Δευτέρα, 4 Μαρ.
11oC Αθήνα

Πλεύρης: Ο Τσίπρας ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό ενώ έπρεπε να είναι σε καραντίνα – ΣΥΡΙΖΑ: Είχε αρνητικό PCR

Πλεύρης: Ο Τσίπρας ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό ενώ έπρεπε να είναι σε καραντίνα – ΣΥΡΙΖΑ: Είχε αρνητικό PCR

«Βόμβα» από τον Θάνο Πλεύρη, που κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «έσπασε» το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και ίσως την καραντίνα για να πάει στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα το αρνητικό PCR του προέδρου του και ζητά ο υπουργός Υγείας να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί.

Κατά τον Θάνο Πλεύρη, ο Αλέξης Τσίπρας είτε δεν έπρεπε να πάει στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο γιατί δεν είχαν τελειώσει οι πέντε μέρες της υποχρεωτικής καραντίνας του είτε είχε τελειώσει το 5ήμερο και έπρεπε να φοράει υποχρεωτικά μάσκα.

Μιλώντας το πρωί τη Τρίτης (26.07.2022) στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN, ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για άγνοια των οδηγιών του ΕΟΔΥ, την ώρα που, όπως είπε, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν επαναφέρει την υποχρεωτικότητα της μάσκας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει στις 20 Ιουλίου ότι βρέθηκε για δεύτερη φορά θετικός στον κορονοϊό, αφού νόσησαν και η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα και ο μεγάλος τους γιος. Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε στις 24 Ιουλίου και όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης είτε έπρεπε να είναι σε καραντίνα, άρα την «έσπασε», είτε έπρεπε να φοράει μάσκα και δεν το έκανε.

«Μας εγκαλεί η αντιπολίτευση ότι πρέπει να επαναφέρουμε πιο αυστηρά μέτρα και με λύπη μου είδα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για τη νόσησή του στις 20 Ιουλίου. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφείς: υπάρχουν πέντε μέρες απομόνωσης, που δεν μετράει η πρώτη μέρα, ο κ. Τσίπρας ήταν στην 4η μέρα στις 24 Ιουλίου, αν δεχτούμε ότι νόσησε την προηγούμενη μέρα, ήταν στην 5η μέρα. Θα έπρεπε να είναι πέντε μέρες καραντίνα γιατί δεν έχει κανένα νόημα αν έχεις θετικό ή αρνητικό τεστ. Βρέθηκε με μάσκα KN(95) στις πυρκαγιές (σ.σ. στις περιοχές όπου επλήγησαν) και το απόγευμα ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο εν μέσω περιόδου που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα ή αν είχε ολοκληρώσει την καραντίνα θα έπρεπε να κυκλοφορεί με μάσκα. Το πρωτόκολλο είναι ένα και σαφές: πέντε μέρες καραντίνα και οι επόμενες πέντε μέρες μόνο με μάσκα», είπε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης.

«Κανονικά αν ισχύουν οι ημερομηνίες που ο ίδιος έχει δώσει, ήταν στην 5ήμερη καραντίνα και δεν θα έπρεπε να έχει βγει. Αν είχε νοσήσει νωρίτερα και το ανακοίνωσε στις 20 θα έπρεπε να είναι με μάσκα», συνέχισε ο Θάνος Πλεύρης.

  

To tweet του Αλέξη Τσίπρα με το οποίο ανακοίνωσε ότι νοσεί για δεύτερη φορά

Παρέμβαση Ηλιόπουλου: Να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί ο Πλεύρης

Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή έκανε λίγη ώρα μετά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε αρνητικό PCR από το Σάββατο (το έδωσε και στη δημοσιότητα) και αποκάλεσε τον Θάνο Πλεύρη «τελειωμένο ακροδεξιό τρολ» και απαίτησε από τον υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να παραιτηθεί. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος

«Πρώτον, ο κ. Πλεύρης είναι ο υπουργός Υγείας στη χώρα που είναι πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους στην Ευρώπη. Ο κ. Πλεύρης είναι ο υπουργός Υγείας στη χώρα που έχει 28,2% υπερβάλλουσα θνησιμότητα την ώρα που ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 10.4%.

Μόνο και μόνο μ’ αυτά τα στοιχεία ο κ. Πλεύρης θα έπρεπε αντί να λέει ψέματα σε πανελλαδική εκπομπή, να κρύβεται να μην τον βλέπει το φως του ήλιου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρνητικό PCR από το Σάββατο. Όταν έχεις αρνητικό PCR προφανώς και μπορείς να βγείς έξω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κ. Πλεύρης είναι τόσο άσχετος που δεν ξέρει ούτε καν τα πρωτόκολλα. Προφανώς θέλει να συμπεριφερθεί σαν ένα ακροδεξιό τρολ και να λέει ψέματα, να πετάει λάσπη γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο μπροστά στο τεράστιο έγκλημα που έχει κάνει με τη διαχείρισης της πανδημίας. Ελπίζω μέσα στις επόμενες λίγες ώρες να έχει ζητήσει συγγνώμη. Το αποτέλεσμα του PCR θα δημοσιευτεί.

Ο κ. Πλεύρης που συμπεριφέρθηκε σήμερα το πρωί σαν έναν τελειωμένο ακροδεξιό τρολ, καλό είναι πολύ γρήγορα να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί από τη θέση του.

Μια κυβέρνηση η οποία έστελνε εργαζόμενους στη δουλειά την 5η μέρα ενώ τα τεστ τους έβγαιναν θετικά, λέγοντας δεν πειράζει, να πάτε να δουλέψετε, αυτοί οι άνθρωποι έμπαιναν στα τρένα, τα λεωφορεία και το μετρό, είμαστε η χώρα, ξαναλέω, που είμαστε πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο και θεωρεί ο κ. Πλεύρης ότι μπορεί να κάνει τέτοια προπαγάνδα απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδεικνύει ότι όχι μόνο είναι επικίνδυνος, αλλά επειδή μιλάμε και για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ούτε από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας έχει καταλάβει πολλά μέσα στο κεφάλι του». 

   

Το αρνητικό PCR του Αλέξη Τσίπρα

«Απάντηση» Πλεύρη

Δίνοντας συνέχεια στο θέμα μετά τα όσα είπε στο OPEN, ο Θάνος Πλεύρης ανέβασε στο twitter τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για όσους έχουν νοσήσει. «Για όσους ζητούν αυστηροποποίηση των μέτρων, ας τηορύν πρώτα αυτά που υπάρχουν. Οδηγίες ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό. Όποιος βγεί θετικός παραμονή σε απομόνωση για 5 ημέρες. Η ημέρα λήψης του θετικού τεστ είναι η ημέρα 0. Μετά για 5 μέρες υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ» έγραψε ο υπουργός Υγείας, παραθέτοντας και τις οδηγίες όπως αναφέρονται στο site του ΕΟΔΥ. 

Στην ίδια εκπομπή, μετά τον Θάνο Πλεύρη, καλεσμένος ήταν ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος διέψευσε τον υπουργό Υγείας λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο με αρνητικό PCR. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις