Σάββατο, 13 Απρ.
19oC Αθήνα

Πολάκης: «Θα βλαστημήσεις» – Γιαννακοπούλου: «Δεν είναι απλά γραφικός, είναι πολιτικά επικίνδυνος»

Πολάκης: «Θα βλαστημήσεις» – Γιαννακοπούλου: «Δεν είναι απλά γραφικός, είναι πολιτικά επικίνδυνος»

Απάντηση στις απειλές και τις ύβρεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη μέσω διαδικτύου έδωσε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου

Όλα ξεκίνησαν όταν η κα Γιαννακοπούλου ανέβασε στο facebook δήλωσή της στην οποία ανέφερε: «Επειδή γίνεται προσπάθεια να πληγεί το Κίνημα Αλλαγής και οι Βουλευτές του, ανάμεσά τους και εγώ προσωπικά με αφορμή την χθεσινή ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, έχω χρέος να αποκαταστήσω την αλήθεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Κ.Ο. δεν παίρνει απόφαση και σταθερά ψηφίζουμε κατά συνείδηση. Επομένως ο καθένας έχει την ευθύνη να εξηγήσει την στάση και το σκεπτικό του.
Προσωπικά ψήφισα υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Πολάκη όπως σταθερά πράττω σε κάθε περίπτωση που προκύπτει παρόμοιο θέμα. Η σταθερή μου άποψη είναι πως η βουλευτική ασυλία δεν υπάρχει ως πρόβλεψη για να καλύπτονται πράξεις και συμπεριφορές για τις οποίες έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Το ίδιο έπραξαν τουλάχιστον άλλοι δύο Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, από όσο γνωρίζω. Σοφόν το σαφές και σε θέματα αρχών δεν θέλω να δημιουργείται καμία λανθασμένη εικόνα για τη στάση μου.
Οι Βουλευτές είναι εκπρόσωποι του λαού, όχι «προστατευόμενο είδος» ό,τι και αν κάνουν και πουν σαν να ανήκουν σε άλλη κατηγορία πολιτών. Και ο κ. Πολάκης αλλά και κάθε Βουλευτής έχει χρέος να σέβεται αυτή την απλή αλήθεια. Η συκοφαντία, η δυσφήμηση και η απρέπεια, η προσβολή και οι αβάσιμες κατηγορίες δεν αποτελούν στοιχεία πολιτικής δράσης και επομένως η προσπάθεια να εμφανιστεί περίπου ως πολιτικά διωκόμενος ο κ. Πολάκης είναι τουλάχιστον αστεία».

Λίγο αργότερα ήρθαν οι απειλές από τον Παύλο Πολάκη με ανάρτησή του. Έγραψε: Μάλιστα…. Η κυρία Γιαννακόπουλου κάνει ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ προς μελλοντική χρήση στο Μητσοτακεικο ,μέσω της δήλωσης της πως υπερψήφισε την άρση ασυλίας μου για τη μήνυση της βουλευτού Σερρών της ΝΔ της κυριας Αραμπατζη . Επικαλείται μάλιστα «αρχές»!!! ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ Η ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ;;;;;
-.Αληθεια θα μας πει που ήταν οι αρχές της όταν την διοριζε ο κουμπάρος του Καραμανλή ΜΗΛΙΑΚΟΣ μόνιμη δικηγόρο στην Αγροτική Τράπεζα το 2007,την ίδια στιγμή που στελεχη του κομματος της διώκονταν από τον Μηλιάκο και τη δεξιά ;
-Θα μας πει που ήταν οι αρχές της όταν εχτιζε και μετά νομιμοποιουσε η ίδια που ήταν και Γενικη Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος,με αρμοδιοτητα ανάμεσα σε άλλα και τα αυθαίρετα, το αυθαίρετο σπίτι της στον Καρεα;
-Θα μας πει μήπως, που ήταν οι αρχές της όταν μέσα στην πανδημία,που οι άνεργοι ηθοποιοί δεν είχαν να φάνε,διοριζε τον άντρα της Διευθυντή στη Δραματική Σχολή της Αγίας Βαρβάρας, με απόφαση του Δημάρχου και κουμπάρου της;
Αστεία λοιπόν ή μάλλον γελοία και υποκριτική,είναι η δικη σας προσπάθεια να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα που χαρακτήριζουν την πορεία σας και να μιλάτε για ήθος και αρχές λέγοντας ότι οι βουλευτές δεν είναι προστατευομενο είδος.
Εσεις που προστατεύσατε και “βολεψατε”οχι μόνο τον εαυτό σας αλλά και όλη σας την οικογένεια,την ώρα που ο κόσμος υποφέρει από την φτωχια και την ανεργία.
ΥΓ λίγο υπομονή μέχρι το βράδυ απόψε ή αύριο το πρωί και θα έχεις βλαστημήσει και εσυ και η κυρία Αραμπατζη αυτήν την ψηφοφορία… Γιατί με ανάγκασε να ψάξω την υποτιθέμενη «συκοφαντία» της καταδίκης της που αθωώθηκε λέει!!!!»

