Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πιέσεις ουδέτερων στελεχών σε Κασσελάκη και Γεροβασίλη να μην πάνε σε εκλογές – Όλο το παρασκήνιο

Πιέσεις ουδέτερων στελεχών σε Κασσελάκη και Γεροβασίλη να μην πάνε σε εκλογές – Όλο το παρασκήνιο

Έντονες  παρασκηνιακές διεργασίες είχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χθες αργά το βράδυ προκειμένου το κόμμα να μην φτάσει σε νέα εκλογική αναμέτρηση πριν από τις ευρωεκλογές.

Την πρωτοβουλία αυτή ανέλαβαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κρατούν ουδέτερη στάση προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση των τελευταίων ωρών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μία ομάδα στελεχών ανέλαβε να πείσει τόσο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, όσο και την Όλγα Γεροβασίλη ότι θα πρέπει να κάνουν βήματα υποχώρησης. 

Πιο συγκεκριμένα η μεν αντιπρόεδρος της Βουλής δεν θα πρέπει να καταθέσει την υποψηφιότητα της για την αρχηγεία του κόμματος απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, ο δε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει δεκτές όλες τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Όλγα Γεροβασίλη και να τις συμπεριλάβει στο τελικό κείμενο του συνεδρίου.

Φυσικά τίποτα από τα δύο δεν είναι εύκολο, καθώς η ‘Ολγα Γεροβασίλη έχει κάνει ήδη τις επαφές που χρειάζεται για την στήριξη της, ο δε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει σηκώσει το γάντι της αντιπαράθεσης λέγοντας «βρείτε μου αντίπαλο».

Το γεγονός, πάντως, ότι η Όλγα Γεροβασίλη άλλαξε την ώρα ομιλίας της στο συνέδριο (από τη μία το μεσημέρι πήγε στις 7.30 το απόγευμα) έκανε πολλούς να ελπίζουν, ότι έστω και την τελευταία στιγμή η κρίση μπορεί να αποσοβηθεί. Άλλοι πάλι έλεγαν  ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια υποχώρησης. 

Η δεύτερη  κίνηση που εξετάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην υπερψηφιστεί από το συνέδριο η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για προσφυγή στις κάλπες. Δεδομένου ότι το συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος  μπορεί να αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ή  εάν θα παραπεμφθεί στο απώτερο μέλλον. 

Τα στελέχη  του κόμματος της αξιωματικής  αντιπολίτευσης που επεξεργάζονται αυτές τις προτάσεις θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει οπωσδήποτε  να απεγκλωβιστεί από την διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών δεδομένου ότι έχει μπροστά του τις ευρωεκλογές. 

Οι πιέσεις προς τα δύο στρατόπεδα είναι ιδιαίτερα ισχυρές, αφού όπως σημείωναν οι ίδιοι άνθρωποι η επιμονή για προσφυγή στις κάλπες μπορεί να αποβεί μοιραία για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ αργά  χθες το βράδυ πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεναν ότι δεν αποκλείεται υποψηφιότητα να θέσει και ο Γιώργος Καραμέρος. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις