Πολιτική

Πολάκης: Για πρώτη φορά “σβήνουμε” όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ

Για απαλλαγή του ΕΟΠΥΥ από τα χρέη του έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης. Όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, το 2018 ενδέχεται να είναι η πρώτη χρονιά που ο οργανισμός δεν θα έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Με τις παρεμβάσεις που ολοκληρώνονται τώρα και στον ΕΟΠΥΥ, με τους συμψηφισμούς παλαιού απλήρωτου 10%, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μπει στο 2018 χωρίς ληξιπρόθεσμα χρέη, για πρώτη φορά στην ιστορία του και στην ιστορία των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας» τόνισε ο κ. Πολάκης στην ομιλία του στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Αναφορικά με την ΠΑΜΘ, ανέφερε πως «ενισχύθηκε αρκετά και από κρατική χρηματοδότηση και από τον ΕΟΠΥΥ, ο προϋπολογισμός των νοσοκομείων, ανέβηκαν τα όρια δαπανών στις αγορές υγειονομικού υλικού, δίνοντας τη δυνατότητα προσφοράς υψηλότερης ποιότητας υπηρεσιών στους πολίτες» ενώ περιέγραψε και τις παρεμβάσεις που έγιναν στο ΕΚΑΒ (προσωπικό και ασθενοφόρα).

“Ενισχύουμε το προσωπικό των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας”

Σημείωσε ότι ενισχύθηκε το προσωπικό (νοσηλευτικό και ιατρικό) με 32 γιατρούς και 96 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια φροντίδα και 123 γιατρούς και 320 άτομα λοιπού προσωπικού στη δευτεροβάθμια.

Ο αν. υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο «σπάσιμο» των υγειονομικών υπηρεσιών, λέγοντας ότι η μία εξ αυτών είναι και η Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. «Θα γίνουν δύο υγειονομικές περιφέρειες από την Καβάλα μέχρι εδώ, με έδρα την Αλεξανδρούπολη» ενώ ανακοίνωσε και την αποσύνδεση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πολάκης ζήτησε τη βοήθεια «όλου του δυναμικού, του τίμιου, του καθαρού, του προοδευτικού επί της ουσίας, που μπορεί να βάλει τη χώρα σε μια άλλη ρότα ανάπτυξης, η οποία δεν θα ξαναεπιτρέψει αυτό το οποίο έγινε στο παρελθόν και το οποίο χρεοκόπησε τη χώρα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Τσίπρα: Κάνει καλύτερα βίντεο απ’ ότι κυβερνά τον τόπο – Παλιό το κόλπο να τάζεις εκ του ασφαλούς για να γίνεις ευχάριστος
«Αν ήμασταν καλύτερα επί ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει γιατί έστειλε στον εξώστη και εξαφάνισε όλους όσους κυβέρνησε μαζί τους; Προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία»
Παύλος Μαρινάκης
ΕΛΑΣ: Το 87,1% δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα – Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια
Στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση φέρνει η ΕΛ.Α.Σ. τη φτώχεια, την ακρίβεια και τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης, αξιοποιώντας τα δυσμενή συγκριτικά στοιχεία για τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 7
Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου – Ποντάρουν στα μέτρα και την αξιοπιστία για τις εκλογές
Ο στόχος της ΝΔ παραμένει η αυτοδυναμία, χωρίς ωστόσο κανείς να παραγνωρίζει ότι καταλυτικό ρόλο για την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων θα παίξει και το θέμα της ακρίβειας
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού 9