψε τις εκτιμήσεις για νέο μνημόνιο προκειμένου η οικονομία να ορθοποδήσει. Για τον τουρισμό, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι αυτή που έχει αρχικά εκτιμηθεί, τότε υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για σταδιακή ανάκαμψη από τον Ιούλιο κι έπειτα. Σε διαφορετική περίπτωση, επισήμανε, η στάση της κυβέρνησης για τον τουρισμό θα επανεκτιμηθεί.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η κυβέρνηση τις άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά οι περισσότερες αφορούν σε ζητήματα που απάντησε η κυβέρνηση και το παραδέχθηκε νωρίτερα στη Βουλή και ο Αλέξης Τσίπρας. Προανήγγειλε, επίσης, ότι σήμερα ή αύριο το Υπουργείο Υγείας θα παρουσιάσει το σχέδιο για την ένταξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη μάχη κατά του κορονοϊού, ενώ χαρακτήρισε ως πρώιμη τη συζήτηση για μαζικά τεστ στον πληθυσμό. Τέλος, τόνισε ότι η άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς και τις ευπαθείς ομάδες μπορεί να συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειαστεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας για Νίκο Ταγαρά: Υπόδειγμα προσφοράς και αφοσίωσης στις δημοκρατικές αξίες
«Υπηρέτησε με πλούσιο έργο την Κορινθία ως Νομάρχης, για να την εκπροσωπήσει εν συνεχεία στο Εθνικό Κοινοβούλιο εξίσου αποδοτικά» υπογραμμίζει ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας
Κυριάκος Μητσοτάκης για Νίκο Ταγαρά: Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ έναν σπάνιο άνθρωπο και αγαπημένο φίλο
«Δυστυχώς, ο Νίκος έφυγε πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός, ένα έργο στο οποίο εργάστηκε με γενναιότητα μέχρι την τελευταία στιγμή» τονίζει ακόμα ο πρωθυπουργός
O Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης: Τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά – «Αγωνιστής της ζωής»
«Αθόρυβος, αλλά αποτελεσματικός υπουργός, έμπειρος κοινοβουλευτικός και άξιος εκπρόσωπος των πολιτών της Κορινθίας, πάλεψε μέχρι τέλους» γράφει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Νίκος Ταγαράς
Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς – Έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο
Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα - Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή η γιος του με σπαρακτική ανάρτηση στα social media
Νίκος Ταγαράς 15
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 9 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: «Μας λείπεις κάθε μέρα»
Η 29η Μαΐου παραμένει ιδιαίτερα σημαντική για την οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και για πολλούς ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι συνδέθηκαν πολιτικά και προσωπικά με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης