Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνολικά 149 Έλληνες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα – «Άμεσα ο επαναπατρισμός τους», λέει το ΥΠΕΞ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνολικά 149 Έλληνες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα – «Άμεσα ο επαναπατρισμός τους», λέει το ΥΠΕΞ
Φωτογραφία Reuters

Συνολικά 149 Έλληνες έχουν εγκλωβιστεί στο Ισραήλ και το υπουργείο Εξωτερικών έχει δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για τον επαναπατρισμό του, καθώς η κατάσταση είναι εφιαλτική με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει εναντίον της Χαμάς.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, η Ελλάδα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέσω της Πρεσβείας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στην Ιερουσαλήμ ώστε οι 149 Έλληνες να μεταφερθούν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο και να γυρίσουν στη χώρα μας.

Μεταξύ των Ελλήνων που έχουν εγκλωβιστεί στο Ισραήλ είναι και μερικοί οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είχαν πάει για να δουν τον αγώνα της ομάδας τους με τη Μακάμπι Χάιφα για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, είναι σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη έχει καταγραφει συνολικός αριθμός 149 Ελλήνων επισκεπτών και δρομολογούνται άμεσα διαδικασίες για την ασφαλή μετακίνησή τους στο αεροδρόμιο και τον επαναπατρισμό τους».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις