Πολιτική

Πέτσας: Φέτος, ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε τα σενάρια αυστηροποίησης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας ο Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας πάντως ότι η πλειονότητα των πολιτών συμμορφώνεται στους περιορισμούς. Φέτος το Πάσχα θα είναι αλλιώς, επανέλαβε. 

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λίγη ώρα ύστερα από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι αλλιώς: «Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας. Φέτος, ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Click4more Μητσοτάκης στη Βουλή: «Μένουμε σπίτι σαν ελεύθεροι πολιορκημένοι που επιλέγουν να είναι πολιορκημένοι γιατί είναι ελεύθεροι»

Δεν έδωσε, ωστόσο, λεπτομέρειες για τα νέα περιοριστικά μέτρα, αλλά επιβεβαίωσε τις σκέψεις για λιγότερες και χρονικά καθορισμένες μετακινήσεις, παραπέμποντας για αποφάσεις στα επόμενα 24ωρα.

Όμως, ο Στέλιος Πέτσας ξεκάθαρα επισήμανε ότι το ήδη ισχύον πλαίσιο δεν επιτρέπει τις μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία το Πάσχα, ενώ είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θ’ αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με την Εκκλησία. Χαρακτήρισε πάντως ως υπεύθυνη και μετρημένη την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών από την Κυριακή των Βαΐων κι έπειτα, δείχνοντας προς την κατεύθυνση που πιθανότατα θα κινηθεί και η κυβέρνηση.

Στέλιος Πέτσας για μειώσεις μισθών και συντάξεων

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο περικοπών μισθών στο Δημόσιο και συντάξεων απάντησε μονολεκτικά «όχι» και με τον ίδιο τρόπο απέρριψε τις εκτιμήσεις για νέο μνημόνιο προκειμένου η οικονομία να ορθοποδήσει. Για τον τουρισμό, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι αυτή που έχει αρχικά εκτιμηθεί, τότε υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για σταδιακή ανάκαμψη από τον Ιούλιο κι έπειτα. Σε διαφορετική περίπτωση, επισήμανε, η στάση της κυβέρνησης για τον τουρισμό θα επανεκτιμηθεί.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η κυβέρνηση τις άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά οι περισσότερες αφορούν σε ζητήματα που απάντησε η κυβέρνηση και το παραδέχθηκε νωρίτερα στη Βουλή και ο Αλέξης Τσίπρας. Προανήγγειλε, επίσης, ότι σήμερα ή αύριο το Υπουργείο Υγείας θα παρουσιάσει το σχέδιο για την ένταξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη μάχη κατά του κορονοϊού, ενώ χαρακτήρισε ως πρώιμη τη συζήτηση για μαζικά τεστ στον πληθυσμό. Τέλος, τόνισε ότι η άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς και τις ευπαθείς ομάδες μπορεί να συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειαστεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χάρης Δούκας: «Εξαπτέρυγο της κυβερνητικής πολιτικής η ηγεσία της ΚΕΔΕ» – «Θεσμικός κατήφορος» ανταπαντά ο Κυρίζογλου
Συνεχίζουν την αντιπαράθεση ο προέδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης με τον επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης «Αυτοδιοίκηση Τώρα» και δήμαρχος Αθηναίων
Ο Χάρης Δούκας
Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Σέρρες: Η επιστροφή των ιερών κειμηλίων από τη Βουλγαρία είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους μίλησαν με μεμψιμοιρία
Η συγκεκριμένη αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη «φωτογράφιζε» τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Σέρρες
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος οι χώρες που αδειοδοτούν τις έρευνες για το καλώδιο
«Ελλάδα και Κύπρος είναι οι χώρες που αδειοδοτούν τις εργασίες των ερευνών για ένα έργο το οποίο έχει χαρακτηριστεί ευρωπαϊκού κοινού ενδιαφέροντος και στο οποίο συμμετέχουν γαλλικές εταιρείες»
Κυριάκος Μητσοτάκης 87
Νίκος Δένδιας για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας: Xρόνια πολλά στους πιλότους που προασπίζονται καθημερινά την εθνική μας κυριαρχία
«η σκέψη μας στρέφεται με σεβασμό και ευγνωμοσύνη σε εκείνους που απογειώθηκαν για να υπερασπιστούν την Πατρίδα και δεν προσγειώθηκαν» τονίζει στο μήνυμά του ο ΥΠΕΘΑ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας
Κουφονικολάκου κατά Μαρινάκη για μισθούς, χρέος, ακρίβεια και Παρίσι
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.Α.Σ. υποστήριξε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε επιμέρους οικονομικούς δείκτες, χωρίς να παρουσιάσει την εικόνα που αποτυπώνουν τα στοιχεία για το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.Α.Σ., Θεώνη Κουφονικολάκου 7