Πολιτική

Ποιος είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Γεννημένος στην Άνω Πόλη, στην οποία κατοικεί μέχρι σήμερα με την σύζυγο και τα δύο τους παιδιά, ο Στέλιος Αγγελούδης είναι ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με double score καθώς συγκέντρωσε το 67% των ψηφοφόρων έναντι 32% του Κωνσταντίνου Ζέρβα με καταμετρημένο το 98% των ψήφων.

Σπούδασε Νομικά και άσκησε για πολλά χρόνια δικηγορία. Σύμφωνα με το βιογραφικό που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του συνδυασμού του «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» έχει υπηρετήσει ως νομικός σύμβουλος στην ΕΡΤ3, ενώ διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Πολιτισμού και Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

AGGELOUDIS

Από τις θέσεις αυτές συνέδεσε τη δράση μου με σημαντικά έργα… Τη δημιουργία δεκάδων αθλητικών υποδομών, όπως το Ποσειδώνιο και το μοναδικό στην Ευρώπη αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο για Άτομα με Αναπηρία, το ΚΑΠΠΑ. Το νομοθετικό πλαίσιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη μεταφορά της Λαχαναγοράς από το κέντρο της Θεσσαλονίκης στο χώρο που είναι σήμερα.

Διετέλεσε για δέκα χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας ενώ από το 2001 συμμετέχει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Ίδρυσε και ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ συμμετείχε ως εντεταλμένος σύμβουλος, στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80
Στην τελετή άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ, με τον τότε δήμαρχο Παπαγεωργόπουλο και την Βούλα Πατουλίδου – ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Δημιούργησα το Ολυμπιακό Μουσείο, το πρώτο του είδους στη χώρα, το οποίο ανήκει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, εντάσσοντας τη Θεσσαλονίκη στη μεγάλη διεθνή Ολυμπιακή οικογένεια» αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του.

Το 2010 ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. «Η θητεία μου στο Λιμάνι συνδέθηκε με δύο πολύ σημαντικά επιτεύγματα. Το άνοιγμα του λιμανιού στην πόλη με την ανάπλαση της πρώτης προβλήτας και την είσοδο του λιμανιού και της Θεσσαλονίκης στους προορισμούς του τουρισμού κρουαζιέρας.

Με την ολοκλήρωση της θητείας μου στο λιμάνι, επέστρεψα στα δικηγορικά μου καθήκοντα, καθώς και σε αυτά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή».

Το βράδυ της Κυριακής (15/10) στέφθηκε ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη.

«Αλλάξαμε Σελίδα. Γράφουμε ιστορία όλοι μαζί» είπε μιλώντας στο πλήθος, που τον υποδέχθηκε με κόρνες και χειροκροτήματα.

Δείτε τα αποτελέσματα για το Δήμο Θεσσαλονίκης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στα εγκαίνια της νέας Διεύθυνση Κυβερνοχώρου: «Η πατρίδα δεν μένει αδρανής απέναντι στις νέες απειλές»
«Οι πόλεμοι δεν διεξάγονται μόνο στο φυσικό πεδίο, αλλά και στο ψηφιακό μέτωπο», τόνισε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του νέου χώρου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου του ΓΕΕΘΑ
17
ΕΛΑΣ κατά Μαρινάκη για πρώτη κατοικία: «Έτσι βλέπει η ΝΔ την κοινωνική πολιτική, ως προσβλητική»
Η εκπρόσωπος του κόμματος Τσίπρα απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τα κόκκινα δάνεια και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει διάθεση να συγκρουστεί με τα συμφέροντα
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Αβραμόπουλος για Qatargate: Η υπόθεση δεν με αφορούσε ποτέ, να αρθεί η ασυλία μου
Ο πρώην επίτροπος απορρίπτει κάθε εμπλοκή του στην πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς που είχε συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2022 και δηλώνει ότι θα προσφύγει ο ίδιος στην ελληνική Δικαιοσύνη
Δημήτρης Αβραμόπουλος 163