Πολιτική

Πλεύρης εναντίον Πλεύρη για τη Χρυσή Αυγή: Το αίτημα εξαίρεσης εκθέτει όποιον το υποβάλει

Ο πατέρας Κώστας Πλεύρης ανέλαβε την υπεράσπιση του Γιάννη Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ο γιος του Θάνος Πλεύρης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, έσπευσε να πάρει αποστάσεις. Και με ένα tweet να αδειάσει τον πατέρα του.

«Η υποβολή αιτήματος εξαίρεσης σε δικαστές, που εφάρμοσαν τον νόμο και απέδωσαν δικαιοσύνη, μετά την έκδοση της απόφασης γίνεται προσχηματικά και εκθέτει όποιον την υποβάλει. Η δημοκρατία διασφάλισε δίκαιη δίκη και οι αρνητές της κρίθηκαν ένοχοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν», έγραψε στο twitter ο Θάνος Πλεύρης κατά το αίτημα του πατέρα του στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Κώστας Πλεύρης ζήτησε την εξαίρεση όλης της έδρας του δικαστηρίου, των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της σύνθεσης, εκτός της εισαγγελέως και του αναπληρωτή εισαγγελέα.

«Ερχόμενος στην αίθουσα σχημάτισα την εντύπωση ότι  εισέρχομαι σε δικαστήριο της Γαλλικής Επαναστάσεως, όπου υπήρχαν πλήθη. Ελπίζω να εγγυηθείτε τη σωματική μου ακεραιότητα», είπε ο Κώστας Πλεύρης μπαίνοντας στο δικαστήριο.

Είπε και πολλά πολλά άλλα… Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργείο Εξωτερικών για επιθέσεις σε χριστιανική κοινότητα στη Συρία: Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση
Η Αθήνα ζητεί την ταχεία υλοποίηση έρευνας, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για ειρηνική και συμπεριληπτική μετάβαση που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των Σύρων
Υπουργείο Εξωτερικών
Επικοινωνία Γεραπετρίτη με Αραγτσί για τη Μέση Ανατολή: Αδιανόητο το Ιράν να θεωρεί την Ελλάδα εχθρική χώρα
Ο ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι πολλά ελληνικά πλοία βρίσκονται εγκλωβισμένα στον Περσικό Κόλπο, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να υπάρξει ασφάλεια για τα πλοία και τα πληρώματα τους
Γιώργος Γεραπετρίτης 26
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Καθαρό «όχι» στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, χωρίς μεγάλες εντάσεις η δεύτερη ημέρα
Οι παρεμβάσεις κορυφαίων στελεχών και πρώην προέδρων κινήθηκαν στον άξονα της πολιτικής αυτονομίας, ενώ οι καταστατικές αλλαγές προκάλεσαν ηπιότερες από τις αναμενόμενες αντιδράσεις
Ανδρουλάκης και Δούκας
7