Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Πιπιλή: Να καταργηθεί η χρήση πλαστικών στη Βουλή!

Πιπιλή: Να καταργηθεί η χρήση πλαστικών στη Βουλή!
Intimenews (αρχείο)

Προϊόντα καθημερινής χρήσης, όλα κατασκευασμένα από φυτικής προέλευσης οικολογικά υλικά, παρουσίασε η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή.

Πρόκειται για 15 προϊόντα, που “έχουν μηδέν αποτύπωμα στο περιβάλλον”, όπως ανέφερε η κ. Πιπιλή, η οποία πρότεινε προς τα μέλη της Επιτροπής, να υποβάλλουν πρόταση προς τον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να καθιερωθεί και στο κυλικείο και στο εντευκτήριο, αλλά και στα γραφεία του Κοινοβουλίου, η αποκλειστική χρήση αντίστοιχων προϊόντων φυτικής προέλευσης.

“Η Βουλή πρέπει να αποτελέσει πολύ σύντομα το παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία”, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Πιπιλή – έρευνα

Για τον εντοπισμό των βιοδιασπώμενων και φυτικής προέλευσης οικολογικών υλικών, κυρίως καλαμάκια καφέ, σακούλες κ.ά, έγινε εντατική έρευνα από την βουλευτή, όπως είπε η ίδια, σε διάφορες βιομηχανίες και βιοτεχνίες σε όλη την Ελλάδα, που ήδη έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η κ. Πιπιλή μίλησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, όπου συζητήθηκε το θέμα: “Απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης στο πλαίσιο προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (Ευρωπαϊκή οδηγία 2019/904 για τον περιορισμό των πλαστικών μιας χρήσης)”.

Μάλιστα τόνισε, πως και μόνο η ύπαρξη των κοινών πλαστικών μπουκαλιών νερού πάνω στα έδρανα της Βουλής, καθημερινά, δεν συνάδει με τις ανάγκες των καιρών και, ειδικά, με το έργο της ειδικής αυτής επιτροπής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις