Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ποινικός Κώδικας: Ο Ανδρέας Λοβέρδος διαχωρίζει τη θέση του απ’ το ΚΙΝΑΛ και τα «ψέλνει» στα υπόλοιπα στελέχη

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Με Σπίρτζη, Ραγκούση, Ξενογιαννακοπούλου και Κουρουμπλή δεν συνεργάζομαι», λέει ο Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν θα ακολουθήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ και θα ψηφίσει «ναι» σήμερα για τον Ποινικό Κώδικα.

Το ΚΙΝΑΛ είχε αποφασίσει να ψηφίσει «παρών» ωστόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος θα στηρίξει την κυβερνητική πρόταση.

«Απαλλαγμένος από την ανάγκη να υπακούω σε κάποιους εσωκοκομματικούς συσχετισμούς, για να δώσω και ένα απολύτως δικό μου στοιχείο πολιτικής ταυτότητας ως ελεύθερος άνθρωπος ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας, καλούμαι να καταθέσω τις απόψεις μου σύμφωνα με την συνείδηση μου χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Χωρίς να με δεσμεύει τίποτα».

Ξεκαθάρισε προς την κυβέρνηση ότι «παρότι διαφωνώ με κάποια που δεν κάνετε ή κάποια που ρυθμίζετε ψηφίζω ναι και επί της αρχής και επί των άρθρων, όχι όλων». 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μάλιστα πήρε αποστάσεις από την ειδική αγορήτρια του ΚΙΝΑΛ λέγοντας πως «θεωρώ αδιανότητο η εισηγήτρια μας η κ. Γιαννακοπούλου να έχει πει επανειλημμένα γιατί αργείτε να αυστηροποιήσετε τον Ποινικό Κώδικα, όταν η αείμνηστη πρόεδρος μας σας είχε κάνει κριτική για το ίδιο θέμα, και τώρα να έρχονται οι αυστηροποιήσεις των ποινών και εμείς να έχουμε ομιλίες πρωτευόντων βουλευτών μας επί θεμάτων σοβαρών μεν, αλλά που δεν μπαίνουν στην ουσία του σχεδίου νόμου».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε πως «το βήμα της Βουλής είναι ιερό και ιδιαίτερο. Δεν είναι βήμα για απαγγελία αλλά είναι το βήμα του συγκεκριμένου» και εξήγησε πως «δεν είναι  δυνατόν να έχουμε μια σειρά από προβλήματα διαρκώς που να αφορούν πληθώρα θεμάτων και κυρίως αυτά που ευαισθητοποιούν περισσότερο κάθε σοβαρό άνθρωπο κάθε αγνό πολίτη, όπως είναι τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων και να μην υπογραμμίζουμε την καλύτερη ρύθμιση που έρχεται στη Βουλή σήμερα με όλες μας τις δυνάμεις; Το κάνω εγώ με όλες μου τις δυνάμεις».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις