Πολιτική

Πολάκης σε Πλεύρη: Δεν είσαι υπουργός Υγείας! Είσαι ο βαρκάρης του Αχέροντα – Τον απείλησε με Ειδικό Δικαστήριο​

Με παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο απείλησε ο Παύλος Πολάκης τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μιλώντας για ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης, με βάση την μελέτη Λύτρα για αυξημένους θανάτους εκτός ΜΕΘ
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους τόνους λέγοντας στον κ. Πλεύρη πως «δεν είσαι υπουργός Υγείας, είσαι ο βαρκάρης του Αχέροντα» ενώ του επέρριψε ευθύνες για τους 33.000 νεκρούς από την πανδημία.

Επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση επέμεινε και έδωσε έμφαση που είχε τραγικά αποτελέσματα στο εμβόλιο ενώ θα μπορούσε να είχαν αποφευχθεί πολλοί θάνατοι αν η χώρα έφερνε τα μονοκλωνικά φάρμακα και άλλα σχήματα όπως και εάν ενίσχυε το ΕΣΥ. 

Αλλά όπως τόνισε: «Δεν τα κάνατε γιατί θέλατε να στηρίξετε το αφήγημα ότι το μοναδικό όπλο είναι το εμβόλιο».

Επίσης, επιτέθηκε στον υπουργό για την εμμονή του με την αναστολή των μη εμβολιασμένων υγειονομικών που είναι αναίτια καθώς οι υγειονομικοί θα μπορούσαν να ενισχύσουν το σύστημα Υγείας. 
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, πάντως, δεν θέλησε να “σηκώσει το γάντι” και να απαντήσει στον κ. Πολάκη. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δαβάκης: Τουρκική φρεγάτα δεν παρενόχλησε ολλανδικό πλοίο κοντά στην Κάσο αλλά σε διεθνή ύδατα νότια της Κρήτης
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε πολύ νοτιότερα του νησιού, με την Άγκυρα να αξιώνει άδεια βάσει του «ανυπόστατου μνημονίου» με τη Λιβύη
Φρεγάτα
Μαρινάκης για νέα μέτρα στήριξης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού διορθώνει τα λάθη της, γυρίζει στην κοινωνία όσα στερήθηκε»
Με ανάρτησή του στο TikTok, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξειδίκευσε το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης
5
Μετά τον Κεδίκογλου και ο Παναγιωτόπουλος «κουνάει μαντίλι» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Θα είμαι με τον Τσίπρα, είτε έτσι είτε αλλιώς»
Ο βουλευτής Αχαΐας δηλώνει ανοιχτά ότι θα ταχθεί στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού, βλέποντας στο πρόσωπό του τον καταλύτη για την αναδιάταξη του λεγόμενου προοδευτικού χώρου
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος 6