Πολιτική

Πολυνομοσχέδιο – Δένδιας: “Πόλεμος” για απεργία, επιδόματα και Τούρκους αξιωματικούς

Έντονη κριτική άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, κατά την διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αιχμή του δόρατος της κριτικής που άσκησε ο Νίκος Δένδιας, ήταν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για την απεργία, τα οικογενειακά επιδόματα και την διαμεσολάβηση. Ακόμη καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι εμφανίζει την χώρα ως έσχατο υποτελή, με αφορμή την υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών.

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η προσπάθεια ανατροπής αποφάσεων της Δικαιοσύνης για τους Τούρκους αξιωματικούς. Έστω και κατά την διαφαινόμενη αποχώρησή σας, επιτρέψτε τουλάχιστον στη χώρα να διατηρήσει την αξιοπρέπειά της, λειτουργώντας ως ανεξάρτητο κράτος κι όχι ως έσχατος υποτελής του Σουλτάνου» είπε ο κ. Δένδιας προς την κυβερνητική πτέρυγα.

Δένδιας

Δένδιας: Επίθεση σε Τσακαλώτο και κυβέρνηση

Ο κ. Δένδιας καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος, όπως είπε, αυτοχαρακτηρίζεται ως ορθόδοξος μαρξιστής και με μεγάλη ευκολία εισηγείται τον περιορισμό της απεργίας, κατά τρόπο ανάλογο της Μάργκαρετ Θάτσερ.

[read4more]

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τον τρόπο που «αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη» από την μία να αποστερεί από την τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια από επιδόματα, την ίδια ώρα που θεσπίζει φοροαπαλλαγές και εξάπλωση των καζίνο.

Αντιπαρέβαλλε την πολιτική της ΝΔ, να θεσπίσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και να ενισχύσει την οικογένεια, ήδη από το πρώτο παιδί, ενώ με τις σημερινές διατάξεις η κυβέρνηση αυτή, πλήττει τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, καθώς, όπως είπε ο κ. Δένδιας: Τρίτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 23.000 ευρώ, που λάμβανε μέχρι σήμερα επίδομα 1.980 ευρώ, εφεξής θα λαμβάνει 1.344 (χάνει δηλαδή το 1/3), ενώ πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα παιδιά και ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ, λάμβανε επίδομα 2.640 και εφεξής θα λαμβάνει 2.016 (χάνει το 1/4 του επιδόματός της).

Ακόμη, αναφορικά με τις διατάξεις για την διαμεσολάβηση, ο κ. Δένδιας είπε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφωνούν, στο ότι δεν μπορεί να προχωρήσει, όταν θα χρειάζεται κανείς 600 ευρώ, περίπου, πριν μπει καν στη δικαστική διαδικασία.

Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, απευθύνθηκε προς τα κυβερνητικά έδρανα, για να ρωτήσει: «Γιατί θεσπίζετε την αστική και ποινική ασυλία των μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ επί των συμβάσεων του Ταμείου και ποιός το ζήτησε;».

Δείτε την ομιλία του Νίκου Δένδια

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 36
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 7
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 44
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 49