Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Πολιτική “θύελλα” από την συνομιλία Μιωνή – Παππά: Οι διαλογοι για Παπαγγελόπουλο και Μαρέβα

Πολιτική “θύελλα” από την συνομιλία Μιωνή – Παππά: Οι διαλογοι για Παπαγγελόπουλο και Μαρέβα

Πολιτικό σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις που είδαν το “φως” της δημοσιότητας, μέσα από το ηχητικό ντοκουμέντο, που σας παρουσίασε το newsit.gr για την συνομιλία του -τότε υπουργού – Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή.

Οι δυο άνδρες σύμφωνα με τον κ. Μιωνή είχαν την συζήτηση αυτή στις 21 Μαΐου 2016 στο εξωτερικό. Ο κ. Παππάς φέρεται να λέει πολλές φορές στην διάρκεια της συνομιλίας ότι θα ζητήσει εξηγήσεις ο ίδιος από την εισαγγελέα κα Τουλουπάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΠΑ – ΜΙΩΝΗ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, στην συνομιλία που είχαν με τον Νίκο Παππά σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο του είχε αναφέρει: «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και, μάλιστα, «πολλά λεφτά» και ότι «έκανε το δικό του outsourcing».

Click4more: Στον εισαγγελέα στέλνει η Προανακριτική το ηχητικό Μιωνή καθώς διαφέρει πολύ από την κατάθεση Παππά

Επίσης, ο κ. Παππάς φέρεται να καθησυχάζει τον Μιωνή ο οποίος ανησυχεί ότι θα εκδοθούν εντάλματα εξαιτίας των οποίων δεν θα μπορεί να ταξιδέψει και σε άλλο σημείο παραδέχεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος τον αφήνει απέξω.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η κατάληξη της συνομιλίας που φέρονται να είχαν ο κ. Νίκος Παππάς με τον Σάμπι Μιωνή στην οποία αναφέρονται στην τότε σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Εδώ ο κ. Παππάς φέρεται να ζητάει από τον κ. Μιωνή να βγει να μιλήσει ο Σταύρος Παπασταύρου για εκείνη.

Ακούστε όλη την συνομιλία

ΝΔ: Ψευδόρκησε ο Παππάς – Παραληρεί ο ΣΥΡΙΖΑ για Σαμαρά

Φουλ επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, μετά τις αποκαλύψεις. Συγκεκριμένα πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι «Μετά την σημερινή αποκάλυψη καθίσταται πλέον σαφές με μάρτυρα μάλιστα τον Νίκο Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει ένα παραδικαστικό σύστημα για να κάνει “δουλειές”. Ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε την δική του δουλειά: εξυπηρετούσε το ΣΥΡΙΖΑ και έβγαιναν “πολλά λεφτά” με την πλήρη ανοχή και γνώση του «κεντρικού μαγαζιού», όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Παππάς, του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις συνομιλίες αποδεικνύεται:

  • Ύπαρξη παραδικαστικού και οικονομικές δοσοληψίες – «Λεφτά, πολλά Λεφτά»
  • Διακίνηση ανοικτών ποινικών δικογραφιών στα υπουργικά γραφεία
  • Χειραγώγηση εισαγγελέων, τους οποίους ο Παπαγγελόπουλος μπορούσε να τους καλεί για εντολές, όποτε ήθελε
  • Προτροπή του κ. Παππά να «δώσει» ο Σταύρος Παπασταύρου, χωρίς όμως κανένα στοιχείο και με προφανή πολιτική στόχευση, την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι για να παύσουν να τον κυνηγούν.
  • Ο κ. Παππάς σε σχέση με την κατάθεση του στην επιτροπή της Βουλής ψευδόρκησε. Να θυμίσουμε ότι στις 5.2.2020 ο κ. Παππάς είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ήξερε τίποτα για «μαγαζί Παπαγγελόπουλου» και δεν είχε μιλήσει ποτέ για την Κα Γκραμπόφσκι».

Οι ίδιες πηγές της ΝΔ χαρακτηρίζουν “πραγματικό παραλήρημα” τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί “κινήσεων αντιπερισπασμού”.

 

click4more: Νίκος Παππάς: Αυτά που είπα για όσους “κάνουν δουλειές”, αφορούσαν τον Σαμαρά, όχι τον Παπαγγελόπουλο

«Σε όλες αυτές τις παραδικαστικές μεθοδεύσεις ακούσαμε κι αυτό σήμερα: ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί την … κα. Τουλουπάκη για δήθεν συγκάλυψη υπέρ του … κ. Σαμαρά! Για μια αρχειοθετημένη υπόθεση που διερευνήθηκε από 4 δικαστικούς από το 2015 έως το 2019! Την ώρα που το παρακράτος, με τις αποκρουστικές μεθόδους του, αποκαλύπτεται με συγκλονιστικά έγγραφα και ντοκουμέντα, εμφανίζουν μια ακόμη ακατανόητη αστειότητα που ειπώθηκε προ πέντε ετών. Είναι τέτοια η απελπισία τους που εμφανίζουν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ως δήθεν “νέο στοιχείο”. Οι γελοίοι σκευωροί έφθασαν από τα “νομίζω, άκουσα, εκτιμώ, εικάζω, έχω ακούσει” των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων της Νοβάρτις, στο σημερινό κατάντημα να επικαλούνται – έναν ακόμα εθελοντικώς προσερχόμενο – δήθεν μάρτυρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι “πιστεύεται πως” (“it is believed”) ο κ. Παπασταύρου ΘΑ χρηματοδοτούσε την προεκλογική εκστρατεία του τότε κυβερνώντος κόμματος (Ιανουάριο 2015). Και θα το έκανε αυτό επειδή ήταν συνεργάτης του κ. Σαμαρά, όταν θα έκανε μια δουλειά σε ορυχείο στα … Σκόπια”! Όλα αυτά περιέχονται σε δικογραφία που αρχειοθετήθηκε! Πραγματικό παραλήρημα, με την ίδια μέθοδο και ίδιους πρωταγωνιστές, σε όλες τις υποθέσεις που έστησαν. επιστημονικής φαντασίας ως δήθεν στοιχείο», σημειώνουν οι πηγές της ΝΔ που καταλήγουν:

«Σήμερα το ερώτημα αφορά τον κ. Τσίπρα. Αποδέχεται την ρήση Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μαγαζί στο οποίο βάζει την ατζέντα ο Παπαγγελόπουλος;».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις