Πολιτική

Πολιτικός σεισμός από τον υπουργό που “ξέχασε” να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ – Άλλο κυβερνητικό στέλεχος με μετοχές σε εταιρεία

- Ο ένας φάκελος αφορά πρώην βουλευτή που φέρεται να έχει φορολογικές εκκρεμότητες
- Η προηγούμενη Επιτροπή Πόθεν Έσχες είχε εντοπίσει το πρόβλημα αλλά λόγω των εκλογών του Σεπτεμβρίου δεν είχαν προλάβει να διερευνήσουν το θέμα
- Ο δεύτερος φάκελος αφορά νυν βουλευτή του οποίου η δήλωση πόθεν έσχες έχει κενά
- Από την πλευρά της κυβέρνησης “ψάχνουν” να εντοπίσουν τον πληροφοριοδότη αυτής της είδησης

Τεράστιο πρόβλημα δημιουργεί στην κυβέρνηση η δημοσιοποίηση της είδησης πως υπάρχουν δύο φάκελοι φωτιά για το πόθεν έσχες δύο κυβερνητικών στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης, πάλι δηλαδή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο πρώτος φάκελος αφορά υπουργό που για τρία χρόνια δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του το μεγάλο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο το δήλωσε φέτος με συμπληρωματική δήλωση στο πόθεν έσχες.

Ο δεύτερος φάκελος αφορά τη συμμετοχή κυβερνητικού στελέχους σε ιδιωτική εταιρεία με μετοχές.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των δύο κυβερνητικών στελεχών, αλλά όλες οι πλευρές δείχνουν πως η υπόθεση ξεκίνησε από στελέχη της Λαϊκής Ενότητας. Άλλωστε ένα σημαντικό στέλεχος της ΛΑΕ είναι και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία φεύγοντας από τη Βουλή, είχε μαζί της τεράστιες ποσότητες φωτοτυπιών, πιθανότατα και από τέτοιου είδους υποθέσεις.

Επικρατεί πάντως ένα “κυνηγητό” αστυνομικού χαρακτήρα με κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και δημοσιογράφους να αναζητούν τον “πληροφοριοδότη”. Πολλοί είναι κι αυτοί που φωτογραφίζουν νυν αντιπρόεδρο της Βουλής, ο οποίος ενδέχεται να έδωσε το θέμα στη δημοσιότητα.

Στην υπόθεση των πόθεν έσχες έρχονται να προστεθούν κι άλλοι δύο φάκελοι για νυν και πρώην βουλευτές. Ο πρώτος φάκελος αφορά πρώην βουλευτή που φέρεται να έχει φορολογικές εκκρεμότητες που πρέπει να ελεγχθούν από την αρμόδια Επιτροπή.

Ο δεύτερος φάκελος αφορά νυν βουλευτή το πόθεν έσχες του οποίου έχει εντοπιστεί επίσης με κενά και παραλείψεις.

Την είδηση επιβεβαίωσε και η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία μιλώντας στο Mega δήλωσε πως κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ήταν σε διερεύνηση τέσσερεις υποθέσεις υπόχρεων με προβληματικές δηλώσεις πόθεν έσχες.

Αίσθηση πάντως, προκάλεσε μια αναφορά στις συνομιλίες που είχε με δημοσιογράφους η πρώην Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, «αποκαλύπτοντας» ότι της ζητήθηκε από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής που απασχολήθηκαν με τα τέσσερα αυτά «προβληματικά» πόθεν έσχες. Όμως, όπως είπε, εκείνη δεν τα έδωσε καθώς κάτι τέτοιο θα «έσπαγε» το απόρρητο με το οποίο είναι θωρακισμένη η Επιτροπή αυτή και εκείνη εκ της θέσεώς της όφειλε να το προστατεύσει. Μια άλλη παράλληλη εκδοχή που και αυτή αναμφίβολα έχει το δικό της ενδιαφέρον να διευκρινιστεί είναι και αυτό, εάν δηλαδή επιχειρήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση κάποιου είδους προνομιακής ενημέρωσης και παρέμβασης.

Ο νέος υπεύθυνος Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος που θα αναλάβει την προεδρία της Επιτροπή Πόθεν Έσχες και Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων, μετά την ανταλλαγή που έγινε με την προεδρία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που πήρε η Γ Αντιπρόεδρος Τασία Χριστοφυλοπούλου, ερωτηθείς για το εάν γνωρίζει τις τέσσερις αυτές υποθέσεις είπε πως «θα ζητήσει από την πρώην Γ Αντιπρόεδρο της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου ενημέρωση…» Κάτι που όμως έτσι και αλλιώς θα γινόταν με την ανάληψη της Επιτροπής Πόθεν Έσχες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καταπέλτης ο Αλέκος Αλαβάνος για τον Αλέξη Τσίπρα: «Έπρεπε να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες»
«Ενέκρινε το τρίτο πρόγραμμα που μας επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίο κατακρεούργησε την Ελλάδα - Λάθος η εκτίμησή μου όταν το πρότεινα για διάδοχο μου», τόνισε
Αλέκος Αλαβάνος
Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αφήσει ήδη ανοιχτό το «παράθυρο» διαλόγου με αγρότες και κτηνοτρόφους, ωστόσο το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένα συντονιστικό όργανο των αγροτών, δυσκολεύει μία τέτοια εξέλιξη.
Μπλόκα Αγροτών 14
Η ελληνική Δικαιοσύνη «επιταχύνεται» – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί: «Δεν θα αφήσουμε τον θόρυβο να επισκιάσει τις αλλαγές»
Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο πρόσωπο της Δικαιοσύνης, ζητώντας νηφαλιότητα απέναντι στη συνωμοσιολογία και αναδεικνύοντας τα πρώτα μετρήσιμα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων
Κυριάκος Μητσοτάκης