Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Πέτσας για το μπάρμπεκιου στα Διαβατά: «Άστοχο οτιδήποτε ρίχνει λάδι στη φωτιά»

Πέτσας για το μπάρμπεκιου στα Διαβατά: «Άστοχο οτιδήποτε ρίχνει λάδι στη φωτιά»

«Θέλουμε λίγους μήνες για να αρχίσει να αποδίδει η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου και οι επιστροφές», είπε ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το προσφυγικό που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στόχος είναι η μετακίνηση 4000 ανθρώπων μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη, προς περιοχές στις οποίες ο προσφυγικός- μεταναστευτικός πληθυσμός θα αποτελεί κάτω από το 1% των κατοίκων είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το πρόβλημα δεν είναι ταξικό, είναι εθνικής σημασίας», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας, εκτιμώντας ότι η πληροφόρηση των τοπικών κοινωνιών που δέχονται τις μεταναστευτικές ροές «έχει αρχίσει και γίνεται σε καλύτερο επίπεδο».

Click4more: Τσακωμός για τα «μπάρμπεκιου» έξω από hot spot

«Κάνουμε τα πάντα ώστε οι ελλείψεις σε υποδομές να αντιμετωπιστούν. Δηλαδή σχολείο, νοσοκομείο και προσωπικό».

Ωστόσο πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οι αντιδράσεις όπως «η λογική που λέει εγώ απλά δεν τους θέλω» δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. «Είναι πάνω από 30.000 στα νησιά», δεν γίνεται να σηκώνουν τα νησιά όλο το βάρος, πρόσθεσε.

«Οι Έλληνες φοβούνται γιατί δεν ξέρουν ότι είναι οικογένειες με παιδιά. Ενημερώνουμε ποιοι είναι αυτοί που έρχονται. Ζητάμε να μας πουν οι κοινωνίες τις ελλείψεις τους», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει σχετικά με το μπάρμπεκιου που διοργανώνεται έξω από το ΚΥΤ Διαβατών χαρακτήρισε «άστοχο οτιδήποτε ρίχνει λάδι στη φωτιά», ωστόσο διευκρίνισε ότι «αφορά και τις δύο πλευρές» στέλνοντας μήνυμα και στους βουλευτές της ΝΔ που στήριξαν με δηλώσεις τους την «εκδήλωση» και έκανε έκκληση να αντιμετωπιστεί «με νηφαλιότητα το πρόβλημα».

Όσο για το ίδιο το ρατσιστικό μπάρμπεκιου στο οποίο καλεί η οργάνωση Ενωμένοι Μακεδόνες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε πως «οποιοσδήποτε Έλληνας μπορεί να κάνει αυτό που θέλει στα πλαίσια του Συντάγματος και της νομιμότητας».

Δείτε το βίντεο:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις