ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Την ερχόμενη εβδομάδα η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης

Την ερχόμενη Τετάρτη θα ανακοινωθούν πιθανότατα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, θα συγκληθεί για πρώτη φορά η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ που θα αναλάβει το ρόλο να οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο, που εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά το Πάσχα.

Στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε σήμερα αποφασίστηκε πως σε αυτό το νέο όργανο θα αξιοποιηθούν εκτός από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και στελέχη του κόμματος που τώρα δεν κατέχουν κάποια θέση ευθύνης, πρώην βουλευτές και υπουργοί αξιοποιώντας την εμπειρία τους.

Στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης θα συμμετέχουν μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας που έχουν ήδη προταθεί, αλλά και άλλες προσωπικότητες εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν πιθανότατα την Τετάρτη και δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου.

Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος παραμένει σε ισχύ και μετά τις γιορτές θα συνεδριάσει προκειμένου να εγκρίνει τον απολογισμό της προηγούμενης περιόδου. Το διεθνές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα αρχίσουν να διαμορφώνονται τα τελικά συνεδριακά κείμενα.

Σύμφωνα με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου θα αναλάβει ενεργό και συγκεκριμένο ρόλο στην αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματος. Ο ρόλος της θα είναι διατομεακός και θα αφορά την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την ενέργεια, τομείς με τους οποίους είχε ασχοληθεί ενεργά και ως περιφερειάρχης, συμμετέχοντας και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ήδη ετοιμάζει τις πρώτες της παρεμβάσεις σήμερα στη Ρόδο και τη Δευτέρα στην Ξάνθη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Κλέων Γρηγοριάδης για Δημήτρη Λιγνάδη: Δεν μπορούσαμε να τον καταγγείλουμε για φαντασιώσεις που εξιστορούσε

Κλέων Γρηγοριάδης για Δημήτρη Λιγνάδη: Δεν μπορούσαμε να τον καταγγείλουμε για φαντασιώσεις που εξιστορούσε

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έγινε αντικείμενο μιας ακόμη «σύγκρουσης» στη Βουλή. Αυτή τη φορά η κόντρα ήταν ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κλέων Γρηγοριάδη. Αφορμή ... Διαβάστε περισσότερα
Μητσοτάκης: Θέλει πολλή προσοχή για ν’ ανοίξουμε οικονομία και σχολεία γρήγορα

Μητσοτάκης: Θέλει πολλή προσοχή για ν’ ανοίξουμε οικονομία και σχολεία γρήγορα

Το lockdown συνεχίζεται, νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα και το «άνοιγμα» της οικονομίας και της… καθημερινότητας συνεχίζει να αποτελεί γρίφο. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ... Διαβάστε περισσότερα
Μήνυμα Μητσοτάκη: «Ας τσικνίσουμε με την οικογένειά μας – Είμαστε στην αρχή του τέλους»

Μήνυμα Μητσοτάκη: «Ας τσικνίσουμε με την οικογένειά μας – Είμαστε στην αρχή του τέλους»

Με δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για την καλή πορεία του εμβολιασμού και το τείχος ανοσίας που χτίζεται ενάντια στον κορονοϊό, κάτι ιδιαίτερα ... Διαβάστε περισσότερα