Πολιτική

Πόλεμος για Πολάκη – Τζανακόπουλο! “Αδιανόητη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ”!

"Εμείς θα συνεχίσουμε να τηρούμε τη θεσμικότητα και τη νομιμότητα. Θεωρούμε αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να παραβιάσει τις αποφάσεις της Επιτροπής” λένε πηγές της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πλειοψηφία στην Προανακριτική για την υπόθεση Novartis αποφάσισε αργά το απόγευμα της Τρίτης (29.10.2019) την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την επιτροπή, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να “δείχνει” τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πηγές της προανακριτικής να απαντούν σηκώνοντας τους τόνους!

“Θεωρούμε αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να παραβιάσει τις αποφάσεις της Επιτροπής”, αναφέρουν πηγές της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που απόψε τάχθηκαν υπέρ της εξαίρεσης των κ.κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

Click4more: Στα “κάγκελα” ο Πολάκης – “Ο Μητσοτάκης πίσω από την απόφαση της Προανακριτικής για Novartis, Παπαγγελόπουλο”!

“Εμείς θα συνεχίσουμε να τηρούμε τη θεσμικότητα και τη νομιμότητα και θεωρούμε αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να παραβιάσει τις αποφάσεις της Επιτροπής”, αναφέρουν ειδικότερα οι ίδιες πηγές που τους ζητήθηκε να σχολιάσουν τις δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν αναγνωρίζουν τη σημερινή απόφαση και προσθέτουν: “Για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να εξετάσουμε τον κ. Φρουζή που επί 4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον κάλεσε. Τώρα προσπαθούν να δυναμιτίσουν τη λειτουργία της Επιτροπής”.

Αναφορικά με το αίτημα εξαίρεσης, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι βουλευτές της ΝΔ που πήραν το λόγο και συμφώνησαν με το αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, υπογράμμισαν ότι στο παρελθόν έχει εξετασθεί παρόμοιο αίτημα και ζητήθηκε η γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου. Ανέφεραν ειδικότερα ότι στην περίπτωση της εξεταστικής για το Βατοπέδι είχε ζητηθεί, από τη ΝΔ, η εξαίρεση δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που επρόκειτο να εξετασθούν ως μάρτυρες στην εξεταστική και είχαν εξετασθεί σε προηγούμενη διαδικασία. Τότε το επιστημονικό συμβούλιο, ομόφωνα είχε γνωμοδοτήσει ότι δεν μπορούν άτομα που έχουν κληθεί ως μάρτυρες να είναι και μέλη. “Τη γνωμοδότηση εκείνη είχε στηρίξει και ο τότε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Τσούκαλης”, υπενθυμίζουν οι ίδιες πηγές και υπογραμμίζουν ότι “και το ΠΑΣΟΚ σεβάστηκε τότε τη γνωμοδότηση εκείνη και αποχώρησαν από την επιτροπή τα δύο μέλη του”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Από την καταγγελία του «καθεστώτος» σε πρόταση διακυβέρνησης – «Το 2015 ήξερα τι ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για θεσμούς, Δικαιοσύνη και ακρίβεια – Το μήνυμα ότι «τώρα ξέρω τι γίνεται και τι δεν γίνεται» και η προσπάθεια να εμφανιστεί η ΕΛ.Α.Σ. ως κυβερνητική εναλλακτική απέναντι στη Ν.Δ.
Ο Αλέξης Τσίπρας 111
ΣΥΡΙΖΑ: Η «τρόικα» της μετάβασης, το τέλος της αναμονής Τσίπρα και η επόμενη μάχη για την ηγεσία
Παππάς και Πολάκης περιγράφουν το ίδιο σχέδιο επανεκκίνησης, αλλά πίσω από τις κοινές γραμμές ανοίγει ήδη η συζήτηση για το ποιος θα οδηγήσει το κόμμα μετά τη συλλογική ηγεσία
Η Ρένα Δούρου, ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς σε παλαιότερη συνάντηση
«Πυρετός» συσκέψεων στη ΝΔ μετά τον Δεκαπενταύγουστο ενόψει ΔΕΘ: Η «Ατζέντα 2030» και το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη αντιμετώπιση του δημογραφικού με παρεμβάσεις για τη στήριξη της οικογένειας και κίνητρα προς τα ζευγάρια για να τεκνοποιήσουν
Κυριάκος Μητσοτάκης