Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Πολυτεχνείο: Σόου Βαρουφάκη – «Δεν έχετε δικαίωμα να με σταματήσετε» και… καθιστική διαμαρτυρία (video)

Πολυτεχνείο Βαρουφάκης

Ήταν… δεδομένο κι έγινε πράξη. Ο Γιάνης Βαρουφάκης αψήφησε, όπως το ΚΚΕ, την απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των τεσσάρων και από το Πολυτεχνείο ξεκίνησε πορεία μαζί με άλλα στελέχη του ΜέΡΑ25 προς την αμερικανική πρεσβεία. Του έκαναν μπλόκο στη Βουλή και πέρασε, του ξανάκαναν κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ και… έκατσε κατάχαμα. 

Τόσο έξω από το Πολυτεχνείο όσο και όταν του έκαναν… μπλόκο στη Βουλή όσο και μετά το Χίλτον κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, ο Γιάνης Βαρουφάκη επέμεινε ότι η απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τεσσάρων είναι αντισυνταγματική και επέμεινε να συνεχίσει την πορεία του. 

Η αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 με επικεφαλής τον Γιάνη Βαρουφάκη και την Σοφία Σακοράφα κι άλλους βουλευτές στο πλευρό του (συνολικά έξι άτομα ήταν), συγκεντρώθηκε έξω από το Πολυτεχνείο κι από εκεί, με πλακάτ στα χέρια που έγραφαν μεταξύ άλλων «Η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα» και «Αγώνας διαρκής για τη δημοκρατία», ξεκίνησαν την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ανώτατος αξιωματικός ήταν εκεί για να του υπενθυμίσει την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και την απαγόρευση συναθροίσεων και διαδηλώσεων, η συζήτηση έγινε σε ήρεμο τόνο και ο Γιάνης Βαρουφάκης με την αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ συνέχισαν την πορεία τους.

Δείτε εδώ τι δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης έξω από το Πολυτεχνείο

Η πορεία των… έξι του ΜέΡΑ25 συνέχισε και όταν έφτασε στο πλάι της Βουλής, στα «λουλουδάδικα», ο Γιάνης Βαρουφάκης έπεσε σε… νέο μπλόκο! Και πάλι, ο ανώτατος αστυνομικός του υπενθύμισε ότι απαγορεύεται να περάσει, ο πρώην υπουργός ξαναείπε ότι η απόφαση δεν είναι συνταγματική και πέρασε. Σε… δεύτερο μπλόκο, από αστυνομικούς, έβγαλε τη βουλευτική του ταυτότητα και πέρασε ξανά. 

Δείτε τι έγινε

Για να μην δοθεί συνέχεια, πέρασαν και τα άλλα μέλη του ΜέΡΑ25.

Όταν η πορεία των.. έξι του ΜέΡΑ πέρασε το Χίλτον και κινούνταν προς την αμερικανική πρεσβεία, έγινε νέο μπλόκο στον Γιάνη Βαρουφάκη και τα στελέχη του κόμματος. Αυτή τη φορά, όμως, δεν τους επιτράπηκε να περάσουν. Και σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έκατσαν στο δρόμο… 

Δείτε τις εικόνες 

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις