Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Πλήρη άρση των capital controls εντός του 2019 προαναγγέλλει η κυβέρνηση

Πλήρη άρση των capital controls εντός του 2019 προαναγγέλλει η κυβέρνηση
photo intime

Η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στην πλήρη άρση των capital controls σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρη Λίακο.

Ο κ. Λιάκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Ναυτεμπορική τόνισε για τα capital controls πως «υπάρχει συγκεκριμένος οδικός χάρτης, με τη συμφωνία και την εποπτεία της ΤτΕ και είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών εντός του 2019».

Ακόμη μίλησε για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις ρυθμίσεις χρεών προς εφορία και ταμεία επισημαίνοντας συγχρόνως τα οφέλη για τους πολίτες και την αγορά.

Συγκεκριμένα ο κ. Λιάκος αναφέρει: «Κρίνουμε σκόπιμο να εφαρμοστούν αυτές οι ρυθμίσεις για τα χρέη και τις εισφορές, γιατί θα έχουν άμεσο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Θα δοθεί ξανά κινητικότητα στην αγορά και κατ’ επέκταση αυτό θα βελτιώσει την εισπραξιμότητα των φόρων».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναφέρεται και στο διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, ενώ μιλά και για τους συνεπείς δανειολήπτες, που επίσης απασχολούν την κυβέρνηση, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει με τα τραπεζικά ιδρύματα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις