Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

“Πόλεμος” ΠΑΣΟΚ και ΕΡΤ για το… τσεκούρι στην ομιλία Γεννηματά στη ΔΕΘ – “Αργήσατε να ξεκινήσετε” απαντά η Δημόσια Τηλεόραση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Οργή ΠΑΣΟΚ και επιστολή στην διοίκηση της ΕΡΤ για το πρόωρο κόψιμο της ομιλίας της Φώφης Γεννηματά στη ΔΕΘ
– “Είναι η πρώτη φορά που κόβεται ομιλία αρχηγού κόμματος” λένε στο ΠΑΣΟΚ
– Τα στελέχη του γραφείου Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη ζήτησαν μετάδοση ολόκληρης της ομιλίας την Τρίτη
– “Είστε άδικοι, εσείς αργήσατε να ξεκινήσετε” απαντούν από το Ραδιομέγαρο

Την οργή του ΠΑΣΟΚ κατά της ΕΡΤ που επέλεξε να “κόψει” την ομιλία της επικεφαλής του κόμματος, Φώφης Γεννηματά, εξέφρασαν με επιστολή τους προς τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, ο εκπρόσωπος και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη.

«Είναι η πρώτη φορά που ομιλία αρχηγού κόμματος  δεν προβάλλεται ολοκληρωμένη  από τη δημόσια τηλεόραση στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης» σημειώνουν τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στην επιστολή τους.
Το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει η ομιλία να μεταδοθεί ολόκληρη το βράδυ της Τρίτης.

Η απάντηση της ΕΡΤ

Σε απάντηση της ανακοίνωσης που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ της ομιλίας της κυρίας Φ. Γεννηματά στη ΔΕΘ, επισημαίνονται τα κάτωθι:

“Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου: Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ενημερώνει εγγράφως την ΕΡΤ ότι η κυρία Γεννηματά θα μιλήσει στο Βελλίδειο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 20.00.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου: Με νέο σημείωμα, η ΕΡΤ ενημερώνεται εγγράφως ότι η ομιλία της κυρίας Γεννηματά θα αρχίσει στις 19.30.

Παρά τον συμφωνημένο προγραμματισμό, η χθεσινή ομιλία της κυρίας Γεννηματά άρχισε στις 20.35. Η ΕΡΤ τη μετέδωσε μέχρι και τις 20.57, οπότε και έπρεπε να διακόψει για τη μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Απόδειξη ότι στις προθέσεις της ΕΡΤ δεν ήταν η περιορισμένη μετάδοση της ομιλίας της κυρίας Γεννηματά, αποτελεί το γεγονός ότι στα δελτία ειδήσεων της ίδιας ημέρας, όσο και της επομένης, μεταδόθηκαν εκτενή ρεπορτάζ. Η ΕΡΤ κάλυψε επίσης, όλες τις δραστηριότητες της κυρίας Γεννηματά στη ΔΕΘ και προσέφερε εικόνα σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

Η ΕΡΤ θεωρεί άδικη την κατηγορία του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και είναι πάντα ανοιχτή για να φιλοξενήσει τον οποιοδήποτε πολιτικό αρχηγό.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε