Πολιτική

Πόλεμος για Πολάκη – Τζανακόπουλο! “Αδιανόητη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ”!

"Εμείς θα συνεχίσουμε να τηρούμε τη θεσμικότητα και τη νομιμότητα. Θεωρούμε αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να παραβιάσει τις αποφάσεις της Επιτροπής” λένε πηγές της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πλειοψηφία στην Προανακριτική για την υπόθεση Novartis αποφάσισε αργά το απόγευμα της Τρίτης (29.10.2019) την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την επιτροπή, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να “δείχνει” τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πηγές της προανακριτικής να απαντούν σηκώνοντας τους τόνους!

“Θεωρούμε αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να παραβιάσει τις αποφάσεις της Επιτροπής”, αναφέρουν πηγές της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που απόψε τάχθηκαν υπέρ της εξαίρεσης των κ.κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

Click4more: Στα “κάγκελα” ο Πολάκης – “Ο Μητσοτάκης πίσω από την απόφαση της Προανακριτικής για Novartis, Παπαγγελόπουλο”!

“Εμείς θα συνεχίσουμε να τηρούμε τη θεσμικότητα και τη νομιμότητα και θεωρούμε αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να παραβιάσει τις αποφάσεις της Επιτροπής”, αναφέρουν ειδικότερα οι ίδιες πηγές που τους ζητήθηκε να σχολιάσουν τις δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν αναγνωρίζουν τη σημερινή απόφαση και προσθέτουν: “Για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να εξετάσουμε τον κ. Φρουζή που επί 4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον κάλεσε. Τώρα προσπαθούν να δυναμιτίσουν τη λειτουργία της Επιτροπής”.

Αναφορικά με το αίτημα εξαίρεσης, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι βουλευτές της ΝΔ που πήραν το λόγο και συμφώνησαν με το αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, υπογράμμισαν ότι στο παρελθόν έχει εξετασθεί παρόμοιο αίτημα και ζητήθηκε η γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου. Ανέφεραν ειδικότερα ότι στην περίπτωση της εξεταστικής για το Βατοπέδι είχε ζητηθεί, από τη ΝΔ, η εξαίρεση δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που επρόκειτο να εξετασθούν ως μάρτυρες στην εξεταστική και είχαν εξετασθεί σε προηγούμενη διαδικασία. Τότε το επιστημονικό συμβούλιο, ομόφωνα είχε γνωμοδοτήσει ότι δεν μπορούν άτομα που έχουν κληθεί ως μάρτυρες να είναι και μέλη. “Τη γνωμοδότηση εκείνη είχε στηρίξει και ο τότε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Τσούκαλης”, υπενθυμίζουν οι ίδιες πηγές και υπογραμμίζουν ότι “και το ΠΑΣΟΚ σεβάστηκε τότε τη γνωμοδότηση εκείνη και αποχώρησαν από την επιτροπή τα δύο μέλη του”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς – Η τρυφερή ανάρτηση με τον γιο της
Ως νέα μητέρα έχει την ευκαιρία να δοκιμάζει στην πράξη και από πρώτο χέρι το αποτέλεσμα πολιτικών και μέτρων που σχετίζονται με το χαρτοφυλάκιό της
Δόμνα Μιχαηλίδου
Νέο χτύπημα από Σαμαρά: Οργισμένη ανάρτηση για τις επιλογές στην αναγραφή του φύλου στον ΕΟΠΥΥ
«Είναι η ίδια woke ατζέντα που έχει ήδη περάσει στην κρατική διοίκηση και τώρα γράφεται και στα σχολικά βιβλία. Πρόκειται για συνειδητή κυβερνητική επιλογή», αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς 80
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Καταργούνται τα εισοδηματικά κριτήρια για τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς»
Η υπουργός παρουσίασε την πορεία των «Νταντάδων της Γειτονιάς», τη νέα παράταση της δράσης «Ανακαίνιση Κατοικίας» και τις νέες αιτήσεις για τον Προσωπικό Βοηθό
Η Δόμνα Μιχαηλίδου