Πολιτική

Πλακιωτάκης στο Live News: Ασφαλή τα πλοία μας – Τουλάχιστον μία φορά το έτος επιθεωρούνται

Στην ασφάλεια των πλοίων αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης επισημαίνοντας ότι είναι απόλυτα ασφαλή.

«Η ασφάλεια των πλοίων και των επιβαινόντων αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας, τουλάχιστον μία φορά το έτος επιθεωρούνται από εξουδιοτημένους ή από υπηρεσίες της Ελληνικής Ναυτιλίας. Επίσης, πραγματοποιούνται έκτακτοι έλεγχοι, συνήθως πριν τις γιορτές του Πάσχα ή των καλοκαιρινών διακοπών ή μετά από καταγγελίες. Μέχρι την Κυριακή του Θωμά εκτάκτως επιθεωρήθηκαν όλα τα πλοία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ακτοπλοΐα», είπε αρχικά μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Συνολικά ελέγχθηκαν 248 και δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές ελλείψεις οι οποίες να επηρεάζουν την ασφάλεια ενώ σε πολλές περιπτώσεις η ελληνική νομοθεσία είναι πιο σκληρή από την ευρωπαϊκή. Για παράδειγμα, τα πλοία άνω των 30 ετών αντί να επιθεωρούνται μία φορά με βάση τη νομοθεσία, επιθεωρούνται δύο φορές. Τα πλοία μας είναι ασφαλή και τηρούν όλες τις διεθνής εθνικές και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και για τα συστήματα ασφαλείας αλλά και για τις συνθήκες εργασίας των ναυτικών».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα υπεράριθμα ακτοπλοϊκά δρομολόγια σημειώνοντας πως υπάρχουν προβλήματα κυρίως λόγω των λιμανιών. «Υπάρχουν μικροπροβλήματα. Αυτό οφείλεται και στα λιμάνια μας που δεν είναι στη καλύτερη κατάσταση. Αλλά αυτό δεν επηρεάζει την ασφάλεια του πλοίου. γι’ αυτό καταφέραμε και εξασφαλίσαμε πάνω από 200 εκ. ευρώ για 33 νησιωτικά λιμάνια που θα αναβαθμίσουν την ασφάλεια των πλοίων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331