Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος! ΝΔ: “Ο Τσίπρας διόρισε την ξαδέλφη του” – ΣΥΡΙΖΑ: “Νέο ρεκόρ θράσους”

Πόλεμος! ΝΔ: “Ο Τσίπρας διόρισε την ξαδέλφη του” – ΣΥΡΙΖΑ: “Νέο ρεκόρ θράσους”

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μοιάζει να σηματοδοτεί μια εποχή σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Με ανακοινώσεις, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξαπολύουν εκατέρωθεν κατηγορίες!

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχαν σήμερα την πρώτη τους πολιτική κόντρα. Εμμέσως βέβαια, αφού αυτό συνέβη με ομιλίες των δύο αρχηγών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και στην Κοινοβουλετυτική Ομάδα της “γαλάζιας” παράταξης, αντίστοιχα.

Επίθεση και από Γεροβασίλη!

Στο… παιχνίδι μπήκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία με ανακοίνωσή της επιτέθηκε στον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κατηγόρησε την κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα ως ιδεοληπτική, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι δικές του εμμονές στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο δοκιμάστηκαν, απέτυχαν και προκάλεσαν μόνο καταστροφή την περασμένη πενταετία στη χώρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, σημείωσε πως επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο καθαίρεσε το σύνολο των προϊσταμένων της Δημόσιας Διοίκησης ώστε να διορίσει, με τη λογική της απευθείας ανάθεσης, με διαδικασίες μη διαφανείς, μη αντικειμενικές, αυτούς που ο ίδιος επέλεξε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης “σήκωσε το γάντι” κατά την ομιλία του στην πρώτη Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ μετά την εκλογή του και σημείωσε πως “χρειάζεται θράσος από κάποιον να με εγκαλεί για την θέση μου απέναντι στο δημόσιο”.

Απάντηση στην… απάντηση!

Στην συνέχεια πήραν σειρά οι ανακοινώσεις! «Κατηγορεί για φτώχεια αξιοπιστίας … ο ΣΥΡΙΖΑ!» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης της ΝΔ, στην οποία αναφέρεται: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, για μεγαλόστομες διακηρύξεις, φτώχεια αξιοπιστίας και υπευθυνότητας και καταστροφικές πολιτικές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ! Που έσκισε τα μνημόνια, επανέφερε τη 13η σύνταξη, κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ, φώναζε “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” και “go back κυρία Μέρκελ” και “στελεχώνει” το κράτος με συγγενείς και φίλους».

Υ.Γ. Μόλις σήμερα αποκαλύφτηκε ότι ο κ. Τσίπρας διόρισε και την ξαδέλφη του στο Δημόσιο“.

Για να… απαντήσει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού: “Νέο ρεκόρ θράσους από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία φτάνει στο σημείο να κατηγορεί τον πρωθυπουργό της χώρας για δήθεν διορισμό συγγενικού του προσώπου στο Δημόσιο.
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να προσάψουμε την ίδια κατηγορία στον κ. Μητσοτάκη. Πολύ απλά, διότι, έχοντας εκθρέψει επί δεκαετίες το πελατειακό κράτος, η οικογένεια Μητσοτάκη είναι το Δημόσιο“.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε