Πολιτική

Πόλεμος για Πολάκη – Τζανακόπουλο! “Αδιανόητη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ”!

"Εμείς θα συνεχίσουμε να τηρούμε τη θεσμικότητα και τη νομιμότητα. Θεωρούμε αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να παραβιάσει τις αποφάσεις της Επιτροπής” λένε πηγές της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πλειοψηφία στην Προανακριτική για την υπόθεση Novartis αποφάσισε αργά το απόγευμα της Τρίτης (29.10.2019) την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την επιτροπή, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να “δείχνει” τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πηγές της προανακριτικής να απαντούν σηκώνοντας τους τόνους!

“Θεωρούμε αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να παραβιάσει τις αποφάσεις της Επιτροπής”, αναφέρουν πηγές της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που απόψε τάχθηκαν υπέρ της εξαίρεσης των κ.κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

Click4more: Στα “κάγκελα” ο Πολάκης – “Ο Μητσοτάκης πίσω από την απόφαση της Προανακριτικής για Novartis, Παπαγγελόπουλο”!

“Εμείς θα συνεχίσουμε να τηρούμε τη θεσμικότητα και τη νομιμότητα και θεωρούμε αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να παραβιάσει τις αποφάσεις της Επιτροπής”, αναφέρουν ειδικότερα οι ίδιες πηγές που τους ζητήθηκε να σχολιάσουν τις δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν αναγνωρίζουν τη σημερινή απόφαση και προσθέτουν: “Για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να εξετάσουμε τον κ. Φρουζή που επί 4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον κάλεσε. Τώρα προσπαθούν να δυναμιτίσουν τη λειτουργία της Επιτροπής”.

Αναφορικά με το αίτημα εξαίρεσης, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι βουλευτές της ΝΔ που πήραν το λόγο και συμφώνησαν με το αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, υπογράμμισαν ότι στο παρελθόν έχει εξετασθεί παρόμοιο αίτημα και ζητήθηκε η γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου. Ανέφεραν ειδικότερα ότι στην περίπτωση της εξεταστικής για το Βατοπέδι είχε ζητηθεί, από τη ΝΔ, η εξαίρεση δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που επρόκειτο να εξετασθούν ως μάρτυρες στην εξεταστική και είχαν εξετασθεί σε προηγούμενη διαδικασία. Τότε το επιστημονικό συμβούλιο, ομόφωνα είχε γνωμοδοτήσει ότι δεν μπορούν άτομα που έχουν κληθεί ως μάρτυρες να είναι και μέλη. “Τη γνωμοδότηση εκείνη είχε στηρίξει και ο τότε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Τσούκαλης”, υπενθυμίζουν οι ίδιες πηγές και υπογραμμίζουν ότι “και το ΠΑΣΟΚ σεβάστηκε τότε τη γνωμοδότηση εκείνη και αποχώρησαν από την επιτροπή τα δύο μέλη του”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley: Συζητήσεις με διευθυντικά στελέχη της General Catalyst των 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Συζητήθηκαν οι ευρύτερες εξελίξεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για την Ελλάδα σε τομείς όπως οι ψηφιακές υποδομές, η έρευνα και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley 34
Ο Δένδιας «κλείδωσε» τον αμυντικό άξονα με Αίγυπτο και Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο: Το κοινό ανακοινωθέν – απάντηση στην Τουρκία για τη συμφωνία της Μέκκας
Η κρίσιμη διατύπωση για «ταχεία και ενιαία αντίδραση» απέναντι σε απειλές και η συνάντηση με τον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Νίκος Δένδιας, επίσκεψη Αίγυπτος