Πολιτική

Πέτσας: Η ύφεση δεν θα “φρενάρει” τα σχέδια για φοροελαφρύνσεις

Μήνυμα ότι δεν αλλάζει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη μείωση φόρων και εισφορών παρά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση στο β’ τρίμηνο του 2020 έστειλε ο Στέλιος Πέτσας.

Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι τα στοιχεία για την ύφεση κινούνται ακριβώς στο εύρος των προβλέψεων που διατύπωσε η κυβέρνηση.

Click4more Ύφεση – ρεκόρ όλων των εποχών ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ! 15,2% το δεύτερο τρίμηνο

Συνεπώς, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το οικονομικό επιτελείο έχει προχωρήσει σε σχεδιασμό που καλύπτει αυτό το σενάριο. Μάλιστα, σχολίασε πως πολύ μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης έχουν πολύ χειρότερες επιδόσεις από την Ελλάδα, η οποία κινείται στο μέσο όρο, ενώ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει καύσιμα για να πυροδοτήσει τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας.

Όσον αφορά στην έξοδο στις αγορές και το δανεισμό με το 10ετές ομόλογο σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα αποδόσεων, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι “μία λέξη αποδίδει αυτή την επιτυχία: εμπιστοσύνη”.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 – Ακατανόητη η εμμονή στην άρνηση διαλόγου
«Από τα 27 αιτήματα των μπλόκων έχουν ικανοποιηθεί ήδη τα 16 και τα άλλα τέσσερα είναι σε  φάση επεξεργασίας», τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης 32
Παύλος Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς 309.000 αιώνιους φοιτητές
«Τα πράγματα αλλάζουν και οι μόνοι πρωταγωνιστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή οι φοιτητές και οι καθηγητές, παίρνουν πίσω όσα αυτονόητα ζητούσαν για δεκαετίες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 10