Πολιτική

Πηγές ΥΠΕΘΑ για Τουρκία και S-300: Δεν ασχολούμαστε με διαρροές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Δεν ασχολούμαστε με διαρροές στον τουρκικό Τύπο, από όπου κι αν προέρχονται”, ξεκαθαρίζουν πηγές του ΥΠΕΘΑ για τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σήμερα (28.08.2022), για “νέο επεισόδιο πάνω από το Αιγαίο“. 

Την ίδια στιγμή, πηγές του ΓΕΕΘΑ διαψεύδουν το περιστατικό. 

Επικαλούμενα πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας μετέδιδαν ότι σημειώθηκε επεισόδιο στις 23 Αυγούστου, δυτικά της Ρόδου, στα 10.000 πόδια, όταν S-300 “κλείδωσαν” τουρκικά F-16. “Παρά αυτή τη εχθρική ενέργεια, τα αεροσκάφη ολοκλήρωσαν τις προγραμματισμένες αποστολές τους και επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις τους”, καταλήγουν τα δημοσιεύματα.

Ενδεχομένως οι Τούρκοι θέλουν να δημιουργήσουν σκηνικό έντασης με στόχευση τη διεθνή κοινή γνώμη και κυρίως τις ΗΠΑ, που -εξαιτίας των S-400- της έχουν επιβάλλει κυρώσεις. Με τη σημερινή διαρροή από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, πιθανώς επιθυμούν να προβάλλουν ως επιχείρημα ότι η Ελλάδα έχει ανάλογες τεχνολογίες με S-300 που ενεργοποιεί απέναντι σε συμμαχικές χώρες του ΝΑΤΟ.

Να σημειωθεί, ότι στις 23 Αυγούστου δυο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια το πρώτο πέταξε πάνω από τα Διβούνια, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια στις 10:57 και τρία λεπτά αργότερα το δεύτερο ζευγάρι των τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Καμηλονήσι, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια επίσης.

Όπως είχε αποκαλύψει η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, οι υπερπτήσεις αυτές, καθώς και οι αερομαχίες που έγιναν στο σημείο εκείνο ήταν αντιπερισπασμός για το βασικό σχέδιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Ο στόχος των τουρκικών μαχητικών ήταν να χαρτογραφηθεί η βάση των S-300 στην Κρήτη και γι’ αυτό θα επιχειρούσε ένα ζεύγος F-16 που θα ερχόταν ανατολικά της Καρπάθου, με τελικό προορισμό την Κρήτη για να αναζητήσουν τις θέσεις των S300.

Ωστόσο το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών δεν ολοκλήρωσε την αποστολή του, καθώς αναχαιτίστηκε από ελληνικά μαχητικά.

Υπενθυμίζεται ότι και την περασμένη Τετάρτη, οι Τούρκοι ισχυρίστηκαν ότι μαχητικά τους παρενοχλήθηκαν από ελληνικά μαχητικά, με το ΓΕΕΘΑ να διαψεύδει την Άγκυρα με επίσημη ανακοίνωση.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 125
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 189
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 11
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 7