Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ποιος Λάνθιμος; Ο… Βούτσης “υπογράφει” το “The Favourite” με πρωταγωνιστές Τσίπρα, Καμμένο, Παπαχριστόπουλο

Ποιος Λάνθιμος; Ο… Βούτσης “υπογράφει” το “The Favourite” με πρωταγωνιστές Τσίπρα, Καμμένο, Παπαχριστόπουλο
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ένα σκίτσο, χίλιες λέξεις. Πρωταγωνιστές όλα τα πρόσωπα της επικαιρότητας. Από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο μέχρι τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, τον Νίκο Βούτση και τον… Γιώργο Λάνθιμο.

Θα αναρωτηθείτε (και δικαίως) που… κολλάει ο Γιώργος Λάνθιμος και η ταινία του The Favourite (υποψήφια για 10 Όσκαρ) με τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που ζει η πολιτική ζωή της χώρας τις τελευταίες μέρες. Μια ματιά στο σκίτσο του Δημήτρη Χατζόπουλου στην Καθημερινή της Κυριακής, θα σας κάνει να καταλάβετε.

Σε πρώτο πλάνο η φιγούρα που παραπέμπει στον Θανάση Παπαχριστόπουλο, με τη χαρακτηριστική του κώμη του. Πίσω του, μιλούν δυο άλλες φιγούρες, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος.

Το… χτύπημα έρχεται στους τίτλους. «The Favourite» (σ.σ. Η Ευνοούμενη), με πρωταγωνιστές τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο. Όσο για την «υπογραφή;». Δεν είναι του Γιώργου Λάνθιμου, αλλά του Νίκου Βούτση.

Οι τέσσερις προαναφερόμενοι άλλωστε είναι τα πρόσωπα των ημερών, με τον Πάνο Καμμένο να επιμένει στα… χτυπήματα κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγορεί συνεχώς πως προσφέρει ανταλλάγματα σε βουλευτές των ΑΝΕΛ για να στηρίζουν με τις ψήφους τους στη Βουλή την κυβέρνηση, ενώ Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Νίκος Βούτσης πρωταγωνίστησαν σε μια πρωτοφανή κίνηση στα κοινοβουλευτικά χρονικά: ο δεύτερος θέλησε να παραιτηθεί αλλά με παρέμβαση του προέδρου της Βουλής έδωσε (νέα) παράταση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις