Πολιτική

Πολάκης για γρίπη: Ζούμε μια έξαρση, δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας

Οι νεκροί από τη γρίπη έχουν φτάσει τους 39, αλλά είναι λιγότεροι από άλλες χρονιές, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Μίλησε για fake news, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ και έκρινε πως «δεν είναι και καμία καταστροφή. Μην τρελαθούμε κιόλας».

Ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής (10.02.2019) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και φυσικά το πρώτο ερώτημα που του τέθηκε ήταν για τη γρίπη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφερόμενος στη γρίπη μίλησε για «fake news και καταστροφολογία», που, όπως είπε, στη δημόσια υγεία, δεν είναι ανεκτά. «Το τελευταίο διάστημα ζούμε μια κατάσταση στην οποία οτιδήποτε γίνεται χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση και από, δυστυχώς, μια μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ για να παράξουν έναν φόβο, μια καταστροφή, στα πλαίσια μιας συγκροτημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης», τόνισε.

[read4more]

Παράθεσε στοιχεία σχετικά με τους νεκρούς και τα κρούσματα από τη γρίπη τα προηγούμενα χρόνια. Το 2010-2011 τα κρούσματα ήταν 309 και οι νεκροί 101, στο 2015-2016 τα κρούσματα 372 και οι νεκροί 123, το 2017-2018 τα κρούσματα 50 και οι νεκροί 14.

Φέτος, μέχρι στιγμής και με επίσημα στοιχεία, που παρέθεσε ο Παύλος Πολάκης, 173 άτομα έχουν νοσήσει σοβαρά, μόνο 15% ήταν εμβολιασμένοι, ενώ οι 165 που νόσησαν, νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Ανάμεσα στους νεκρούς, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπάρχουν και άτομα που δεν ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

«Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης, η πλειοψηφία στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι ήπια χρονιά, είναι πιο ισχυρό το στέλεχος. Αλλά δεν είναι καμία καταστροφή. Μην τρελαθούμε κιόλας», είπε ο Παύλος Πολάκης, σημειώνοντας πως «φέτος έχουν εμβολιαστεί περίπου 2 εκατ. άνθρωποι και υπάρχει απόθεμα εμβολίων. Ωυχραιμία, είναι μια επιδημία, χτυπάει κάποιους ανθρώπους. Λυπόμαστε βαριά για κάθε ανθρώπινη ζωή που χάνεται».

Αναφερόμενος στις ΜΕΘ, ο κ. Πολάκης είπε πως «το 2015 παραλάβαμε 438 κρεβάτια ΜΕΘ κι εξοπλισμένα 578», σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή τα λειτουργούντα κρεβάτια είναι 552.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας δεν υπάρχει ούτε μια οργανική θέση κενή από τις 188 θέσεις γιατρών. Αναφέρθηκε δε και στη λειτουργία του αξονικού τομογράφου στην Ικαρία και επιτέθηκε ξανά στα ΜΜΕ γιατί αυτό δεν το πρόβαλε κανείς «αντίθετα τα προηγούμενα χρόνια προβάλανε τον Γεωργιάδη τότε που τους τάιζε».

Ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε ξανά και στον Επίτροπο Υγείας (σ.σ. που τον κατέκρινε γιατί το τσιγάρο και του είχε απαντήσει μέσω Facebook), λέγοντας πως «θα περίμενα τον Ευρωπαίο επίτροπο να είχε την ευαισθησία και τα προηγούμενα χρόνια, για το 5ευρω και τους γιατρούς που έφευγαν από το σύστημα Υγείας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιστολή προς την Bundestag για τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας της Deutsche Welle - «62 χρόνια ανεξάρτητης δημοσιογραφίας»
Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Κύπριος βουλευτής Χάρης Γεωργιάδης και ο Marian Wendt, επικεφαλής του Ιδρύματος Konrad-Adenauer για την Ελλάδα και Κύπρο
Το λογότυπο της Deutsche Welle έξω από τα κεντρικά γραφεία της στο Βερολίνο
Κώστας Μπακογιάννης σε Χάρη Δούκα: «Έλεος πια με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επιστρέψτε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του δημάρχου Αθηναίων»
Ο επικεφαλής της παράταξης Αθήνα Ψηλά υποστηρίζει ότι το παρατηρητήριο καθημερινότητας καταγράφει καθημερινά αυτά που η δημοτική αρχή αρνείται να ακούσει
Κώστας Μπακογιάννης
Εξώδικο του Γρηγόρη Δημητριάδη στον Αλέξη Τσίπρα για την ανάρτησή του, μετά τη δικαστική απόφαση για τις υποκλοπές
«Αναμένω από αύριο τις αγωγές και τις μηνύσεις τους. Δεν πρόκειται όμως επουδενί να σιωπήσω» γράφει μεταξύ άλλων σε νεότερη ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας 12
Παύλος Μαρινάκης για υποκλοπές: Ο Τσίπρας αφού απέτυχε ως πρωθυπουργός θέλει να το γυρίσει σε εισαγγελέας, η απόφαση αφορά ιδιώτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα επισκεφθεί την Ελλάδα, προκειμένου να ανανεωθεί η Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια
Παύλος Μαρινάκης 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα γενέθλιά του
Ο πρόεδρος της Τουρκίας δέχθηκε ευχές από τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τους δύο ηγέτες να επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους να διατηρήσουν το κλίμα διαλόγου και ανταλλάσσουν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις
Ερντογάν και Μητσοτάκης 14
Λευτέρης Αυγενάκης για την Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το τελικό πόρισμα εξεδόθη, οι ατεκμηρίωτες κατηγορίες δεν έχουν χώρο στη Δημοκρατία
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κάνει λόγο για «εκτενή και απαιτητική» διαδικασία πέντε μηνών, σημειώνοντας ότι εξετάστηκε και η περίοδος της θητείας του
Λευτέρης Αυγενάκης
Τσούτσιας: Ο Μητσοτάκης επιλέγει να μην ακούει Σαμαρά και Καραμανλή – Καλώς ήρθε στον δρόμο της λογικής, τώρα είναι drill baby drill
Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού κάνει λόγο για «αμηχανία» του Μαξίμου και επιμένει ότι διατυπώσεις της σύμβασης με την Chevron «υιοθετούν το τουρκικό αφήγημα», επισημαίνοντας την ανάγκη επανεξέτασης των όρων πριν την κύρωσή της
Μητσοτάκης, Σαμαράς και Καραμανλής