Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Πολυνομοσχέδιο: Τριπλό μέτωπο στη Βουλή

Πολυνομοσχέδιο

Δεν είναι ένα, αλλά τρία τα βασικά μέτωπα στο οποία τα κόμματα θα ανταλλάξουν πυρά σήμερα. Το πολυνομοσχέδιο ρίχνει στα χαρακώματα κυβέρνηση και αντιπολίτευση με Α. Τσίπρα και Κ. Μητσοτάκη να αναμένεται να διασταυρώσουν τα πυρά τους.

Το πολυνομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και στην κυβερνητική πλειοψηφία δεν αναμένονται διαρροές. Αντιθέτως κάποιοι προσδοκούν ακόμη και επιπλέον ψήφους τουλάχιστον σε ορισμένα άρθρα ή ακόμη και στο σύνολο του πολυνομοσχεδίου, ειδικά από την πτέρυγα των ανεξάρτητων βουλευτών.

Το μέτωπο ωστόσο είναι τριπλό. Οι πλειστηριασμοί που αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να είναι μαζικοί και κατά χιλιάδες θα είναι η αιχμή του δόρατος για το σύνολο της Αντιπολίτευσης. Εδώ η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να θυμίσει με νόημα τη στάση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο που ήταν στην Αντιπολίτευση.

Δεύτερο μέτωπο τα επιδόματα με την Αντιπολίτευση να αναφέρεται στις περικοπές σε τρίτεκνους και πολύτεκνους και την κυβέρνηση απαντά πως επέρχεται εξορθολογισμός και πως οι αδικίες θα αποκατασταθούν αμέσως μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο το ερχόμενο φθινόπωρο.

Τρίτο πεδίο αντιπαράθεσης τουλάχιστον ανάμεσα στη ΝΔ και την κυβέρνηση θα είναι το θέμα της διόγκωσης του Δημοσίου, ενώ σε υψηλούς τόνους αναμένεται και η αντιπαράθεση για το ζήτημα της απεργίας από την πλευρά του ΚΚΕ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις