Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πολυνομοσχέδιο: Στο φουλ οι μηχανές στα κόμματα – Ποια θα είναι η διαδικασία στην Βουλή

Πολυνοσχέδιο Βουλή
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Αν και η ώρα που θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο είναι άγνωστη, γνωστό και… σίγουρο είναι το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί μέχρι τις 15:00 της επόμενης Πέμπτης 14 Ιουνίου όταν και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Ένα όριο που όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης πρέπει να τηρηθεί καθώς θα πρέπει να προλάβει εντός της Πέμπτης το πολυνομοσχέδιο να πάρει ΦΕΚ  ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα για το πολυνομοσχέδιο

Ο Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι το κοινοβουλευτικό χρονοδιάγραμμα επεξεργασίας του πολυνομοσχεδίου, όπως έχει αποφασιστεί από τη Διάσκεψη των προέδρων, είναι να εισαχθεί για επεξεργασία σε κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Θα διεξαχθούν τέσσερις συνεδριάσεις με πρώτη την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι. Την Τρίτη πρωί θα γίνει η ακρόαση φορέων και μέχρι το βράδυ θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του. Την Τετάρτη  το πρωί θα εισαχθεί στην Ολομέλεια και θα ξεκινήσουν τοποθετήσεις βουλευτών μέχρι αργά το βραδύ.

Την Πέμπτη η συνεδρίαση θα ξεκινήσει και πάλι από τις 10 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 το μεσημέρι, όταν θα ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία. Από τον προγραμματισμό πάντως, η Πέμπτη αναμένεται να είναι η ημέρα των τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών και φυσικά του πρωθυπουργού.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις