Πολιτική

Πλακιωτάκης: Γιατί αναθεωρήσαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στα αναθεωρημένα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην ακτοπλοΐα αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα το φετινό καλοκαίρι.

«Αναθεωρήσαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τα νέα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, όπως είναι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα rapid test, αλλά και τα self test. Με δεδομένο ότι πλέον έχει προχωρήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό το πρόγραμμα των εμβολιασμών και το ότι έχει δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών δημιουργείται ένα περιβάλλον αυξημένης ασφαλείας και για τους συμπατριώτες μας αλλά και για τους ξένους επισκέπτες. Όλα αυτά επιτρέπουν πληρότητα στο 85% εφόσον τα πλοία έχουν καμπίνες και 80% εάν δεν έχουν. Τα ταχύπλοα, εφόσον διαθέτουν τα απαραίτητα φίλτρα ξεκινούν με πληρότητα 80%. Αν δεν τα διαθέτουν η πληρότητά τους πέφτει στο 50%», τόνισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (15.05.2021) στο OPEN.

«Τους τελευταίους 15 μήνες η πολύ μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας έχει επιδείξει υπευθυνότητα και καλώ όλες και όλους να συνεχίσουμε να τηρούμε με συνέπεια τα μέτρα προστασίας. Ότι ίσχυε πέρυσι θα ισχύει και φέτος. Μάσκες παντού, αποστάσεις, τα πάντα. Οι έλεγχοι από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος θα είναι συνεχείς και συστηματικοί, όχι μόνο στα λιμάνια, αλλά και μέσα στα πλοία. Δεν υπάρχει τιμωριτική διάθεση, απλώς θέλουμε να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία.

Είχαμε ελάχιστα περιστατικά ατόμων που δεν ταξίδεψαν επειδή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα. Υπάρχει η εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς, ξεκινάμε με συγκρατημένη αισιοδοξία και ελπίζουμε να εξελιχθεί με θετικούς ρυθμούς η φετινή τουριστική κίνηση. Εμείς, ως Υπουργείο διασφαλίσαμε τη συνέχεια στην ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδος, κάτι που δεν ήταν μία εύκολη άσκηση. Αυτό το κάναμε με σημαντική ενίσχυση και της ακτοπλοΐας με 67 εκατομμύρια ευρώ και των ναυτικών μας με 15 εκατομμύρια ευρώ μέχρι στιγμής.

Η κρουαζιέρα ήδη ξεκίνησε από χθες, στο Ηράκλειο. Τα μηνύματα είναι αρκετά αισιόδοξα, με περίπου 40 κρουαζιερόπλοια να έχουν δηλώσει πρόθεση να δραστηριοποιηθούν φέτος στην Ελλάδα. Έχουν ληφθεί όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους τεχνικούς φορείς έτσι ώστε να έχουμε έτοιμα τα υγειονομικά μας πρωτόκολλα και αντίστοιχα, επιχειρησιακά σχέδια στα λιμάνια μας. Η περσινή θετική εμπειρία αποτελεί για τη χώρα μας σημαντικό όπλο και ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα», σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού
Δραγασάκης για Τσίπρα: «Δεν βλέπω κυβερνητική αλλαγή χωρίς αυτόν»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής βλέπει καταλυτικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά κρατά αποστάσεις από το εγχείρημα της ΕΛΑΣ μέχρι να φανεί αν μπορεί να εκφράσει μια νέα Αριστερά
Γιάννης Δραγασάκης 8
Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Νίκος Δένδιας – Οι δυνατότητες παραγωγής
H νέα μονάδα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της «Ατζέντας 2030», που στοχεύει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας σε θάλασσα, ξηρά, αέρα, αλλά και στον κυβερνοχώρο και το διάστημα
Drones στην Μαλακάσα
«Σφάζονται» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δωρεάν ΜΜΜ στους νέους: «Φέρτε τον λογαριασμό» – «Ψάξτε τα λεφτόδεντρα στις πολεοδομίες»
Η πρόταση Ανδρουλάκη για δωρεάν μετακινήσεις έως τα 24 έτη άναψε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να μιλά για «κρυφό κόστος» και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι το μέτρο κοστίζει μόλις 35 εκατ. ευρώ
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Σαμαράς για νόμο Κατσέλη: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου
Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ιστορική δικαίωση» υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ζητεί από funds, servicers και τράπεζες επαναϋπολογισμό οφειλών και επιστροφή ποσών
Αντώνης Σαμαράς 10