Πολιτική

Πέτσας για εστίαση: Ό,τι χρειάζεται για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα μέτρα στήριξης της εστίασης σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει της επανεκκίνησης του κλάδου, στις 3 Μαΐου, τέθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, με εκπροσώπους του EstiasiGreece και τη συμμετοχή του υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας- Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, και της επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρίας Αντωνίου.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στη δυνατότητα αναστολής δημοτικών τελών που έχει δοθεί στους Δήμους και επισήμανε ότι οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται από τα δημοτικά συμβούλια, καθώς και ότι καταβάλλεται προσπάθεια, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, για ομοιόμορφη εφαρμογή της ρύθμισης.

Ο Πέτσας για την ρύθμιση των χρεών

Για τη δυνατότητα ρύθμισης όλων των χρεών που δημιουργήθηκαν εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου του 2021, σε έως 100 δόσεις, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η σχετική πλατφόρμα τίθεται σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες και εφόσον χρειαστεί, πρόκειται να δοθεί νέα παράταση, προκειμένου όλοι να μπορέσουν να υπαχθούν στη ρύθμιση.

«Μέλημά μας είναι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διευκολύνουμε την πραγματική οικονομία και για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουμε και όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της εστίασης έθεσαν το ζήτημα των αδειοδοτήσεων κοινόχρηστων χώρων και αιγιαλού, καθώς και των εξαιρέσεων που προκύπτουν για την επαναλειτουργία συγκεκριμένων επιχειρήσεων λόγω Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες εκδίδεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων για την παραχώρηση αιγιαλού για το έτος 2021.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νάντια Γιαννακοπούλου για την προσωπική επίθεση του Μακάριου Λαζαρίδη: «Ξεπέρασε το όριο της αντοχής μου»
«Είμαστε άνθρωποι και όταν είσαι άνθρωπος σημαίνει να πει ότι ξέρεις, έχεις όλες τις πτυχές. Σε οδηγεί πολλές φορές και στο να δακρύσεις. Δεν ντρέπομαι για αυτό»
Η Νάντια Γιαννακοπούλου δακρυσμένη μετά από καυγά με τον Μακάριο Λαζαρίδη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα 7
Μητσοτάκης για τουρκολιβυκό: Είναι σαν η Ελλάδα να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης με την Τυνησία, αγνοώντας εντελώς τη Λιβύη ή την Ιταλία
«Tα έργα συνδεσιμότητας δεν πρέπει να γίνονται όμηροι των διαφορών που ενδεχομένως έχουμε για περιοχές όπου δεν έχει γίνει οριοθέτηση»
Μητσοτάκης για τουρκολιβυκό: Είναι σαν η Ελλάδα να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης με την Τυνησία, αγνοώντας εντελώς τη Λιβύη ή την Ιταλία 33