Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ – Γιώργος Γεραπετρίτης: Μπαράζ επαφών για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες

Πόλεμος στο Ισραήλ – Γιώργος Γεραπετρίτης: Μπαράζ επαφών για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες

Τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στο Ισραήλ, ο οποίος μαίνεται για 4η ημέρα, συζήτησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης με τους ομολόγους του υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Ιορδανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης είχε τηλεφωνική συνομιλία για τα τελευταία επεισόδια του πολέμου στο Ισραήλ με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, αλλά και με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι.

Κατά τη συνομιλία τους εστίασαν στην τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή, στις τελευταίες εξελίξεις καθώς και στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης.

«Η σημερινή (σ.σ. 10.10.2023) συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Συμβούλιο Χωρών του Κόλπου στο Μουσκάτ του Ομάν έγινε σε ένα κλίμα που επηρεάστηκε προφανώς, από την τρομοκρατική επίθεση που έγινε κατά του Ισραήλ από τη Χαμάς. Πρόκειται για μία επίθεση, η οποία παραβιάζει όλους τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και απαιτεί από τη διεθνή έννομη τάξη την άμεση και ενεργή παρέμβαση», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Στο μεταξύ, το απόγευμα, έχει, ως γνωστόν, προγραμματιστεί πτήση των κρατικών Ισραηλινών Αερογραμμών, με την οποία θα επιστρέψουν ακόμη 90 πολίτες στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό, όλοι οι Έλληνες επισκέπτες στο Ισραήλ επιστρέφουν στα σπίτια τους.

«Επιπλέον, έχει ήδη δρομολογηθεί η μίσθωση ενός αεροσκάφους, έτσι ώστε αύριο, Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, να επιστρέψουν και όλοι οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι είναι κάτοικοι του Ισραήλ και επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα μας», επισήμανε ο κ. Γεραπετρίτης.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Άμπου Ντάμπι, όπου θα συναντηθεί με τον Εμιρατινό ομόλογό του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις