Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Πέτσας: Πάνω από 1 εκατομμύριο sms για άθληση μόνο το βράδυ της Κυριακής! Δεν θα ανεχτούμε κατάχρηση

Πέτσας

Εάν τηρηθούν στο ακέραιο τα μέτρα του lockdown, τότε αυτό θα τελειώσει στα τέλη Νοεμβρίου. Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν η καταστρατήγηση των κανόνων θα οδηγήσει σε αυστηρούς ελέγχους και πρόστιμα, αλλά και σε δυσάρεστες καταστάσεις εάν δεν υπάρξει αποτύπωση των μέτρων στους δείκτες των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στις ΜΕΘ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι χθες βράδυ διαπιστώθηκε πως περισσότερα από 1 εκατομμύριο SMS εστάλησαν για άθληση και μολονότι τόνισε πως τα χαρακτηριστικά του lockdown είναι πράγματι διαφορετικά εν συγκρίσει με το πρώτο, λόγω των ανοιχτών σχολείων ή των δημοσίων υπηρεσιών, υπογράμμισε πως είναι λογικό να υπάρχει αυξημένη κίνηση, αλλά όχι καταστρατήγηση των κανόνων που ισχύουν, όπως με τα SMS.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το επόμενο 10ήμερο αναμένεται κορύφωση των κρουσμάτων και της πίεσης στο σύστημα υγείας και η αποκλιμάκωση αναμένεται πρώτα από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου ελήφθησαν νωρίτερα περιοριστικά μέτρα. Δίχως, μάλιστα, να μπει στην ουσία της πρότασης για το λεγόμενο σύστημα «ακορντεόν», με εναλλασσόμενα lockdown, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πως ασφάλεια – άρα και άρση των περιορισμών – μπορεί να υπάρξει μόνον όταν είναι διαθέσιμη η θεραπεία ή το εμβόλιο για τον ιό.

Απαντώντας αρνητικά στην πρόταση Τσίπρα για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, ο κ. Πέτσας επισήμανε πως βασικό πρόβλημα στη χώρα είναι ότι δεν έχει αντιπολίτευση, ενώ έχει υπουργό Υγείας. Μάλιστα, αύριο το απόγευμα, ο Βασίλης Κικίλιας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το ΕΣΥ. Αρνητική ήταν και η απάντησή του σε ό,τι αφορά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, υποστηρίζοντας ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αποτελούν αντικείμενο αποφάσεων για τον πρωθυπουργό και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, αλλά ζήτημα των ειδικών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε, εξάλλου, ότι δεν πρόκειται να γίνει εφέτος η πορεία του Πολυτεχνείου όπως δεν έγιναν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς δε από το newsit.gr για τους ισχυρισμούς του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου για τεστ-«μαΐμού» από τον ΕΟΔΥ, ο κ. Πέτσας τόνισε πως ορθώς ο Οργανισμός θα προσφύγει δικαστικά εναντίον του από τη στιγμή που ο κ. Μυλόπουλος υπονόμευσε και την αξιοπιστία του ΕΟΔΥ και την ενημέρωση των πολιτών. Άφησε, επίσης, αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας πως ο πρώην πρύτανης συμμετέχει στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του κόμματος και άρα – όπως είπε – «έχει πολιτικό και κοινωνικό αποτύπωμα η άποψή του».

Για το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης και των προβλημάτων που υπήρξαν το πρωί, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν επρόκειτο για πρόβλημα ψηφιακών υποδομών ή των συστημάτων του υπουργείου Παιδείας, αλλά για τεχνικό πρόβλημα της Cisco που επηρέασε και άλλες χώρες. Μάλιστα, χαρακτήρισε «αστείο» το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση της Νίκης Κεραμέως, ενώ τόνισε ότι όσοι έσπευσαν να τουιτάρουν δίχως να έχουν ενημέρωση για το ζήτημα – υπονοώντας τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο – εν τέλει γελοιοποιούνται. Επίσης, χαρακτήρισε ως νίκη των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων στη χώρα την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα υπηρεσιακά συμβούλια δασκάλων και καθηγητών και κατήγγειλε «φασίζουσες νοοτροπίες, όπως αυτή εκείνων που ζήτησαν τα ονόματα όσων ψήφισαν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχολιάζοντας την εκλογή Μπάιντεν και το τηλεφώνημα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Νίκο Δένδια, ο κ. Πέτσας τόνισε αφενός ότι οι καλές σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας το τελευταίο διάστημα και η εγκατάλειψη της λογικής των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα από την Ουάσιγκτον θα έχουν συνέχεια. Αφετέρου ότι δεν αρκεί το τηλεφώνημα των δύο ΥΠΕΞ, αλλά θα πρέπει να υπάρξει συνέπεια από την πλευρά της Άγκυρας και συνέχεια ως προς τη στάση της, με εγκατάλειψη των προκλητικών ενεργειών, όπως οι παράνομες Navtex ή οι «βόλτες» του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε όλη την ενημέρωση 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις