Πολιτική

Πέτσας: Η κυβέρνηση είναι αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας και των άκρων

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η επίθεση ακροδεξιών σε δημοσιογράφο στο Σύνταγμα. Ο Στέλιος Πέτσας καταδικάζει το γεγονός, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε δήλωσή του ο Στέλιος Πέτσας κάνει λόγο για φασιστική επίθεση τονίζοντας ότι η στάση της Kυβέρνησης παραμένει αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας.

«Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε στο Σύνταγμα ο δημοσιογράφος Thomas Jacobi. Η ελευθερία του Τύπου και η προστασία των λειτουργών της αποτελεί καθήκον κάθε δημοκρατικής Πολιτείας. Η στάση της Kυβέρνησης παραμένει αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας και των άκρων που εχθρεύονται την ελευθερία της έκφρασης, τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία. Οι αρμόδιες αρχές ήδη ερευνούν το περιστατικό για την ανεύρεση των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη».

Να ταυτοποιηθούν οι υπαίτιοι

Την επίθεση που δέχθηκε σήμερα ο φωτορεπόρτερ και μέλος της, Τhomas Jacobi, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για το μεταναστευτικό-προσφυγικό στο Σύνταγμα, καταδικάζει η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου:

«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα σήμερα ο συνάδελφός μας και μέλος της Ένωσής μας Τhomas Jacobi κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά της μετανάστευσης στο Σύνταγμα.

Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιου είδους περιστατικό κατά του συγκεκριμένου συναδέλφου από τους ίδιους κύκλους, με προπηλακισμό και τραυματισμό του καθώς και με κλοπή του δημοσιογραφικού του υλικού. Ως εκ τούτου, θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των υπαιτίων.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μή, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή η ύπαρξη οργανωμένων ομάδων κρούσης στις παρυφές συγκεντρώσεων, οι οποίοι έχουν ως στόχο να εκφοβίζουν δημοσιογράφους που δεν είναι της αρεσκείας τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στους Financial Times: H Ευρώπη δεν μπορεί να αποδεχθεί καμία μορφή πληρωμής στα Στενά του Ορμούζ
Για τις σχέσεις Ελλάδας -Ισραήλ ο πρωθυπουργός, αφού υπογράμμισε ότι αποτελούν μια σταθερή επιλογή εξωτερικής πολιτικής που υιοθέτησαν και προηγούμενες κυβερνήσεις
Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον δημοσιογράφο Gideon Rachman για το podcast "The Rachman Review"
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με την άρση της ασυλίας της ανοίγει η οδός της ποινικής διερεύνησης των πράξεών της
«Η βουλευτική ασυλία δεν δόθηκε από τον Συνταγματικό νομοθέτη ως ιδιαίτερο προνόμιο συγκάλυψης ποινικών αδικημάτων σε βάρος πολιτών αλλά ως προστασία του βουλευτή για πράξεις συνδεόμενες με τα καθήκοντά του»
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η Μαρία Καρυστιανού ανοίγει τα χαρτιά της: Η παρουσίαση του κόμματος, η ελπίδα και ο συμβολισμός της Θεσσαλονίκης
Το τελευταίο διάστημα η Μαρία Καρυστιανού είχε αφήσει να φανούν οι προθέσεις της, τόσο μέσα από δημόσιες αναρτήσεις όσο και μέσω επαφών και συναντήσεων
Μαρία Καρυστιανού 8
Αλέξης Τσίπρας για το νέο κόμμα: «Όλη η ομάδα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα» - Οι εκπλήξεις στο Θησείο, η Μπαρτσελόνα και η μουσική του Κραουνάκη
Για την εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται σε πυρετώδεις ετοιμασίες εκατοντάδες εθελοντές
Αλέξης Τσίπρας 20
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την παρουσίαση του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα - «Πολλές οι εκπλήξεις» λένε από την Αμαλίας
Ταυτόχρονα ετοιμάζεται ιστότοπος του κόμματος όπου θα φιλοξενηθεί διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας 9