Πολιτική

Πέτσας: Φέτος, ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό

Για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε τα σενάρια αυστηροποίησης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας ο Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας πάντως ότι η πλειονότητα των πολιτών συμμορφώνεται στους περιορισμούς. Φέτος το Πάσχα θα είναι αλλιώς, επανέλαβε. 

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λίγη ώρα ύστερα από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι αλλιώς: «Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας. Φέτος, ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Click4more Μητσοτάκης στη Βουλή: «Μένουμε σπίτι σαν ελεύθεροι πολιορκημένοι που επιλέγουν να είναι πολιορκημένοι γιατί είναι ελεύθεροι»

Δεν έδωσε, ωστόσο, λεπτομέρειες για τα νέα περιοριστικά μέτρα, αλλά επιβεβαίωσε τις σκέψεις για λιγότερες και χρονικά καθορισμένες μετακινήσεις, παραπέμποντας για αποφάσεις στα επόμενα 24ωρα.

Όμως, ο Στέλιος Πέτσας ξεκάθαρα επισήμανε ότι το ήδη ισχύον πλαίσιο δεν επιτρέπει τις μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία το Πάσχα, ενώ είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θ’ αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με την Εκκλησία. Χαρακτήρισε πάντως ως υπεύθυνη και μετρημένη την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών από την Κυριακή των Βαΐων κι έπειτα, δείχνοντας προς την κατεύθυνση που πιθανότατα θα κινηθεί και η κυβέρνηση.

Στέλιος Πέτσας για μειώσεις μισθών και συντάξεων

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο περικοπών μισθών στο Δημόσιο και συντάξεων απάντησε μονολεκτικά «όχι» και με τον ίδιο τρόπο απέρριψε τις εκτιμήσεις για νέο μνημόνιο προκειμένου η οικονομία να ορθοποδήσει. Για τον τουρισμό, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι αυτή που έχει αρχικά εκτιμηθεί, τότε υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για σταδιακή ανάκαμψη από τον Ιούλιο κι έπειτα. Σε διαφορετική περίπτωση, επισήμανε, η στάση της κυβέρνησης για τον τουρισμό θα επανεκτιμηθεί.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η κυβέρνηση τις άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά οι περισσότερες αφορούν σε ζητήματα που απάντησε η κυβέρνηση και το παραδέχθηκε νωρίτερα στη Βουλή και ο Αλέξης Τσίπρας. Προανήγγειλε, επίσης, ότι σήμερα ή αύριο το Υπουργείο Υγείας θα παρουσιάσει το σχέδιο για την ένταξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη μάχη κατά του κορονοϊού, ενώ χαρακτήρισε ως πρώιμη τη συζήτηση για μαζικά τεστ στον πληθυσμό. Τέλος, τόνισε ότι η άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς και τις ευπαθείς ομάδες μπορεί να συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειαστεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331