Πολιτική

Πολιτική κόντρα με αφορμή τη συζυγοκτονία στη Δάφνη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πολιτική κόντρα ξέσπασε με αφορμή τη δολοφονία 31χρονης στη Δάφνη από τον σύζυγό της, εναντίον του οποίου ήδη απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση και ειδικά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι «επί των ημερών του έχουμε σε επτά μήνες έξι γυναικοκτονίες», με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να περνά στην αντεπίθεση, υπενθυμίζοντας τα «πεπραγμένα» της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Είναι εξαιρετικά θλιβερή η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να “επενδύει” στο έγκλημα αδιακρίτως, αποσιωπώντας μάλιστα την αλήθεια γύρω από αυτό. Προς υπενθύμισή του:

  • Το 2015 23 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 8 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.
  • Το 2016 21 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 11 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.
  • Το 2017 16 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 8 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.
  • Το 2018 21 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 10 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.
  • Το 2019 17 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 12 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.
  • Το 2020 14 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 8 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο

Και όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν τις βλέπει ή δεν τις θυμάται και μιλά μόνο για τις 6 γυναικοκτονίες των τελευταίων 7 μηνών», αναφέρει το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Click4more Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Μαρτυρικός ο θάνατος της 31χρονης – Τραύματα από μαχαίρι 28 εκατοστών

«Έπρεπε να περάσουν 4,5 χρόνια και να σκοτωθούν 49 γυναίκες από άνδρες στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο, για να φέρει το κόμμα αυτό ένα ΦΕΚ στα τέλη Απριλίου 2019, μόλις λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, για την «ίδρυση» επιτελικών και όχι επιχειρησιακών υπηρεσιών ενδοοικογενειακής βίας. Η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε ήδη στη δημιουργία και τη στελέχωση υπηρεσίας αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας , που εκ των πραγμάτων ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Ωστόσο, για την εξάλειψη του θλιβερού φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας απαιτείται η συστράτευση όλων. Το μόνο που δεν χρειάζεται, και αυτό οφείλει να το αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κοντόφθαλμη άσκηση μικροπολιτικής και η υποκρισία», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Η 31χρονη ίσως ζούσε, αν…

«Αν η ΕΛΑΣ του κ. Χρυσοχοΐδη είχε ανταποκριθεί στην σοκαριστική καταγγελία της γειτόνισσας στη Δάφνη, τότε ίσως η 31χρονη γυναίκα σήμερα να ζούσε», ανέφερε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει ότι «η διαθεσιμότητα των δυο αστυνομικών κατόπιν εορτής δεν αποτελεί άλλοθι για τον κ. Χρυσοχοΐδη, που επί των ημερών του έχουμε σε επτά μήνες έξι γυναικοκτονίες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η ΕΛ.ΑΣ του κ. Χρυσοχοΐδη και του κ. Μητσοτάκη αντί να δείχνει αντανακλαστικά, μόνο όταν είναι να χτυπήσει διαδηλωτές και να καταπνίξει κοινωνικές αντιδράσεις στις ακραία αντικοινωνικές πολιτικές τους, ας ασχοληθεί επιτέλους θεσμικά με την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, που μετά και τα λοκντάουν και τον πολύμηνο εγκλεισμό βρίσκεται σε πρωτοφανή έξαρση».

 

Φώφη Γεννηματά: «Ακόμη μια γυναικοκτονία. Αποφάσεις και δράσεις τώρα»

«Μια ακόμη γυναικοκτονία. Μια ακόμα ζωή χάθηκε. Μια ακόμα γυναίκα θύμα. Όσο μένουμε στις διαπιστώσεις, οι αριθμοί μεγαλώνουν» επισημαίνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε ανάρτησή της στα social media, με αφορμή την δολοφονία χθες στη Δάφνη γυναίκας από τον σύζυγό της.

Συνεχίζοντας η κυρία Γεννηματά ζητά: «Αποφάσεις και δράσεις τώρα. Για τις ποινές, για την εκπαίδευση των αστυνομικών ώστε να αντιδρούν άμεσα στις καταγγελίες. Για να σπάσει η σιωπή των γυναικών. Κυρίως συστηματική προσπάθεια στο σχολείο, στο σπίτι και στην κοινωνία για το σεβασμό και την ισότητα ανάμεσα στα φύλα.».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συντάξεις χηρείας: Σφοδρή επίθεση της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση: «Μόλις 8.552 οι ωφελούμενοι»
Στο επίκεντρο της κριτικής οι συνταξιούχοι πριν από τις 13 Μαΐου 2016, τα αναδρομικά, οι συντάξεις του πρώην ΟΓΑ και οι επικουρικές - Τι αναφέρει ο Τομέας Εργασίας της ΕΛ.ΑΣ. για τη νέα ρύθμιση
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ανασυγκρότηση στην πολιτική αντεπίθεση – ΔΕΘ, ψηφοδέλτια, συνεργασίες στην πρώτη γραμμή
Η νέα ηγεσία επιχειρεί να εκπέμψει το μήνυμα ότι, παρά τις αποχωρήσεις και την εσωκομματική αναταραχή, το κόμμα διατηρεί οργανωτικές δομές, κοινωνικές αναφορές και προγραμματικό απόθεμα
Νέοι τομεάρχες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Μαρινάκης από τη Θεσσαλονίκη: Η διασύνδεση με την Κύπρο θα προχωρήσει – Τι είπε για τεκμήρια και τα μέτρα της ΔΕΘ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε εκτενή αναφορά στο Μετρό της Θεσσαλονίκης και τα εγκαίνια των νέων σταθμών αλλά και σε όσα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου στην Θεσσαλονίκη από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
Δόμνα Μιχαηλίδου: Συγγενείς πρώτου βαθμού έχουν τη δυνατότητα να γίνουν προσωπικοί βοηθοί – Αναμένονται να γίνουν εξαγγελίες στη ΔΕΘ για το στεγαστικό
«Είναι ένα πρόγραμμα που τα προηγούμενα χρόνια "τρέχαμε" ως πιλοτικό, πλέον το κάνουμε μόνιμο» τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Η Δόμνα Μιχαηλίδου 15
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέχρι την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των νέων συντάξεων χηρείας σε 8.500 δικαιούχους
«Συνολικά 8.500 δικαιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να αυξάνονται σημαντικά μέχρι και στα επίπεδα προ της περικοπής που υπέστησαν», τονίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 31
«Σφήνα» Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ βλέπει η Χαριλάου Τρικούπη: «Η χώρα δεν χρειάζεται κατεψυγμένο διπολισμό»
Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να αποτελέσει εκείνος τον «άλλο πόλο» στο δίπολο με την κυβέρνηση, κάτι που επουδενί δεν προτίθενται να επιτρέψουν
O Nίκος Ανδρουλάκης
Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο μεγάλο τεστ του Αλέξη Τσίπρα – Μεσαία τάξη, μισθωτοί, ακρίβεια και στέγη στην πρώτη γραμμή
Στις 2 Σεπτεμβρίου η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει τα χαρτιά της για την οικονομία - Στόχος είναι ένα τετραετές σχέδιο οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, με κοστολογημένες παρεμβάσεις και σαφή κοινωνική στόχευση
Ο Αλέξης Τσίπρας 19