Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Πέτσας για Μόρια: Όλα ανοιχτά ακόμη και η προβοκάτσια

Πέτσας για Μόρια: Όλα ανοιχτά ακόμη και η προβοκάτσια

Κάθε ενδεχόμενο εξετάζουν στην κυβέρνηση για το πως ξέσπασε η φωτιά στη Μόρια, που κατέστρεψε το ΚΥΤ. Ένα από αυτά, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας είναι και του εμπρησμού από εξωγενείς παράγοντες!

Η Λέσβος θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την καταστροφή στη Μόρια. Μιλώντας στο Mega, ο Στέλιος Πέτσας δεν έκρυψε την εκτίμησή του ότι η φωτιά δεν ήταν τυχαία, σημειώνοντας πως υπήρξε ένα πολύ εκτεταμένο μέτωπο αντίδρασης από τους πρόσφυγες και μετανάστες όταν τους ζητήθηκε να μπουν σε καραντίνα.

«Θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα. Και τον τρόπο και τις αιτίες» πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας. «Μετά τη σύσκεψη θα υπάρξουν ανακοινώσεις» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να υπάρχει τουρκική παρέμβαση στα επεισόδια, υποστήριξε πως μετά τη μελέτη των δεδομένων θα υπάρξει συμπέρασμα για ποιος ευθύνεται, χωρίς όμως να αποκλείει τέτοιο ενδεχόμενο.

Click4more Εφιάλτης στην Μόρια! Σε έκτακτη κατάσταση η Λέσβος – Μεταφέρονται ΜΑΤ στο νησί (pics, video)

Για το θέμα της στέγασης των ανθρώπων που διαβιούσαν στη Μόρια, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως μέχρι το βράδυ θα υπάρχει λύση, τουλάχιστον για τις ευπαθείς ομάδες αυτών, όπως τα παιδιά. 

Οι φωτιές στη Μόρια μπήκαν από τους ίδιους τους μετανάστες και αφορμή αποτέλεσε ο εντοπισμός 35 ατόμων θετικών στον κορονοϊό, στους οποίους ανακοινώθηκε ότι πρέπει να τεθούν σε καραντίνα, να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο σημείο και να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Κι εκεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η φωτιά να είναι υποκινούμενη από εξωγενείς παράγοντες και γι’ αυτό όπως σημείωσε θα διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε επίσης, ότι οι φωτιές σε 3 σημεία ελέγχθηκαν το πρωί ενώ γίνονται προσπάθειες να εμποδιστούν οι περίπου 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες να μεταβούν στην Μυτιλήνη προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις