Πολιτική

Πέτσας για Μόρια: Όλα ανοιχτά ακόμη και η προβοκάτσια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κάθε ενδεχόμενο εξετάζουν στην κυβέρνηση για το πως ξέσπασε η φωτιά στη Μόρια, που κατέστρεψε το ΚΥΤ. Ένα από αυτά, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας είναι και του εμπρησμού από εξωγενείς παράγοντες!

Η Λέσβος θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την καταστροφή στη Μόρια. Μιλώντας στο Mega, ο Στέλιος Πέτσας δεν έκρυψε την εκτίμησή του ότι η φωτιά δεν ήταν τυχαία, σημειώνοντας πως υπήρξε ένα πολύ εκτεταμένο μέτωπο αντίδρασης από τους πρόσφυγες και μετανάστες όταν τους ζητήθηκε να μπουν σε καραντίνα.

«Θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα. Και τον τρόπο και τις αιτίες» πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας. «Μετά τη σύσκεψη θα υπάρξουν ανακοινώσεις» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να υπάρχει τουρκική παρέμβαση στα επεισόδια, υποστήριξε πως μετά τη μελέτη των δεδομένων θα υπάρξει συμπέρασμα για ποιος ευθύνεται, χωρίς όμως να αποκλείει τέτοιο ενδεχόμενο.

Click4more Εφιάλτης στην Μόρια! Σε έκτακτη κατάσταση η Λέσβος – Μεταφέρονται ΜΑΤ στο νησί (pics, video)

Για το θέμα της στέγασης των ανθρώπων που διαβιούσαν στη Μόρια, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως μέχρι το βράδυ θα υπάρχει λύση, τουλάχιστον για τις ευπαθείς ομάδες αυτών, όπως τα παιδιά. 

Οι φωτιές στη Μόρια μπήκαν από τους ίδιους τους μετανάστες και αφορμή αποτέλεσε ο εντοπισμός 35 ατόμων θετικών στον κορονοϊό, στους οποίους ανακοινώθηκε ότι πρέπει να τεθούν σε καραντίνα, να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο σημείο και να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Κι εκεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η φωτιά να είναι υποκινούμενη από εξωγενείς παράγοντες και γι’ αυτό όπως σημείωσε θα διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε επίσης, ότι οι φωτιές σε 3 σημεία ελέγχθηκαν το πρωί ενώ γίνονται προσπάθειες να εμποδιστούν οι περίπου 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες να μεταβούν στην Μυτιλήνη προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κέλλυ Σταμούλη: «Έλεος κυβέρνηση, είμαστε όλοι λούτσα» – Η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ βγήκε στη βροχή και έκανε βίντεο
«Γι' αυτό σας λέω ΠΑΣΟΚ… Και έγινα και λούτσα» κλείνει το βίντεό της η κυρία Σταμούλη, αποκαλύπτοντας ότι τον ρόλο του εικονολήπτη τον είχε αναλάβει η μητέρα της
Κέλλυ Σταμούλη
«Μπρα ντε φερ» ΠΑΣΟΚ – Τσίπρα μετά τα πυρά του προέδρου της ΕΛΑΣ: Ο «χρυσός χορηγός» του Μητσοτάκη έχει πια αποκαλυφθεί
«Το ΠΑΣΟΚ θα φέρει την πολιτική αλλαγή σε πείσμα των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα και των συμφερόντων που τους στηρίζουν» σημειώνει ακόμη η Χαριλάου Τρικούπη
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης
Υπουργείο Εργασίας σε Τσουκαλά: Η παρούσα κυβέρνηση είναι εκείνη που αποκατέστησε τις σημαντικές αδικίες του νόμου Τσίπρα – Κατρούγκαλου
Όλοι οι συνταξιούχοι έλαβαν τουλάχιστον το 50% της αύξησης, ενώ από 1η Ιανουαρίου 2027 θα λάβουν στην τσέπη ολόκληρη την αύξηση που αναλογεί στο καθαρό ποσό της σύνταξής τους
Η Νίκη Κεραμέως
Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Επιτροπή της ΕΛΑΣ: «Ρεύμα νίκης» απέναντι στη ΝΔ – Πυρά για ακρίβεια, σκάνδαλα και «λευκή επιταγή» στις ΗΠΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι το κυβερνητικό αφήγημα της σταθερότητας και της τρίτης τετραετίας χάνει έδαφος, επικαλούμενος την ακρίβεια, την αβεβαιότητα για τον χειμώνα
Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΛΑΣ