Πολιτική

Ποιοί βουλευτές θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατιας και ποιοί είναι “μυστήριο”

Μετά τον αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όλοι όσοι συνήλθαν από το αρχικό σοκ, άρχισαν αμέσως τα μαθηματικά μεταξύ των ανεξάρτητων βουλευτών.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι συνολικά 24 και άλλοι είτε έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν ψηφίζουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά γέρνουν προς την άλλη πλευρά και άλλοι είναι ακόμα προβληματισμένοι για τη στάση που θα κρατήσουν.

Από τους 24 βουλευτές, οι 12 δεν αποκλείεται να ψηφίσουν υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα επιλέξει η κυβέρνηση. Ανάμεσά τους είναι ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος άλλωστε ψήφισε παρών στη χθεσινή ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό.

Επίσης μπορεί να θεωρείται δεδομένη η Κατερίνα Μάρκου που χτες ψήφισε υπέρ του προϋπολογισμού και φλερτάρει με το Ποτάμι. Από την άλλη η ανεξάρτητη βουλευτής, Μίκα Ιατρίδη είναι σε αυτή την κατηγορία βουλευτών, αφού έχει δηλώσει πως πρέπει να προστατευτεί ο θεσμός του Προέδρου.

Επίσης, ο Χρήστος Αηδόνης είναι ένας βουλευτής που φλερτάρει με την εκλογή Προέδρου, καθώς είναι στενός φίλος του Ανδρέα Λοβέρδου και έχει δηλώσει πως απαιτείται πολιτική σταθερότητα. Πολύ πιθανόν να ψηφίσει θεωρείται και ο Βασίλης Οικονόμου, ενώ ο Γιάννης Κουράκος έχει δηλώσει πως περιμένει να δει το υποψήφιο πρόσωπο.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Μελάς δηλώνει πως θα αποφασίσει ανάλογα με το συμφέρον της χώρας, ενώ ο Βασίλης Καπερνάρος δεν θεωρείται δεδομένος. Ο Κώστας Γιοβανόπουλος έχει επίσης δηλώσει πως είναι πιθανό να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συχνές αναφορές στην εθνική συνεννόηση έχουν κάνει οι δύο βουλευτές, κ. Μουτσινάς και κ. Κασαπίδης που θεωρούνται πιθανοί, ενώ δύσκολα μπορεί κάποιος να αποκρυπτογραφήσει τη στάση των κ.κ. Νταβρή και Ανδρουλάκη και του Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα το σκεφτεί δύο φορές εάν είναι ο 180ος βουλευτής.

Οι βουλευτές Ν. Φούντα, κ. Ψύρρας και Ν. Τσούκαλης είναι μεταξύ αυτών που υπέγραψαν κείμενο για εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή και εκλογές την άνοιξη.

Κατηγορηματικά αντίθετοι με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ο Ο. Βουδούρης, Θ. Παραστατίδης και η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Μ. Μπόλαρης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331