Η κα Γιαννακοπούλου απάντησε στα παραπάνω ως εξής: “Ο κ. Πολάκης δεν είναι γραφικός, είναι πολιτικά επικίνδυνος.”
Είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι οι Bουλευτές δεν μπορούν να πετάνε λάσπη, να συκοφαντούν, να απειλούν και μετά να κρύβονται θρασύδειλα πίσω από την βουλευτική τους ασυλία. Γι’ αυτό ψήφισα υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Παύλου Πολάκη και το ίδιο θα έπραττα σε κάθε περίπτωση που έκρινα ότι ο θιγόμενος δικαιούται να προσφύγει στη δικαιοσύνη, όποιον βουλευτή και αν αφορούσε η συζήτηση για την άρση ασυλίας.
Για τον ποτισμένο με μίσος και φανατισμό λόγο του κ. Παύλου Πολάκη, ο κόσμος χωρίζεται σε “δικούς μας” που καλύπτουμε ό,τι και αν κάνουν και “εχθρούς” που πολεμάμε με κάθε τρόπο, ακόμα και τον πιο βρώμικο, χωρίς κανένα φραγμό. Στο μυαλό του όλα τα υπόλοιπα είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Γι’ αυτό και μου επιτέθηκε με το γνωστό χυδαίο ύφος του, με ψέματα και συκοφαντίες, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της πολιτικής τοξικότητας στο δημόσιο βίο της χώρας μας.
Τα όσα ανέφερε στη συκοφαντική για μένα ανάρτησή του έχουν απαντηθεί δια της νομικής οδού και όσοι είχαν αναφερθεί παλαιότερα σε αυτά ανασκεύασαν εγκαίρως για να αποφύγουν τις νομικές συνέπειες. Συμβουλεύω λοιπόν δημοσίως τον κ. Παύλο Πολάκη να μην τις επαναλάβει, γιατί μετά θα τρέχει πάλι να κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική του ασυλία.
Ο κ. Παύλος Πολάκης δεν είναι ένας “γραφικός” που λέει και μια κουβέντα παραπάνω επειδή είναι “αψύς Σφακιανός”. Είναι πολιτικά επικίνδυνος. Η ρητορική, το ύφος, οι μέθοδοί του αποτελούν την έκφραση ενός υφέρποντος φασισμού. Μιας νοσηρής τοξικότητας που επηρεάζει το σύνολο της πολιτικής μας ζωής, δηλητηριάζει την κοινωνία μας και μας γυρίζει σε επικίνδυνες εποχές που κάθε προοδευτική κοινωνία οφείλει να αφήσει πίσω της.
Τι σχέση έχει άραγε ο προοδευτικός χώρος με τις απειλές “θα σε θάψω τρία μέτρα κάτω από τη γη”, “θα σε πάω αίμα”, «θα βλαστημήσεις των ώρα και τη στιγμή”, “η άλλη φορά θα είναι αλλιώς” (πώς δηλαδή;), κλπ. Σε τι προοδευτικό συμβάλει η τυφλή εχθροπάθεια την οποία ο κ. Πολάκης καλλιεργεί και δυστυχώς ο κ. Τσίπρας σιγοντάρει ή ανέχεται;
Ας το πάρουν απόφαση και ο κ. Παύλος Πολάκης και όσοι τον καλύπτουν: Η εποχή των τραμπουκισμών σε βάρος στελεχών του ΠΑΣΟΚ / Κίνημα Αλλαγής έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η πολιτική θρασυδειλία δεν θα μένει ατιμώρητη. Και η ελληνική κοινωνία, σε μια δύσκολη περίοδο όπως αυτή που όλοι ζούμε, δεν θα βυθιστεί ξανά στον πολιτικό βούρκο».

Δείτε την ανάρτηση της κας Γιαννακοπούλου 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις