Πολιτική

«Πήγαν στα νεκροταφεία να πουν στους νεκρούς ότι απελευθερώθηκε η Δωδεκάνησος»

Με την μαρτυρία του Μιχαήλ Στασινόπουλου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τίμησε  στη Ρόδο, τον εορτασμό της 73ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου  στην Ελλάδα.

Αφού κατέθεσε στεφάνι στο “Βωμό της Πατρίδας” δήλωσε: «Είναι μεγάλη ημέρα μνήμης και συγκίνησης η σημερινή. Η 7η Μαρτίου του 1948 αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της Δωδεκανήσου και της χώρας. Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν ηρωικά για την ελευθερία και την επανένωσή της με την Ελλάδα. Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία που καταθέτει ο Μιχαήλ Στασινόπουλος, σύμβουλος τότε του πρώτου Διοικητή της Δωδεκανήσου, από την τελετή παράδοσης της Στρατιωτικής Βρετανικής Διοίκησης της Δωδεκανήσου στη χώρα μας, στις 31 Μαρτίου 1947».

Και συνέχισε: «Όταν άρχισε ν’ ανεβαίνει η ελληνική σημαία στο κοντάρι, όλοι οι Δωδεκανήσιοι γονάτισαν στο χώμα για να τη χαιρετίσουν. Όταν τελείωσε η τελετή, ο κόσμος δεν διαλύθηκε αλλά σαν ένας άνθρωπος το πλήθος βάδιζε προς το νεκροταφείο. Πήγαιναν να πουν στους νεκρούς ότι ελευθερώθηκε η Δωδεκάνησος.

Τα λόγια αυτά και το παράδειγμα των νησιωτών μας, η προσήλωση και η αγάπη τους για την πατρίδα, είναι πηγή έμπνευσης για όλους τους Έλληνες».

H κυρία Σακελλαροπούλου  συναντήθηκε επίσης με τον Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο  τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο του νησιού Αντώνη Καμπουράκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μέτρα στήριξης και φόβοι για την Ευρώπη: Τα επόμενα βήματα αν συνεχιστεί το ράλι ενέργειας
Η κυβέρνηση προχωρά σε ένα πρώτο πακέτο μέτρων στήριξης της κοινωνίας με εθνικούς πόρους, μέτρα στοχευμένα, προσωρινού χαρακτήρα, αναμένοντας να δει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πετρέλαιο
Τέμπη: Νέος γύρος πολιτικής σύγκρουσης για την αίθουσα της δίκης, η αντιπολίτευση μιλά για εικόνα που εκθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης
Η κυβέρνηση υπερασπίζεται την καταλληλότητα του χώρου στη Λάρισα, επικαλούμενη τον σχεδιασμό του βάσει της ανακριτικής διαδικασίας
Δίκη για Τέμπη, Λάρισα