Πολιτική

Πολιτικός σεισμός από τον υπουργό που “ξέχασε” να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ – Άλλο κυβερνητικό στέλεχος με μετοχές σε εταιρεία

- Ο ένας φάκελος αφορά πρώην βουλευτή που φέρεται να έχει φορολογικές εκκρεμότητες
- Η προηγούμενη Επιτροπή Πόθεν Έσχες είχε εντοπίσει το πρόβλημα αλλά λόγω των εκλογών του Σεπτεμβρίου δεν είχαν προλάβει να διερευνήσουν το θέμα
- Ο δεύτερος φάκελος αφορά νυν βουλευτή του οποίου η δήλωση πόθεν έσχες έχει κενά
- Από την πλευρά της κυβέρνησης “ψάχνουν” να εντοπίσουν τον πληροφοριοδότη αυτής της είδησης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τεράστιο πρόβλημα δημιουργεί στην κυβέρνηση η δημοσιοποίηση της είδησης πως υπάρχουν δύο φάκελοι φωτιά για το πόθεν έσχες δύο κυβερνητικών στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης, πάλι δηλαδή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο πρώτος φάκελος αφορά υπουργό που για τρία χρόνια δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του το μεγάλο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο το δήλωσε φέτος με συμπληρωματική δήλωση στο πόθεν έσχες.

Ο δεύτερος φάκελος αφορά τη συμμετοχή κυβερνητικού στελέχους σε ιδιωτική εταιρεία με μετοχές.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των δύο κυβερνητικών στελεχών, αλλά όλες οι πλευρές δείχνουν πως η υπόθεση ξεκίνησε από στελέχη της Λαϊκής Ενότητας. Άλλωστε ένα σημαντικό στέλεχος της ΛΑΕ είναι και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία φεύγοντας από τη Βουλή, είχε μαζί της τεράστιες ποσότητες φωτοτυπιών, πιθανότατα και από τέτοιου είδους υποθέσεις.

Επικρατεί πάντως ένα “κυνηγητό” αστυνομικού χαρακτήρα με κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και δημοσιογράφους να αναζητούν τον “πληροφοριοδότη”. Πολλοί είναι κι αυτοί που φωτογραφίζουν νυν αντιπρόεδρο της Βουλής, ο οποίος ενδέχεται να έδωσε το θέμα στη δημοσιότητα.

Στην υπόθεση των πόθεν έσχες έρχονται να προστεθούν κι άλλοι δύο φάκελοι για νυν και πρώην βουλευτές. Ο πρώτος φάκελος αφορά πρώην βουλευτή που φέρεται να έχει φορολογικές εκκρεμότητες που πρέπει να ελεγχθούν από την αρμόδια Επιτροπή.

Ο δεύτερος φάκελος αφορά νυν βουλευτή το πόθεν έσχες του οποίου έχει εντοπιστεί επίσης με κενά και παραλείψεις.

Την είδηση επιβεβαίωσε και η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία μιλώντας στο Mega δήλωσε πως κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ήταν σε διερεύνηση τέσσερεις υποθέσεις υπόχρεων με προβληματικές δηλώσεις πόθεν έσχες.

Αίσθηση πάντως, προκάλεσε μια αναφορά στις συνομιλίες που είχε με δημοσιογράφους η πρώην Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, «αποκαλύπτοντας» ότι της ζητήθηκε από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής που απασχολήθηκαν με τα τέσσερα αυτά «προβληματικά» πόθεν έσχες. Όμως, όπως είπε, εκείνη δεν τα έδωσε καθώς κάτι τέτοιο θα «έσπαγε» το απόρρητο με το οποίο είναι θωρακισμένη η Επιτροπή αυτή και εκείνη εκ της θέσεώς της όφειλε να το προστατεύσει. Μια άλλη παράλληλη εκδοχή που και αυτή αναμφίβολα έχει το δικό της ενδιαφέρον να διευκρινιστεί είναι και αυτό, εάν δηλαδή επιχειρήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση κάποιου είδους προνομιακής ενημέρωσης και παρέμβασης.

Ο νέος υπεύθυνος Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος που θα αναλάβει την προεδρία της Επιτροπή Πόθεν Έσχες και Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων, μετά την ανταλλαγή που έγινε με την προεδρία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που πήρε η Γ Αντιπρόεδρος Τασία Χριστοφυλοπούλου, ερωτηθείς για το εάν γνωρίζει τις τέσσερις αυτές υποθέσεις είπε πως «θα ζητήσει από την πρώην Γ Αντιπρόεδρο της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου ενημέρωση…» Κάτι που όμως έτσι και αλλιώς θα γινόταν με την ανάληψη της Επιτροπής Πόθεν Έσχες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 123
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 17
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 7
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα