Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πολιτική θύελλα για την Attica Bank – Απάντησε μέσω Twitter ο Δραγασάκης – Οι κατηγορίες Μαξίμου και η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Πολιτική θύελλα για την Attica Bank – Απάντησε μέσω Twitter ο Δραγασάκης – Οι κατηγορίες Μαξίμου και η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

– O βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Γιάννη Δραγασάκη
– Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε μέσω Twitter πως στόχος είναι η απαξίωση της Αttica Bank
– Το Μαξίμου κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πως έχουν φεσώσει με 13 εκατ. ευρώ την Τράπεζα Αττικής
– Η Νέα Δημοκρατία απάντησε πως ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απαγορεύσει την οποιαδήποτε δανειοδότηση του κόμματος

Άγρια πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει γύρω από την Attica Bank και με σκιές στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό που έχει προκύψει για τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών.

Οι κατηγορίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δίνουν και παίρνουν με σοβαρές καταγγελίες που δυναμιτίζουν ακόμα περισσότερο το κλίμα στην πολιτική ζωή του τόπου.

Τους τόνους ανέβασε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, άφησε σοβαρά υπονοούμενα για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

O κ. Κωνσταντινόπουλος είπε πως απαιτεί απαντήσεις από την κυβέρνηση για το γεγονός πως ο κ. Δραγασάκης ήταν ο οικονομικός σύμβουλος της Attica Bank επί 30 χρόνια και έφυγε από την τράπεζα όταν εκλέχθηκε βουλευτής.

«Πίσω από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στόχος είναι η απαξίωση της Τράπεζας Αττικής και η ιδέα του παράλληλου τραπεζικού συστήματος» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε μήνυμα που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο κ. Δραγασάκης απαντά επίσης σε αναφορές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι η επαγγελματική σχέση που είχε με την Τράπεζα Αττικής είναι γνωστή σε όλους και αφορούσε την περίοδο 2010-2012, όταν δεν ήταν βουλευτής.

Νωρίτερα, το Μαξίμου βγαίνοντας στην αντεπίθεση για την Attica Bank, μέσω κυβερνητικών πηγών επισημαίνει πως το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρει πως η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν φεσώσει με 13 εκατομμύρια ευρώ την Τράπεζα Αττικής.

«Θα βρει κάτι να πει ο κ. Μητσοτάκης για τα θαλασσοδάνεια που έχει πάρει το κόμμα του από την Τράπεζα Αττικής; Όταν ο κ. Μητσοτάκης έλεγε στη ΔΕΘ ότι είναι αδιανόητο «μια Τράπεζα, με διοίκηση φιλική προς την Κυβέρνηση, να δίνει δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια» προφανώς δεν αναφερόταν στα θαλασσοδάνεια που έχει πάρει το ίδιο του το κόμμα από την Τράπεζα Αττικής», αναφέρουν οι πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Και προσθέτουν: «Να, όμως, που όλα έρχονται στο φως. Σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν φεσώσει με 13 εκατ. ευρώ, την Τράπεζα Αττικής για την οποία σήμερα υποτίθεται ότι κόπτονται. Έχει να απαντήσει κάτι ο κ . Μητσοτάκης για τις συνθήκες υπό τις οποίες χορηγήθηκαν αυτά τα θαλασσοδάνεια; Θα μας πει πότε και πώς προτίθεται να επιτρέψει τα χρήματα; Ή εφαρμόζει την «Συμφωνία Αλήθειας» όπου τον βολεύει;»

Όπως ήταν αναμενόμενο άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στις βαριές κατγηγορίες του Μαξίμου, μιλώντας για αντιπερισπασμό προκειμένου να “ξεφύγει από το προκλητικό λάθος του πρωθυπουργού που μίλησε για ”προσωρινούς υπερθεματιστές“ και επιχειρεί να καλύψει με αυτόν τον τρόπο τις τεράστιες ευθύνες της Επιτροπής και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Κρέτσου, που δεν έλεγξαν ουσιαστικά τα πόθεν έσχες των υποψήφιων καναλαρχών”.

Επισημαίνουν δε πως με εντολή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχει απαγορευτεί με καταστατική ρύθμιση τη λήψη δανείου από το κόμμα και τους τελευταίους οκτώ μήνες έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα μείωσης των εξόδων.

Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει πως για αυτό το λόγο το κόμμα ψήφισε την Εξεταστική για τα δάνεια στα Κόμματα και απαιτεί τη διαφάνεια παντού, για τους πάντες και τα πάντα. Μάλιστα, κατηγορούν προσωπικά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιλέγουν να έχουν offshore εταιρεία – μέτοχο στην κομματική εφημερίδα τους, την ”Αυγή“.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε