Πέμπτη, 23 Μαΐ
22oC Αθήνα

“Πόρτα” από Κουρουμπλή στην επιστροφή επίορκων στο Δημόσιο

“Πόρτα” από Κουρουμπλή στην επιστροφή επίορκων στο Δημόσιο

Με μια ειδική διάταξη η οποία θα κατατεθεί σύντομα στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής έριξε “πόρτα” στην επιστροφή των επίορκων υπαλλήλων στο Δημόσιο. Ο κ. Κουρουμπλής παραδέχθηκε ότι δεν ήταν σωστή η εικόνα που είχε δημιουργηθεί και απέκλεισε την επιστροφή έστω και ενός.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM ο κ. Κουρουμπλής είπε: «Χωρίς να θέλω να χρεώσω ευθύνες, αναδεικνύει την αδυναμία της διοίκησης να λειτουργήσει έγκυρα και έγκαιρα. Υπήρχε ένα χρονικό όριο που έπρεπε να γίνουν αυτές οι πειθαρχικές πράξεις, να ολοκληρωθούν. Δεν μπορούμε εδώ να μείνουμε έτσι».

Και συνέχισε: «Έχω συνεννοηθεί με τον κ. Βερναδάκη και πρέπει αμέσως να περάσουμε μία διάταξη. Δεν πρέπει να επιστρέψουν οι άνθρωποι αυτοί στις δουλειές τους, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των πειθαρχικών ποινών.Δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι. Δεν το συζητάω. Χθες εγώ ήμουν σε μία τετράωρη συνεδρίαση με την ΚΕΔΕ και μου έθεσαν οι δήμαρχοι εκεί τέτοιες περιπτώσεις».

Σε άλλη ερώτηση, πότε αναμένεται να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «Μόλις ξεκινήσουμε στη Βουλή, θα καταθέσουμε σχετική διάταξη».Τέλος, ερωτηθείς εάν πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες ότι οι επίορκοι θα επιστρέψουν στο Δημόσιο, σημείωσε: «Δεν πρέπει να επιστρέψουν».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε