Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πολιτικός “αρραβώνας” Καμμένου – Παπακώστα – Έρχεται υπουργοποίηση;

Πολιτικός “αρραβώνας” Καμμένου – Παπακώστα – Έρχεται υπουργοποίηση;

Πολιτικός και εκλογικός “αρραβώνας” της Κατερίνας Παπακώστας με τους ΑΝΕΛ. Φουντώνουν τα σενάρια ακόμα και για συμμετοχή της στην κυβέρνηση με τον επικείμενο ανασχηματισμό, με βάση την αναφορά της, να ανταποκριθούν με ευθύνη όλες οι πολιτικές δυνάμεις στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού για την επόμενη ημέρα των Μνημονίων, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Ο πολιτικός αρραβώνας μεταξύ ΑΝΕΛ και της κίνησης «Νέας Ελληνικής Ορμής» που έχει ιδρύσει η Κατερίνα Παπακώστα επισημοποιήθηκε σήμερα με την συνάντηση που είχε στα γραφεία των ΑΝΕΛ στην Βουλή με τον Πάνο Καμμένο. Μια συνάντηση έναρξης της διερευνητικής προσπάθειας όπως είπαν οι ίδιοι για προγραμματική σύγκλιση των δύο φορέων, που ξεκίνησε από σήμερα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος  Καμμένος, μετά την 25 περίπου λεπτών συνάντηση που είχαν δήλωσε πως «σήμερα συναντηθήκαμε με την Πρόεδρο του Ν.Ε.Ο (Νέα Ελληνική Ορμή), Κατερίνα Παπακώστα. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε μια στενή συνεργασία και μια κοινή πορεία επί πάρα πολλά χρόνια ξεκινώντας από κοινές ιδεολογικές καταβολές στην ΝΔ, όταν δεν είχε μετατραπεί ακόμα σε ένα νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό μόρφωμα με τους υβριστές του Καραμανλή και εκείνους που την πολέμησαν όταν έδωσε την κυβερνητική της πρόταση, ακόμα και στην εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Και πρόσθεσε: «Η ΝΔ δεν είναι πια ίδια. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες γεννηθήκαμε στα χρόνια του αγώνα κατά των μνημονίων, το Ν.Ε.Ο., πλέον, είναι μια πραγματικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου και σε αυτή την περίοδο τα μνημόνια τελείωσαν. Πλέον ο ελληνικός λαός χτίζει μια νέα πορεία. Ξεκινήσαμε μια διαδικασία ενός διαλόγου για να φθάσουμε σε μια προγραμματική σύγκλιση. Είναι σημαντικό ότι αυτό γίνεται την περίοδο που ο πρωθυπουργός της χώρας καλεί το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων σε μια εθνική προσπάθεια. Με την Κατερίνα Παπακώστα, ασχέτως με το τι θα γίνει στο μέλλον, μας ενώνει το κοινό μας παρελθόν, οι αρχές και οι αξίες που πάντοτε υπηρετήσαμε με απόλυτη πίστη και με απόλυτη συνέπεια Εμείς δεν αλλάξαμε, οι άλλοι άλλαξαν».

Η Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε πως «σήμερα, εδώ στη Βουλή των Ελλήνων, όπου χτυπά η καρδιά του κοινοβουλευτισμού με θεσμικό τρόπο συζητούμε με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, με τον οποίο πράγματι προερχόμαστε από την ίδια ιδεολογική μήτρα της ΝΔ, τα προβλήματα της χώρας και ιδιαίτερα την δυνατότητα να διερευνήσουμε που πραγματικά μπορούμε να συγκλίνουμε, ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο το οποίο ο πρωθυπουργός έκανε μετά την τυπική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια προκειμένου όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, συναισθανόμενες την ευθύνη της επόμενης νέας μέρας η οποία ξεκίνησε, οφείλουν να ανταποκριθούν σε αυτό το εθνικό κάλεσμα. Το Ν.Ε.Ο., και ως επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής ανταποκρίνεται με αίσθημα ευθύνης στο κάλεσμα για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες προγραμματικής σύγκλισης προκειμένου να εξυπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον και το κοινό καλό. Η σημερινή μας συνάντηση αυτό σηματοδοτεί, δίχως αστερίσκους και δίχως υποσημειώσεις. Στόχος μας ειναι να εξυπηρετηθεί το μείζον αγαθό που είναι ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, η οποία πρέπει να σταθεί όρθια και μόνη στα πόδια της με ανάταση, ανάπτυξη με ένα κράτος διαφάνειας και δικαίου, κι αυτό πρέπει να το εξυπηρετήσουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου με εθνική συνεννόηση. Αυτή την διερεύνηση κάνουμε και το κάνουμε με τρόπο που, νομίζω, τιμά τον κοινοβουλευτισμό, με την έννοια ότι συζητούμε κάτω από το φως και όχι πίσω από κάμερες και πόρτες κλειστές και νομίζω αυτό θέλει ο ελληνικός λαός να γνωρίζει πως σκεπτόμαστε να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντά του για την επόμενη μέρα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις