Πολιτική

Πέτσας σε ΣΥΡΙΖΑ: Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα πρωτογενή πλεονάσματα και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν… πολιτική κόντρα. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» τόνισε στη δήλωσή του ο Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στα όσα ανέφερε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

[read4more]

«Πριν από λίγες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωνε ότι είχε δήθεν πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Τώρα ανακάλυψε ότι το είχε “δρομολογήσει” και ότι ήταν “ρεαλιστική προοπτική”. Το δήθεν “σχέδιο” μείωσης των υπερβολικών πλεονασμάτων που οι ίδιοι υπέγραψαν, ήταν “κρυφό”: δεν το γνώριζε κανείς στην Ευρώπη!» αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας στη δήλωσή του.

Και καταλήγει: «Κατανοούμε την αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λέει ο λαός μας, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».

Τι είπε ο ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα και την αναφορά του πρωθυπουργού κατά τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στη ΔΕΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε νωρίτερα σχολιάσει: «Ο κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε – για μια ακόμα φορά – τη μείωση των πλεονασμάτων στο αόριστο μέλλον. Με την ευκαιρία αυτή, τον ενημερώνουμε ότι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2,5% που δρομολόγησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος απέρριψε για να τη διεκδικήσει κάποτε, στο αόριστο μέλλον, δεν ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Ήταν μια ρεαλιστική προοπτική καθώς καμία συμφωνία δεν παραβιαζόταν και τα χρήματα των εταίρων ήταν διασφαλισμένα. Μπορεί να τον ενοχλεί, αλλά κάποια στιγμή οφείλει να το συνειδητοποιήσει: η χώρα έχει βγει πλέον από τα μνημόνια χάρη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Τσουκαλάς: «Αποδεικνύει την προχειρότητα και ασυνέπεια της κυβέρνησης»
Επιπλέον σημειώνει ότι «πριν δυο εβδομάδες ανακοίνωσε μειώσεις χωρίς να εξηγεί τη μέθοδο εφαρμογής – αποδείχτηκε τελικά ότι τα διυλιστήρια θα προσέφεραν εταιρική κοινωνική ευθύνη αδιευκρίνιστης αξίας και χωρίς πραγματικό αποτύπωμα στην αντλία»
Κώστας Τσουκαλάς, ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιπλέον μείωση στο πετρέλαιο κίνησης για τον Αύγουστο με ακόμη 10 λεπτά ανά λίτρο – Στα 15 λεπτά η συνολική έκπτωση
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρεμβαίνει για τη στήριξη της κοινωνίας
Μητσοτάκης 99