Πολιτική

Πολάκης: Έχω κόψει το τσιγάρο τρεις φορές – Θα το κόψω ξανά – Έχω στρες!

Για το τσιγάρο και τις προσπάθειές του να κόψει το κάπνισμα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Τα είπε μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου και τη συζήτηση που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των προτάσεων του Προέδρου της ΝΔ για την αντικαπνιστική προσπάθεια που πρέπει να υπάρξει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης ανέφερε για τα πυρά που έχει δεχθεί με το να καπνίζει δημοσίως ότι «εγώ δεν έχω μάθει να υποδύομαι, έχω γνώση τι μου κάνει το κάπνισμα και τι κάνω συνεχίζοντας. Έρχεται όμως η ώρα που θα κάνω και αυτή  την  προσπάθεια (σ.σ. να το κόψω)».

Αυτό,  είπε που θα αλλάξει τα πράγματα γιατί δεν είναι εύκολο να αλλάξουν παραδόσεις και συνήθειες, είναι να υπάρξει μια τεράστια εκστρατεία στις μικρές ηλικίες να μην το επιλέγουν αλλιώς δεν θα αλλάξουν οι συμπεριφορές με το να επιβάλεις κάποιες απαγορεύσεις, το σημαντικό είναι να μάθεις να μην το επιλέγεις.

Αναφερόμενος στον εαυτό του, ο κ. Παύλος Πολάκης εμφανίσθηκε να δικαιολογεί την καπνιστική του συνήθεια λέγοντας ότι «υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα μεγάλων γιατρών, μεγάλων χειρουργών που ήταν και είναι βαρύτατοι καπνιστές και αυτό εξαιτίας του έντονου στρες που βιώνουν..».

Μίλησε μάλιστα ονομαστικά για τον γνωστό καρδιοχειρουργό Σπύρου που όπως είπε «Ξέρετε όλοι ότι ήταν βαρύτατος καπνιστής. Αυτός δεν ήξερε τι έκανε, και τις επιπτώσεις του καπνίσματος που ο ίδιος χειρουργούσε;»

Ο Παύλος Πολάκης εξομολογήθηκε μάλιστα: «Έχω κάνει τρείς φορές προσπάθειες να το κόψω, και το άρχισα και τις τρεις φορές όταν ήμουν στην ΜΕΘ  σε βαρύτατο χειρουργείο από στρες…» Η αναφορά αυτή  έκανε βουλευτές της ΝΔ να αντιδράσουν λέγοντάς του ότι λέει ότι κάπνισε σε ΜΕΘ για να τους απαντήσει ότι «προφανώς και δεν καπνίζει κανείς στο χειρουργείο..»

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, από την δική του πλευρά λίγο νωρίτερα αναφερόμενος στις «απαγορεύσεις» του προγράμματος της ΝΔ που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις χαρακτήρισε δημαγωγικές  και προσχηματικές λέγοντας ότι με απαγορεύσεις δεν επιλύεται ένα τέτοιο θέμα ούτε με εκστρατείες σαν αυτές που είχαν γίνει με μεγάλα πανό ( φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς,  την προσπάθεια και τα μέτρα που ελήφθησαν επί  υπουργίας Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργείο Εξωτερικών για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»: Καλούμε σε αυτοσυγκράτηση – Σε συνεννόηση με το Ισραήλ για την ασφαλή αποβίβαση στην Ελλάδα
«Με αφορμή την ισραηλινή επιχείρηση σε σκάφη του Global Sumud Flotilla σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Κρήτης, καλούμε σε αυτοσυγκράτηση και καθολικό...
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 7
«Σφάζονται» Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης» – «Οι μάσκες έπεσαν, δεν σας παίρνει»
Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «τοξική ρητορική» - «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», απαντά η Χαριλάου Τρικούπη
Μέγαρο Μαξίμου
Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για τις υποκλοπές: Κάνετε τις κότες – Παπασταύρου: Επενδύετε σε μια υπερχειλίζουσα τοξικότητα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «θεσμική παρακμή», άφησε αιχμές για τη διαδικασία στις Ανεξάρτητες Αρχές και υπερασπίστηκε την πρόταση για 4ημερη εργασία
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ 5