Πολιτική

Πολάκης: Έχω κόψει το τσιγάρο τρεις φορές – Θα το κόψω ξανά – Έχω στρες!

Για το τσιγάρο και τις προσπάθειές του να κόψει το κάπνισμα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Τα είπε μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου και τη συζήτηση που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των προτάσεων του Προέδρου της ΝΔ για την αντικαπνιστική προσπάθεια που πρέπει να υπάρξει.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης ανέφερε για τα πυρά που έχει δεχθεί με το να καπνίζει δημοσίως ότι «εγώ δεν έχω μάθει να υποδύομαι, έχω γνώση τι μου κάνει το κάπνισμα και τι κάνω συνεχίζοντας. Έρχεται όμως η ώρα που θα κάνω και αυτή  την  προσπάθεια (σ.σ. να το κόψω)».

Αυτό,  είπε που θα αλλάξει τα πράγματα γιατί δεν είναι εύκολο να αλλάξουν παραδόσεις και συνήθειες, είναι να υπάρξει μια τεράστια εκστρατεία στις μικρές ηλικίες να μην το επιλέγουν αλλιώς δεν θα αλλάξουν οι συμπεριφορές με το να επιβάλεις κάποιες απαγορεύσεις, το σημαντικό είναι να μάθεις να μην το επιλέγεις.

Αναφερόμενος στον εαυτό του, ο κ. Παύλος Πολάκης εμφανίσθηκε να δικαιολογεί την καπνιστική του συνήθεια λέγοντας ότι «υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα μεγάλων γιατρών, μεγάλων χειρουργών που ήταν και είναι βαρύτατοι καπνιστές και αυτό εξαιτίας του έντονου στρες που βιώνουν..».

Μίλησε μάλιστα ονομαστικά για τον γνωστό καρδιοχειρουργό Σπύρου που όπως είπε «Ξέρετε όλοι ότι ήταν βαρύτατος καπνιστής. Αυτός δεν ήξερε τι έκανε, και τις επιπτώσεις του καπνίσματος που ο ίδιος χειρουργούσε;»

Ο Παύλος Πολάκης εξομολογήθηκε μάλιστα: «Έχω κάνει τρείς φορές προσπάθειες να το κόψω, και το άρχισα και τις τρεις φορές όταν ήμουν στην ΜΕΘ  σε βαρύτατο χειρουργείο από στρες…» Η αναφορά αυτή  έκανε βουλευτές της ΝΔ να αντιδράσουν λέγοντάς του ότι λέει ότι κάπνισε σε ΜΕΘ για να τους απαντήσει ότι «προφανώς και δεν καπνίζει κανείς στο χειρουργείο..»

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, από την δική του πλευρά λίγο νωρίτερα αναφερόμενος στις «απαγορεύσεις» του προγράμματος της ΝΔ που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις χαρακτήρισε δημαγωγικές  και προσχηματικές λέγοντας ότι με απαγορεύσεις δεν επιλύεται ένα τέτοιο θέμα ούτε με εκστρατείες σαν αυτές που είχαν γίνει με μεγάλα πανό ( φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς,  την προσπάθεια και τα μέτρα που ελήφθησαν επί  υπουργίας Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νάντια Γιαννακοπούλου για την προσωπική επίθεση του Μακάριου Λαζαρίδη: «Ξεπέρασε το όριο της αντοχής μου»
«Είμαστε άνθρωποι και όταν είσαι άνθρωπος σημαίνει να πει ότι ξέρεις, έχεις όλες τις πτυχές. Σε οδηγεί πολλές φορές και στο να δακρύσεις. Δεν ντρέπομαι για αυτό»
Η Νάντια Γιαννακοπούλου δακρυσμένη μετά από καυγά με τον Μακάριο Λαζαρίδη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα 7
Μητσοτάκης για τουρκολιβυκό: Είναι σαν η Ελλάδα να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης με την Τυνησία, αγνοώντας εντελώς τη Λιβύη ή την Ιταλία
«Tα έργα συνδεσιμότητας δεν πρέπει να γίνονται όμηροι των διαφορών που ενδεχομένως έχουμε για περιοχές όπου δεν έχει γίνει οριοθέτηση»
Μητσοτάκης για τουρκολιβυκό: Είναι σαν η Ελλάδα να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης με την Τυνησία, αγνοώντας εντελώς τη Λιβύη ή την Ιταλία 33