Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πέτσας: Στο επίδομα θέρμανσης το ποσό που δεν θα διατεθεί στον Τύπο

Πέτσας: Στο επίδομα θέρμανσης το ποσό που δεν θα διατεθεί στον Τύπο

Οι κινητοποιήσεις στο Μετρό που προκάλεσαν μεγάλη ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό, η απάντηση του υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή σε δημοσιεύματα για τα πτυχία του και τα ελληνοτουρκικά κυριάρχησαν στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Noμοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει την εύρυθμη μετακίνηση των πολιτών ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο γεγονός της σημερινής στάσης εργασίας στο Μετρό. Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για εκατομμύρια συμπολίτες στην πρωτεύουσα που ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας μιας στάσης εργασίας στο Μετρό τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ζητούν συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων.
Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος τόνισε πως «η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. ‘Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας». Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε όλη την Ευρώπη, όπως και στον ΟΣΕ και σε άλλα μέσα σταθερής τροχιάς, υφίσταται ήδη πρόβλεψη για προσωπικό ασφαλείας στις περιπτώσεις απεργιών ή στάσεων εργασίας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, το αδιάθετο για το 2019 ποσό για την ενίσχυση του Τύπου, θα διατεθεί στο επίδομα θέρμανσης, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που φέτος αναμένεται να φτάσουν τις 600.000. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης του Τύπου προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναγκάζεται να πάρει πίσω την απόφαση για οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Ανήθικη η επίθεση κατά του Αλκιβιάδη Στεφανή

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ο κ. Πέτσας στηλίτευσε μια ανήθικη επίθεση, όπως είπε, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί τέσσερις δεκαετίες τον Ελληνικό Στρατό και τίμησε το εθνόσημο, για ένα διακεκριμένο αξιωματικό που εξελίχθηκε στην ιεραρχία του Στρατού και έγινε Αρχηγός ΓΕΣ και ο οποίος τοποθετήθηκε, όπως είπε, σε αυτή τη θέση, λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων του, από την προηγούμενη κυβέρνηση, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας για έναν άνθρωπο που επωμίζεται τώρα ένα εθνικά κρίσιμο έργο, αυτό του υφυπουργού Εθνικής ‘Αμυνας και του Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος ως επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων ο κ. Πέτσας εξέφρασε την απορία αν η επίθεση είχε ως στόχο να υπονομευθεί η εθνική ομοψυχία σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα και να υπονομευθεί το έργο που η κυβέρνηση έχει αναλάβει, κατ’ απαίτηση όλων των Ελλήνων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα.
«Μάταιος κόπος. Με την Ελλάδα ενωμένη, η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα το έργο της, με γνώμονα την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και την ευημερία των Ελλήνων», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ο προϋπολογισμός σηματοδοτεί την επιστροφή της πατρίδας στο μέλλον

Με αφορμή την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2020 ο κ. Πέτσας είπε πως πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό της κυβέρνησης, ο οποίος σηματοδοτεί την επιστροφή της πατρίδας μας στο μέλλον.
Όπως είπε, «αποτυπώνει την αναπτυξιακή κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής, την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος, με μειώσεις φόρων και συγκράτηση δαπανών και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην πράξη. Ο προϋπολογισμός αυτός, όχι μόνον δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με αποτέλεσμα οι Έλληνες να βλέπουν σημαντική αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματός τους».
Σύμφωνα με τον κύριο Πέτσα, «ο νέος προϋπολογισμός αποδεικνύει πως ό,τι είπαμε, το κάνουμε» ενώ προχώρησε στον απολογισμό του εξαμήνου της κυβέρνησης.

Στο ερώτημα αν φοβάται η κυβέρνηση κίνηση Ερντογάν μέσα στις γιορτές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για γαλλικό ωκεανογραφικό ανοικτά της Κρήτης και πως περιμένουν ενημέρωση σήμερα. Δεν φοβόμαστε κανένα επεισόδιο. Είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε όπως έχει πει ο πρωθυπουργός για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Στο ερώτημα για τα όσα είχε πει η Ντόρα Μπακογιάννη σε φόρουμ για αλλαγή στρατηγικής στα εθνικά θέματα, απάντησε: «Για την Χάγη η κυβέρνηση διατηρεί πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων για να κάνει αυτό που θα χρειαστεί όταν το επιλέξει. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας».

Για αύξηση της θητείας είπε ότι έχει απαντήσει από χθες ο κ. Παναγιωτόπουλος ότι δεν υπάρχει σχέδιο αύξησης της θητείας.

Για το άρθρο Σημίτη, είπε: «Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι πάντα σεβαστές. Η ευθύνη για το ότι η Τουρκία είναι εκτός ΕΕ αυτό βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την ίδια».

Για το Μετρό είπε ότι υπάρχει  ξεκάθαρη συγγνώμη από την κυβέρνηση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την ταλαιπωρία που υπέστησαν. Είμαστε αποφασισμένοι αυτή η ταλαιπωρία να μην επαναληφθεί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις