Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Πόρισμα ΝΔ για Novartis: Καταγγέλει σχέδιο σπίλωσης από την κυβέρνηση

Novartis

Έξι συμπεράσματα και μια διαπίστωση ότι «δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο Προκαταρτικής Επιτροπής που να ασχολήθηκε επί σειρά συνεδριάσεων για την οργάνωση των εργασιών της αλλά τελικώς δεν εργάσθηκε…» έχει το πόρισμα της ΝΔ για τη Novartis.

Το πόρισμα καταλήγει στο ότι «η διαχείριση της υπόθεσης από την Κυβέρνηση με την ενεργό σύμπραξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας συνιστά υλοποίηση ενός σχεδίου σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων της, αλλά η σκευωρία έχει αποκαλυφθεί, ο ελληνικός λαός γνωρίζει, το σχέδιο έχει ήδη καταρρεύσει και αποκαλύψει το απαχθές πρόσωπο της συκοφαντίας, της συνωμοσίας και της σπίλωσης που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Η ΝΔ καταλογίζει στην κυβερνητική πλειοψηφία συνειδητή μη εξέταση της υπόθεσης και των  μαρτύρων, παρά την αντίθετη άποψη όλης της αντιπολίτευσης, με στόχο «η  Επιτροπή να καταστεί οργανικό μέρος της εξύφανσης από την κυβέρνηση, σκευωρίας, για τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης». Και συνεχίζει: «Η επιλογή αυτής της άρνησης έγινε για να μην αποκαλυφθεί η σκευωρία, τα ψεύδη, οι ψευτομάρτυρες και τα χαλκεία της κυβέρνησης. Έτσι πανικόβλητη, κρύφτηκε ίσως από την δήθεν αναρμοδιότητα της, αποκαλύπτοντας όμως τον οργανικό της ρόλο στην κυβερνητική σκευωρία».

Τέλος, η ΝΔ στο πόρισμά της σχετικά με την εξάλειψη του αξιοποίνου της απιστίας, που είναι η θέση της πλειοψηφίας, σημειώνει ότι αυτή έγινε χωρίς κάνει ουσιαστικό έλεγχο της υπόθεση με σκοπιμότητα την απαλλαγή του μόνου πραγματικά εμπλεκόμενου Παναγιώτη Κουρουμπλή. Και καταλήγει με το συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία της Προκαταρτικής απλώς διαπιστώνει την αναρμοδιότητά της Βουλής και δε θα διαβιβάσει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, όπως για επικοινωνιακούς λόγους επικαλείται η πλειοψηφία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις