Πολιτική

Πόλεμος για Πολάκη – Τζανακόπουλο! “Αδιανόητη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ”!

"Εμείς θα συνεχίσουμε να τηρούμε τη θεσμικότητα και τη νομιμότητα. Θεωρούμε αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να παραβιάσει τις αποφάσεις της Επιτροπής” λένε πηγές της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πλειοψηφία στην Προανακριτική για την υπόθεση Novartis αποφάσισε αργά το απόγευμα της Τρίτης (29.10.2019) την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την επιτροπή, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να “δείχνει” τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πηγές της προανακριτικής να απαντούν σηκώνοντας τους τόνους!

“Θεωρούμε αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να παραβιάσει τις αποφάσεις της Επιτροπής”, αναφέρουν πηγές της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που απόψε τάχθηκαν υπέρ της εξαίρεσης των κ.κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

Click4more: Στα “κάγκελα” ο Πολάκης – “Ο Μητσοτάκης πίσω από την απόφαση της Προανακριτικής για Novartis, Παπαγγελόπουλο”!

“Εμείς θα συνεχίσουμε να τηρούμε τη θεσμικότητα και τη νομιμότητα και θεωρούμε αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να παραβιάσει τις αποφάσεις της Επιτροπής”, αναφέρουν ειδικότερα οι ίδιες πηγές που τους ζητήθηκε να σχολιάσουν τις δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν αναγνωρίζουν τη σημερινή απόφαση και προσθέτουν: “Για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να εξετάσουμε τον κ. Φρουζή που επί 4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον κάλεσε. Τώρα προσπαθούν να δυναμιτίσουν τη λειτουργία της Επιτροπής”.

Αναφορικά με το αίτημα εξαίρεσης, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι βουλευτές της ΝΔ που πήραν το λόγο και συμφώνησαν με το αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, υπογράμμισαν ότι στο παρελθόν έχει εξετασθεί παρόμοιο αίτημα και ζητήθηκε η γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου. Ανέφεραν ειδικότερα ότι στην περίπτωση της εξεταστικής για το Βατοπέδι είχε ζητηθεί, από τη ΝΔ, η εξαίρεση δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που επρόκειτο να εξετασθούν ως μάρτυρες στην εξεταστική και είχαν εξετασθεί σε προηγούμενη διαδικασία. Τότε το επιστημονικό συμβούλιο, ομόφωνα είχε γνωμοδοτήσει ότι δεν μπορούν άτομα που έχουν κληθεί ως μάρτυρες να είναι και μέλη. “Τη γνωμοδότηση εκείνη είχε στηρίξει και ο τότε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Τσούκαλης”, υπενθυμίζουν οι ίδιες πηγές και υπογραμμίζουν ότι “και το ΠΑΣΟΚ σεβάστηκε τότε τη γνωμοδότηση εκείνη και αποχώρησαν από την επιτροπή τα δύο μέλη του”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Βούλτεψη: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι κλινική περίπτωση, υπάρχει μία ασθένεια μετά τον Μινχάουζεν που λέγεται ψευδοπάθεια»
Η Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας «σερβίρει» για ακόμη μία φορά ψέματα στον λαό, υποσχόμενος μέτρα τα οποία δεν μπορεί να θέσει σε εφαρμογή
Σοφία Βούλτεψη
9
ΠΑΣΟΚ: Από τις στιγμές νοσταλγίας στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ηράκλειο έως το μεγάλο στοίχημα για ΔΕΘ και εκλογές
Ο πρόεδρος του κόμματος αφού ακούσει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και αποκωδικοποιήσει όσα θα πει και στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, θα φύγει για τη Θεσσαλονίκη, μαζί με κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ που θα γυρίσουν ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα
Νίκος Ανδρουλάκης
Με μέτρα έκπληξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για ελεύθερους επαγγελματίες, νέες οικογένειες και στεγαστικό - Ποιοι θα δουν αυξήσεις
Μέχρι το «παρά πέντε», ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στενούς συνεργάτες του, έσβηναν και έγραφαν στον κατάλογο των παροχών που θα ανακοινώσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Κυριάκος Μητσοτάκης 163