Πολιτική

Πομπέο: Η ανάρτηση – μαχαιριά από την Θεσσαλονίκη για τον Ερντογάν – Συνάντηση 50 λεπτών με Δένδια

Ενθουσιασμένος που επέστρεψε στην Ελλάδα, δηλώνει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Όλο το παρασκήνιο της επίσκεψης Πομπέο στην Ελλάδα. Τι θα συζητήσει με το Νίκο Δένδια στην Θεσσαλονίκη. Τι θα έχει το μενού με τον πρωθυπουργό στα Χανιά.

Με μια ανάρτηση ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο έκανε γνωστό που βρίσκεται από χθες το βράδυ. Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη. Η ανάρτηση αποθεώνει την Ελλάδα και σίγουρα θα προκάλεσε ανησυχία και ενόχληση στην Άγκυρα. 

Στην ανάρτηση γράφει: «Είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα στην Ελλάδα, ένα ζωτικό συνεργάτη των ΗΠΑ με τον οποίο μοιραζόμαστε μια κοινή στρατηγική. Η ισχύς της διμερούς μας σχέσης βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών και ανυπομονώ να έχω μια παραγωγική επίσκεψη».

Δείτε την ανάρτηση 

Μέτρα παντού στην Θεσσαλονίκη 

Η Θεσσαλονίκη είναι ο πρώτος σταθμός της τριήμερης επίσκεψης του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο κ. Πομπέο έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής. 

Click4More Το παρασκήνιο και οι προσδοκίες από την επίσκεψη Πομπέο – Εμμένει στις προκλήσεις η Άγκυρα

Ο Μάικ Πομπέο συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί, σε αίθουσα του ξενοδοχείου όπου έχει καταλύσει η πολυπληθής αμερικανική αποστολή, με τους δύο υπουργούς να ανταλλάσουν “αγκωνιές’ αντί χειραψίας τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45-50 λεπτά και στη συνέχεια ο κ. Πομπέο αναχώρησε για το ΣΒΕ, όπου θα διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενέργεια παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη. Στη συνέχεια θα υπογραφεί συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

dendiaspompeoape

 

 

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καλωσόρισε με την σειρά του τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1310478832911167489?s=20

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1310476013193908224?s=20

Τον ενθουσιασμό του δεν έκρυψε και ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάϊατ.

 

Η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Σούζαν, θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή του στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Θα τον υποδεχθεί ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη.

Επόμενος σταθμός του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα είναι η Κρήτη και η ναυτική βάση της Σούδας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα «μαζεύει» ο Πέτρος Παππάς μετά την αποθέωση στον Άδωνι Γεωργιάδη – «Μήνυμα» στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από τη Χαριλάου Τρικούπη
Αρχικά, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη ως τον «πιο εργατικό υπουργό», στο πλαίσιο της συζήτησης που διοργάνωσε το Debate House για την κατάσταση στο ΕΣΥ
Πέτρος Παππάς
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν είδα ποτέ την πολιτική ως δεδομένη καριέρα» – Πώς περιγράφει ο ίδιος την πορεία του
Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη ανανέωσης της δημόσιας ζωής με ανθρώπους που διαθέτουν εμπειρία και από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και αίσθηση δημόσιας προσφοράς
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν είδα ποτέ την πολιτική ως δεδομένη καριέρα» – Πώς περιγράφει ο ίδιος την πορεία του 62