Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Πέτσας: «Όσο το τηλέφωνο στο Μαξίμου το σηκώνει ο Μητσοτάκης δεν υπάρχει κίνδυνος για την οικονομία»

Πέτσας: «Όσο το τηλέφωνο στο Μαξίμου το σηκώνει ο Μητσοτάκης δεν υπάρχει κίνδυνος για την οικονομία»

«Αυτή η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά “ενσαρκώνει” τη μετάβαση της οικονομίας από την απαξίωση στη σταθερότητα και την προσέλκυση επενδύσεων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. 

Και συνέχισε: «Η εμπιστοσύνη έχει εμπεδωθεί από αυτήν την Κυβέρνηση. Η σύνεση που έχει δείξει το οικονομικό επιτελείο στη διαχείριση της πανδημίας –παρά το γεγονός ότι έχουν διατεθεί πάνω από 43 δισ. ευρώ– έχει δώσει τη δυνατότητα να συνεχίζουμε τη στήριξη τόσο των νοικοκυριών, όσο και των επιχειρήσεων, όποτε χρειάζεται. Και πιστεύουμε ότι, όλο το επόμενο χρονικό διάστημα, συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις –παρά τις κρίσεις– θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτή την αναταραχή που προκαλείται από την εισαγόμενη ενεργειακή κρίση. 

Όσο υπάρχει η σιγουριά, στην Ελλάδα, ότι το τηλέφωνο στο Μέγαρο Μαξίμου θα το σηκώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την Ελληνική οικονομία. Γιατί ο Πρωθυπουργός είναι το πρόσωπο που «ενσαρκώνει» αυτή τη μετάβαση μιας οικονομίας από την απαξίωση, των τελευταίων ετών, στη σταθερότητα και την προσέλκυση επενδύσεων, όπως έχουμε δει να ξεδιπλώνεται το όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα». 

«Καμία σκέψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για αλλαγή του εκλογικού νόμου»

Ο κ. Πέτσας αναφορικά με όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για αλλαγή του εκλογικού νόμου είπε: «Υπάρχει αβεβαιότητα με την απλή αναλογική; Φυσικά υπάρχει. Γιατί αυτό ήθελαν να εμπεδώσουν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ που άλλαξε τον εκλογικό νόμο. Όμως, ο Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι θα υπάρξουν διπλές κάλπες, ακριβώς γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερή Κυβέρνηση για να προχωρήσει μπροστά. Όσον αφορά, τώρα, στο ερώτημά σας για αλλαγή του εκλογικού νόμου, πράγματι, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξαν τέτοια δημοσιεύματα, τα οποία δεν γνωρίζω από πού πηγάζουν. Το έχουμε ξεκαθαρίσει –τόσο ο κ. Βόριδης και εγώ προσωπικά, όσο και, χθες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος– ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη, ούτε κάποια προεργασία, στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα αυτό».

«”Μούφα news” το ενδεχόμενο σχηματισμού Κυβέρνησης προσωπικοτήτων»

Σχετικά με την υποτιθέμενη διαρροή από τις Βρυξέλλες για σχηματισμό Κυβέρνησης προσωπικοτήτων, το μόνο που έχω να σχολιάσω είπε ο κ. Πέτσας είναι: «Μούφα news». Ούτε καν fake news. Και σας παραπέμπω στην απάντηση της Εκπροσώπου της Κομισιόν, η οποία χαρακτήρισε το σχετικό δημοσίευμα «γελοίο». Όπως αντιλαμβανόμαστε λοιπόν και από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων Εκπροσώπων, δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη. Δεν υπάρχει, όμως, και καμία τέτοια ανάγκη. Γιατί, όταν μία Κυβέρνηση έχει τόσο μεγάλη λαϊκή νομιμοποίηση, όταν έχει χτίσει μία τόσο στενή σχέση με τον Ελληνικό λαό και όταν προχωράει μπροστά τόσες πολλές μεταρρυθμίσεις –παρά τις κρίσεις– δεν έχει να φοβάται τίποτα.   

«Απαράδεκτο το πλαίσιο των δηλώσεων του δημάρχου Σπάρτης 

Ο κ. Πέτσας μίλησε και για την υπόθεση Σπήλιου Λιβανού λέγοντας: «Το πλαίσιο των δηλώσεων ήταν απαράδεκτο –τόσο η τοποθέτηση του δημάρχου και πρώην Υπουργού, του κ. Δούκα, όσο και η αντίδραση του κ. Λιβανού– και επειδή αναφερθήκατε στην ακαριαία αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενδεχομένως να φαίνεται ακαριαία, γιατί οι προηγούμενες Κυβερνήσεις δεν μας έχουν συνηθίσει να δρουν ανάλογα. Ας μην παραβλέπουμε, εξάλλου, το γεγονός ότι ο Σπήλιος Λιβανός είναι ένας άνθρωπος που τον συνδέει στενή, προσωπική φιλία με τον Πρωθυπουργό. Δεν ήταν απλώς ένας Υπουργός της Κυβέρνησής του. Παρ’ όλα αυτά, ο Πρωθυπουργός δεν σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο προκειμένου να προχωρήσει στην ενέργεια που έκανε, όταν πληροφορήθηκε αυτό το γεγονός. Το ίδιο συνέβη και από τα κομματικά όργανα για την διαγραφή του κ. Δούκα. Το πλαίσιο αυτό είναι –επαναλαμβάνω– απαράδεκτο και δεν αντιστοιχεί στην εικόνα που αξίζει στους Έλληνες. Φυσικά, είναι άλλο πράγμα να λες ότι σπεύδεις να βοηθήσεις ανθρώπους, οι οποίοι επλήγησαν από τις πυρκαγιές και άλλο πράγμα να λες ότι εξαγοράζεις. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και αυτό που ειπώθηκε δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική αλήθεια. Το ύφος της όλης συζήτησης δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, ούτε συνάδει με το πλαίσιο των αξιών της παράταξής μας». 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις