Πολιτική

Πέτσας: Η ύφεση δεν θα “φρενάρει” τα σχέδια για φοροελαφρύνσεις

Μήνυμα ότι δεν αλλάζει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη μείωση φόρων και εισφορών παρά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση στο β’ τρίμηνο του 2020 έστειλε ο Στέλιος Πέτσας.

Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι τα στοιχεία για την ύφεση κινούνται ακριβώς στο εύρος των προβλέψεων που διατύπωσε η κυβέρνηση.

Click4more Ύφεση – ρεκόρ όλων των εποχών ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ! 15,2% το δεύτερο τρίμηνο

Συνεπώς, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το οικονομικό επιτελείο έχει προχωρήσει σε σχεδιασμό που καλύπτει αυτό το σενάριο. Μάλιστα, σχολίασε πως πολύ μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης έχουν πολύ χειρότερες επιδόσεις από την Ελλάδα, η οποία κινείται στο μέσο όρο, ενώ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει καύσιμα για να πυροδοτήσει τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας.

Όσον αφορά στην έξοδο στις αγορές και το δανεισμό με το 10ετές ομόλογο σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα αποδόσεων, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι “μία λέξη αποδίδει αυτή την επιτυχία: εμπιστοσύνη”.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331