Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Πικρός ο «sugar daddy» για τον Κουτσούμπα – Τον κατηγορούν για μισογυνισμό – Τι απαντά το ΚΚΕ

Πικρός ο «sugar daddy» για τον Κουτσούμπα – Τον κατηγορούν για μισογυνισμό – Τι απαντά το ΚΚΕ

Ένας χαρακτηρισμός για τον οποίο πρέπει κανείς να ανατρέξει στο λεξικό για να δώσει τον πλήρη ορισμό του είναι η φράση sugar daddy την οποία επέλεξε ατυχώς ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας να χρησιμοποιήσει στην ομιλία του στη Βουλή ως επιχείρημα για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Όπως είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις σκανδιναβικές χώρες η επιβολή των διδάκτρων ανάγκασε φοιτήτριες να αναζητήσουν sugar daddies προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.

Ο ορισμός της φράσης sugar daddy 

Πρόκειται για έναν πλούσιο μεγαλύτερο άνδρα που δίνει δώρα και χρήματα σε μία αρκετά νεότερη γυναίκα, συνήθως με αντάλλαγμα το σεξ, όπως αναφέρει το λεξικό της Οξφόρδης για τον όρο «Sugar Daddy».

Η ΝΔ δια του εκπροσώπου Τύπου Νίκου Ρωμανού δήλωσε: «Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, επιχειρηματολογώντας από βήματος Βουλής κατά των μη κρατικών Πανεπιστημίων, έκανε την αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους «θα αναγκάζονται να αναζητούν “sugar daddies” με τα γνωστά ανταλλάγματα». Πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση. Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου. Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη».

«Έκπληξη και θλίψη προκαλούν οι σημερινές αναφορές του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα από το βήμα της Βουλής. Ο σεξισμός και ο μισογυνισμός δεν χωρούν στην Αριστερά», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά με ανάρτηση της στα social media.

Και από το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Κουτσούμπας τόνισαν: «Η αγωνία του κ. Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben είναι κακός σύμβουλος. Δεν περιμέναμε από τον Γραμματέα του ΚΚΕ τέτοιο σεξιστικό παραλήρημα».

Τι απαντά το ΚΚΕ 

«Στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν το αντιδραστικό κι αντισυνταγματικό τους νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν μέχρι τώρα καταφύγει στα ψέματα, την συκοφάντηση και τον αυταρχισμό. Τώρα καταφεύγουν και στη γελοιότητα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, στην αυτογελοιοποίηση.

Αλήθεια, δεν γνωρίζουν στη ΝΔ ότι η εμπορευματοποίηση της παιδείας σε μια σειρά από χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε τέτοια φαινόμενα σήψης, σαν κι αυτά που κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος σε εκπαιδευτικά «μοντέλα» του εξωτερικού;

Δεν γνωρίζουν τα δημοσιεύματα και τις ανατριχιαστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νέες φοιτήτριες πατώντας πάνω και στο τεράστιο κόστος σπουδών;

Προφανώς και τα γνωρίζουν, απλά τους ενοχλεί όταν ακούγονται γιατί αναδεικνύουν όλη τη μπόχα του σάπιου καπιταλιστικού κόσμου που εκπροσωπούν.

Υποτιμητική και σεξιστική είναι η αποσιώπηση και η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και κυρίως η στήριξη μιας πολιτικής που τα αναπαράγει, όχι η καταγγελία τους. Αν οι εκπρόσωποι της ΝΔ αναζητούν κατάπτυστες, απαράδεκτες, σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο καταστάσεις, ας κοιτάξουν τις εκδηλώσεις της φοιτητικής τους παράταξης, κοινώς «ας κοιταχτούν στον καθρέφτη».

Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν ότι με τέτοιες διαστρεβλώσεις και κουτοπονηριές θα ξεφύγουν από τη λαϊκή και νεανική οργή για το κατάπτυστο νομοσχέδιο που θέλουν να ψηφίσουν».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις