Πολιτική

Πιθανή η μόνιμη μείωση ΦΠΑ σε εστίαση – μεταφορές, παράταση στην επιδότηση εργασίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν, όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχετικά με την οικονομία και το πακέτο των 24 δις ευρώ που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός.

Αφού τόνισε ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι ο δρόμος της στήριξης της εργασίας και όχι των λουκέτων και της ανεργίας, ο κ. Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί και πέραν του Οκτωβρίου το πρόγραμμα επιδότησης εργασίας (ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ) εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Απαντώντας, μάλιστα, σε ερώτηση του newsit.gr επ’ αυτού, επισήμανε πως υπάρχει ήδη η πρόνοια για κάτι τέτοιο, αλλά όσο πιο γρήγορα επανεκκινήσει η οικονομία τόσο θ’ απομακρύνεται αυτό το σενάριο. Επίσης, απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για έμμεση μείωση μισθών κατά 20%, χαρακτηρίζοντας την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση ως επιπόλαιη, ανεύθυνη και ψεύτικη, ενώ ανέφερε πως η Ελλάδα θα επιδιώξει πρόσθετα κονδύλια από την ΕΕ που δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά δανείων, αλλά επιχορηγήσεων, στα πρότυπα του ταμείου στήριξης που προτείνουν Γαλλία και Γερμανία.

Αντίστοιχη ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου και για τις μειώσεις φόρων. Αφού υπενθύμισε πως η μείωση των βαρών ήταν και συνεχίζει να είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, είπε χαρακτηριστικά πως εάν η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τις μεταφορές αποδώσει, τότε «εδώ είμαστε για να το αξιολογήσουμε». Επανέλαβε δε πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το ύψος της ύφεσης εν μέσω κρίσης, αλλά είναι στο χέρι όλων μας, όπως είπε χαρακτηριστικά, οι απώλειες που θα υπάρξουν να είναι οι μικρότερες δυνατές και η οικονομία να μπει σε τροχιά ισχυρής ανάκαμψης το 2021.

Επίσης, εξήγγειλε τη δημιουργία παρατηρητηρίου ρευστότητας που θα παρακολουθεί διαρκώς την πορεία δανειοδότησης των επιχειρήσεων από τις τράπεζες. Τέλος, απέρριψε για μία ακόμη φορά τα σενάρια εκλογών, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας.

Την ίδια ώρα αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, όπως επιβεβαίωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως εάν ανοίξουν την 1η Ιουνίου τα δημοτικά σχολεία, μαζί θ’ ανοίξουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και θα γίνει σχεδιασμός για τις κατασκηνώσεις.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, εξάλλου, θα επαναλειτουργήσουν οι ανοιχτές δομές για ΑμΕΑ και συγκεκριμένα τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ-ΑμΕΑ) και Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ-ΑμΕΑ) με συγκεκριμένες οδηγίες για τις αποστάσεις και τα μέτρα υγιεινής και προστασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Είναι απόφαση των ΗΠΑ, δεν έχουμε καμία σχέση – Λάθος η τακτική της αντιπολίτευσης»
Ο Παύλος Μαρινάκης επίσης επανέλαβε τη σημαντική αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, με το ανώτατο ποσό να φτάνει έως τα 1.040 ευρώ και, σε περιοχές με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, έως τα 1.560 ευρώ
Παύλος Μαρινάκης
Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τις επιθέσεις με drones σε 2 πλοία στη Μαύρη Θάλασσα: Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου είναι θεμελιώδους σημασίας
«Οι επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων, θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, απειλούν τη θαλάσσια ασφάλεια και υπονομεύουν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα»
ΥΠΕΞ
Αλέξης Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης δεν θα έχει τρίτη τετραετία» – «Είμαστε ανταγωνιστές, όχι αντίπαλοι με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου»
Περιγράφοντας τη μετεκλογική στρατηγική του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι πρώτη επιδίωξη θα ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης, εφόσον το επέτρεπαν οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 7