Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ποινική δίωξη κατά Σπυρόπουλου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Ποινική δίωξη κατά Σπυρόπουλου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Σοβαρές κακουργηματικές κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον πρώην υπεύθυνο οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης στα οικονομικά του κόμματος. Σε βάρος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα, αυτά της απιστίας και της απάτης, ενώ είχε κληθεί και ως ύποπτος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Η απιστία συνίσταται στην κακοδιαχείριση των 15 εκατ. ευρώ που φαίνεται να υπήρχαν σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος την περίοδο 2007-2009.
Το αδίκημα της απάτης αφορά στη σύναψη δανείου ύψους 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αττικής το 2010, με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση του κόμματος. Ωστόσο στη πραγματικότητα είχε ήδη εκχωρηθεί σε άλλες τρεις τράπεζες για δάνεια που υπέρ κάλυπταν το ποσό της επιχορήγησης.

Με την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων κατά του Ροβέρτου Σπυρόπουλου ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υπεύθυνος των οικονομικών του κόμματος, ηταν ο μόνος που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το χρέος των περίπου 140 εκατ. ευρώ που φαίνεται να δημιουργήθηκε από το 2004 έως το 2012 και να διογκώθηκε αδικαιολόγητα επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε